Miért van az, hogy hiába töltök fel nem "tucat" videót YT-re, akkor sem kapok rá 100-nál több megtekintést?
Ebbe a videóba kb. 5-6 órát öltem, + még legalább 1 napot azzal, hogy az epizódokat töltöttem le Blu-Ray HD 720p minőségben. https://www.youtube.com/watch?v=oDtYnCX6CNw
Most ezt nem azért osztom meg, hogy legyen rajta megtekintés, persze örülnék neki, ha lenne, de nem ezzel a módszerrel akarom elérni. Egyszerűen csak azt szeretném kifejezni, és ezzel együtt a Ti véleményeteket kérni: mások azt csinálják többnyire, hogy beülnek a számítógép elé, elindítanak egy játékot, elindítanak egy felvevő programot mellé, és 15-30 percig veszik az adott játékot, majd felteszik YT-re, és kapnak rá 500-1000 megtekintést. Tudom, hogy valahol ők is elkezdték, és valamikor ők sem voltak valami jó videósok, de könyörgöm, mióta számít videósnak az, aki csak ennyit csinál? Ezt bárki megtudja tenni! Vagy hogy mondjak egy másik példát: Herby. Ő konkrétan felveszi egy napját, hogy milyen szánalmas életet él, és ezt tölti fel YT-re. Szánalmas alatt értem azt, hogy tele böfögi a videót, aztán tele fingja, a böfögések és a fingások között meg néha-néha egy-egy bölcsességet is elsüt, vagy felidézi a 80'-as éveket, és kb. ennyi. Megtekintés: több mint 10 ezer. Feliratkozások: körülbelül 100.000.
Sok címkét rakok bele a videókba, sok helyen megosztom, FB csoportokban, rajongói oldalakon, de hiába.

Mikor kigondoltam azt, hogy ebből a filmsorozatból csinálok egy FMV-t, át futott az agyamon, hogy sajnos elkéstem vele. És úgy tűnik, igazam volt. Ha 2 évvel ezelőtt rendelkeztem volna ennyi tapasztalattal, és az előző 3 évemet nem gameplay videózásra csesztem volna el, akkor most lehet, hogy én is elmondhatnám magamról, hogy jókor, jó helyen voltam. Kb. 3 évig én is azt gondoltam, hogy a saját szórakoztatásomra veszek fel gameplay videókat. De ez hazugság. Hazugság volt Dancsótól, hazugság volt Herbytől. Dancsó Péter videói mára unalmasak. Beszürkült. Herby pedig utoljára a 2011-12-es években volt az, akit én videón keresztül megismertem. Mára mi a közös bennük? Hát az már biztos nem, hogy a saját szórakoztatásukra csinálják a videókat.
Nekem egyszerűen csak arra van szükségem, hogy megerősítést, visszajelzést kapjak arra, hogy amit csinálok, az jó, és folytassam. De ha ezt nem kapom meg egy idő után, motiválatlan leszek, és úgy, mint a gameplay csatornámat, 3 év után, 100 feliratkozót, és 30-40.000 megtekintést a semmibe veszek, és törlöm a francba.

ha már ezt a 2 példát soroltad.
Herby az Anyád sorozattal lett népszerű. majd ha te is csinálsz egy 100%-ban saját tartalmat, történettel, szereplőkkel és ehhez hasonlókkal akkor indokolt lenne elvárni nagyobb nézettséget. animációs videót meg nem lesz elég az az 5-6 óra munka sem...
Dancsó már másabb...de ő is kihasznált egy rést. nem tudom, hogy ő vagy Szirmai kezdte el hamarabb a filmkritikás videók készítését, de ők csinálják ketten...
a kezdetnek kell robbanósnak lenni, utána tökmind1 mit csinálsz, ahogy te is írod, mindketten már valójában egyre laposabb dolgokról csinálnak videót...mégis egy csomóan rajonganak értük...
neked a kezdőkoncepcióddal van a baj, ha már a népszerűség a cél...csináltál egy videót, amit egy csomó ember sehova se tud tenni...ugyanez igaz az AMV-kkel is...nincs olyan sok ember, aki annyira otthon van az animékben, hogy tudná hova rakni a dolgokat...csak egy szűk réteg.
én Herby útját járnám, vagy mondhatnám még az arc nélküli manust...azzal sem 4-5 óra munka van, mire leanimálják azt a 4-5 perces videót, pedig az még sokkal egyszerűbb, mint Herby-é volt...van egy háttér, és van egy figura, aminek mozog a keze, és kis mértékben az arca...a szöveg meg tulajdonképpen teljesen sablonos, de az embert nem ez fogja meg, hanem elcsodálkozik, hogy hmm, mekkora ötlet...biztosan sokan megpróbálkoztak már ezzel is, csak amikor egy napot eltöltött, és még sehol sem tart az ember, inkább abbahagyták...

