Vélemény erről a versről?
A lény
Van egy lény,
Ki visszafog,
És skizofrén,
Hisz én vagyok.
Bármit tennék,
Ő meggátol,
Mert ellenség,
Ön magától.
És volt egy lány
Én szerettem
De jött a lény
És vesztettem.
Pedig hittem,
Hogy nyerhetek.
S veszett minden,
Mit szeretek.
De mást is szed
Nem csak nőket:
A lelkünket,
ÉS jövőnket.
De megöltem
És most a lény
Már ott földbe,
S maradtam ÉN.
Számomra nem annyira egyértelmű a koncepció, inkább csak ilyen "hányjunk oda valamit, hogy rímeljen", tehát nem annyira értem a mondanivalót. Mi az a sor hogy "Ön magától"? Egybe akartad írni, csak nem sikerült, vagy pedig valakit magázol benne?
Egyébként ha már a skizofréniát megemlíted benne, arra ki lehetne hegyezni jobban a dolgot, mert így csak lóg a levegőben a szó és semmi értelme nincs szerintem. A vége pedig rettenetes, ugrottál egy hatalmasat, semmilyen magyarázat, vagy háttérinformáció nincsen. Mi az, hogy megölted? Hogy a fenébe, ha eddig ennyit szenvedtél tőle? A "már ott földbe" pedig kifejezetten értelmetlen.
Kedves robi22!
A második válaszoló vagyok, aki egyébként verseket ír, amelyek elég gyakran jelennek meg amatőr költők köteteiben, művészeti találkozókra járok stb. Emellett pszichológiát tanulok, ezért akadtam fent a skizofréniás vonulaton. A kérdező számára írtam egy abszolút segítő szándékú, építő jellegű kritikát, aminek az irigységhez köze nincs. Te pedig még magyarul sem tudsz rendesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!