Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Vélemény a versről?

Mr.Niemand kérdése:

Vélemény a versről?

Figyelt kérdés

2015. jún. 4. 23:02
 1/7 A kérdező kommentje:

Megbántottak,

De még állok.

Ám lelkembe a szilánkok

Már oda tartoznak

Rágja lelkemet

A fájdalom

De engednem

Nem lehet,

Mert kell nekem

A bánatom

Felejteni kéne,

De nem fogok

Habár így nem lesz, vége

De inkább meghalok.

2015. jún. 4. 23:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Az elégikus stílusa tetszik, a téma se rossz, csak néhány helyen még eléggé "erőltetett" a rímelés, szóval picit olyan "iskolás/diákos". Meg figyelj oda a mondatközi írásjelekre, mert így nagyon sok helyesírási hiba van benne és nehezíti a megértést/átlátást is.
2015. jún. 4. 23:43
 3/7 anonim ***** válasza:
77%

Itt vannak az írásjelek helyesen:

Megbántottak,

De még állok,

Ám lelkembe a szilánkok

Már oda tartoznak.

Rágja lelkemet

A fájdalom,

De engednem

Nem lehet,

Mert kell nekem

A bánatom.

Felejteni kéne,

De nem fogok,

Habár így nem lesz vége,

De inkább meghalok.

2015. jún. 4. 23:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Bocs a helyes írásért diszgráfisás vagyok. Köszi a segítséget!
2015. jún. 5. 06:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt még megtudnád mondani, hogy melyik rímeket érezted erőltetettnek?
2015. jún. 5. 07:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja bocsi, ne haragudj! :)

A rímelésben az nem tetszett, hogy az első versszakban abszolút nem jött úgy ki, mint a másik kettőben, főleg mint az utolsóban, mert ugye az hasonlóan 4 sor, úgyhogy szerintem az elsőnek és utolsónak rímképletben passzolnia kéne. Tehát a "de még állok" és a "már oda tartoznak" egyáltalán nem rímel, ellenben a "de nem fogok" és a "de inkább meghalok" jól kijön. Ezen kívül nekem még a "fájdalom-bánatom" nem tetszett, mert számomra kicsit mesterkélten hangzott így, hogy tök ugyanazok a magánhangzók.

2015. jún. 5. 15:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Az első versszak rímképlete nem abab hanem abba szóval a megbántottaknak a tartoznakkal kellene rímelnie, de ha nem tetszik akkor megpróbálom átírni! És nem haragszom! :)
2015. jún. 5. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!