Ki szereti a Pokémont?
De jó :))
Szívesen dumálgatnék erről olyanokkal, akik még szeretik.
Sajnos már egy tazóm sincs :'(
Pedig sulis koromban betegesen gyűjtöttem őket.
Én nagyon szeretem, mondjuk manapság csak a játékokat. Aki esetleg nem tudja, a Pokémon eredetileg 1996-ban indult egy videojátéksorozatként, aztán abból lett csak rajzfilm, kártyák, tazók, stb. Mindenesetre a játékok a mai napig érdekesek, és az online harcok meglepően izgalmasak és sok taktikát igényelnek. Persze anno a tazókat, matricákat is gyűjtöttem, illetve a mesét is néztem, szívesen beszélgetek róla, ha szeretnél. :)
Utolsó: semmi, a mai napig megy a játék- és a rajzfilmsorozat is, igazából abszolút töretlen sikerrel. Jelenleg a 6. generációnál tartanak, azaz a 6. adag Pokémont kaptuk meg másfél éve. Igazából jó, hogy ennyi van, sokkal érdekesebbek és sokszínűbbek lesz a harcrendszer minden generációval, viszont sajnos tényleg egyre nehezebb követni, főleg egy olyannak, aki nem követte az egészet kezdetek óta. :) Amúgy megjegyzem, amikor Magyarországra bejött a rajzfilm, már létezett a 2. generáció is, csak nálunk nem volt még jelen a közismeretben.
#4: Még nincs vége a Pokémonnak, jelenleg is forgatják; azt hiszem 14 vagy 15. évadnál tartanak, de lehet, hogy már több... Ligáról ligára mennek, új pokémonok, új kalandok... Igazából az első évad volt a legjobb, a többi már eléggé unalmas lesz egy idő után. Persze a rakéta csapat is végig megy velük évadról évadra...
Tazókat egyébként most is vehetsz, jófogáson van egy csomó.
A Pokémon a Nintendo tulajdona, szóval hivatalos játékok csak Nintendo konzolokra jönnek ki, a legújabb részek 3DS-re. Gyakorlatilag, mivel a rajzfilm a játékok alapján készült, nagyjából ugyanaz a feladat: elindulsz a kezdővárosból egy kezdőpokémonnal, és a célod, hogy minél többet elkapj, fejleszd őket, városról városra járj, megszerezd az összes jelvényt, és legyőzd a Pokémon ligát. Illetve utána nagyon sokan egymás ellen is szoktak harcolni a Pokémonjaikkal, igazán izgalmas tud lenni, ha tudja az ember, hogy mit csinál. Amit előttem linkeltek be, az a hivatalos játékok harcrendszerének egy rajongói, számítógépes átirata, tulajdonképp mechanikailag ugyanaz, csak egy kicsit máshogy néz ki, és bárki akármilyen csapatot össze tud rakni azonnal, csak be kell írnia a kívánt adatokat.
Egyébként sokan mondják, hogy az új Pokémonok nem tetszenek nekik, és hogy a régiek sokkal jobbak voltak, de szerintem ez többnyire csak nosztalgia. Ahogy most is, az első generációban is voltak egyszerűbb dizájnok (pl. Charmander, Diglett), összetettebbek (pl. Rhyhorn, Gyarados), igazi állatokról mintázottak (pl. Meowth, Growlithe), mitológiai lényekről mintázottak (pl. Electabuzz, Magmar), emberszerűek (pl. Jynx, Mr. Mime), élettelen dolgokról mintázottak (pl. Magnemite, Grimer) és egyszerűen borzalmasan lusta dizájnok is (pl. Exeggcute, Voltorb). Ezeket szokták felhozni általában, hogy miért nem jól az új generációk, amikor pont, hogy az első ugyanezekben ugyanannyira vétkes... Egyszerűen sok ember először meglátja őket, észreveszi, hogy mások, mint amiket ő ismert és szeretett, és azonnal elveti őket.
Én például, az egyik barátommal egyetemben már az első generáció óta követjük a Pokémont a mai napig (sőt, én még azelőtt elkezdtem, hogy Magyarországra bejött volna a rajzfilm), és mindkettőnknek az 5. generáció a kedvence szinte minden szempontból.
VisualBoy Advance GameBoy Emulator Pokemon Gold
Ezt próbáld ki. Ez is GameBoy játék, rossz grafika, viszont emulátoron ekresztül lehet vele számítógépen is játszani. El lehet vele lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!