Pár dolgot azért szögezzünk le:
Dancsó nem filmkritikus (inkább paródiákat készít, de rejtett kritika van benne, csak én azt nem nevezném kritikának, mert ahhoz túl fellengzős és pökhendi). Ő egy olyan rést használt ki, amit már más kihasznált, csak nem Magyarországon, hanem külföldön. Tehát ő egy koncepciót lopott, amit sokan nem tudnak egyébként, de ezzel így nincs is baj, és amit csinál, azt végül is jól csinálja, hiába a másik fájáról tépte le a "tiltott" gyümölcsöt, mert beért neki, és utólag megérte.
Szirmai, na ő már filmkritikus. Ért hozzá, van tapasztalata, képzett. Ő azt a tudását fektette a YouTube-ba, amit az évek során szerzett. Szerintem nem spontán jött neki az az ötlet, hogy ő elkezd filmkritikus lenni. Azt viszont kétlem, hogy ilyen formában akarta megosztani a véleményét bizonyos filmekről.
Herbynek folytatnia is kellett volna az Anyád! sorozatot. Számomra az volt az a Herby, akit megismertem. De aki most van, az a szememben idegen. Legalábbis az animáláshoz jobban ért, mint a hegyi beszédhez és vlogoláshoz.
"neked a kezdőkoncepcióddal van a baj, ha már a népszerűség a cél...csináltál egy videót, amit egy csomó ember sehova se tud tenni"
Ez részben igaz, részben pedig nem. FMV/AMV készítéssel más külföldi YouTube-os elég nagy nézettségre tett szert (AyrtonCZ01, Vikram, xHeater). A probléma, hogy itt, Magyarországon ez a műfaj MÉG nem elég népszerű. Láttam, hogy sokan elkezdtek már magyar YouTubeosok is AMV-ket készíteni, de egyikük sem valami jó benne (tisztelet a kivételnek), és sokan nem is kapnak rá erre a témára. Itt a botrányos videókkal lehet csak betörni, a gameplay videókkal, meg a hasonló, igénytelen sz*rságokkal. Erre van igény, ez kell a népnek. Az elkövetkezendő pár évben már nem lesznek olyan magyar Tuberek, mint Herby, Szirmai, Dancsó, vagy hogy még egy nagyon jó példát mondjak, Hrutka Pál. 5-10 év múlva, mikor már lejár Dancsó, Szirmai, Herby, már teljesen más igényeik lesznek az embereknek, másra lesznek kíváncsiak.
Egyébként, ezt a videót VAN hova tenni, hisz egy világszinten elég elismert sorozatból készítettem ezt, ami még 2 év után sem csengett ám le, és a Dunán sem folyt át még elég víz, hogy unalmassá váljon. :D
Hogy a saját véleményemet is leírjam a videómról: alapjaiban nem rossz, van benne pár hang hiba, és gyorsan váltakozó képsorok.

Hagyjuk már ezt a lopás dolgot,akik először elkezdték azt amit Dancsó azok se akkor találták fel abban a pillanatban azt a stílust,igazából Dancsó tényleg nem filmkritikus de elég jól ért az ilyen operatőri dolgokhoz és az utómunkálatokhoz,pénzért csinál ilyesmit stúdióknak,neki ez a filmkritika tényleg csak szórakozás,ő is tudja hogy nem filmkritikus,igazából csak elmondja a véleményét a filmekről elég érdekes stílusban
"Itt a botrányos videókkal lehet csak betörni, a gameplay videókkal, meg a hasonló, igénytelen sz*rságokkal" Na próbálj akkor betörni gameplay videókkal!!!!Egyébként az szerinted mennyivel színvonalasabb hogy a külföldi youtobe-osok jó része 3 éve azzal szórakoznak hogy megijesztenek másokat vagy átvernek másokat,ezek az úgynevezett prank videók,ugyanolyan színvonaltalan hülyeség mint nálunk a bözsi néni csak azoknak nem 2 milliós nézettsége van hanem 20-30milliós
És az AMV-kről meg annyit hogy olyan AMV-től akarsz sikert ami Mo.-n nem is vált sikersorozattá?nem véletlenül 2 évvel rá kezdik el fordítani,és meg is értem,egy csalódás az a sorozat,de ebbe ne menjünk most bele,nincs kedvem megint vitatkozni,és honnan tudod hogy 5 év múlva más igényeik lesznek az embereknek?Freddyd-t már 8 éve szeretik és annak ellenére hogy nem valami aktív már és a sikersorozatát is abbahagyta és egy szűkebb rétegnek készít videókat mégis minden videóján 5-10ezer megtekintés van alaphangon,de jó néhányon 100ezer is pedig nincs nagyon témájuk,csak egyszerűen ő volt az első,és a legjobb a mai napig,soha nem adott ki káros tartalmat és ő egy tisztességes ember,és a youtube közösség mindig is emlékezni fog rá ezért 5-10 év múlva is (ha még aktív lesz) nézni fogják őt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!