Prankelés milyen jogi következményekkel járhat?
Nem durvákra gondolok (elsősorban), pl. lámának beöltözni és embereket köpködni (nem nyállal persze, köpőcsőből valamivel), és utána YT-ra feltenni. Mit sértek ezzel, és milyen büntetést szabhatnak ki ránk? Szerintem garázdaságba, rendbontásba nem fér bele, mert nem erőszakkal csináljuk/csinálnánk.
Köszönöm előre is!
Attól függ melyik részére gondolsz?
Ha nem egyezik bele, hogy rajta legyen a felvételen, akkor személyiségi jogi szabálysértés miatt pénzbüntetés jár, ha jól tudom.
A másik meg a pranktől függ. Pl. volt már olyan, hogy Vitaly Zdorovetsky-t is lecsukták 2 hónapra.
Könnyebb prankekre gondoltunk, pl. valami távirányítós vízi járműre cápauszony, a lámás amit már leírtam pl. állatkertben, vagy social experimentek (elejtem a pénztárcám, hányan adják vissza). Tehát nem a killer clown meg friday the 13th típusút csinálnánk meg.
Ja, és a felvétellel kapcsolatosan, ahhoz mit kell az áldozattal aláíratni, hogy pl. Youtubera feltehessük? Mert gondolom ha csak magán használatra (visszanézni és röhögni :D) szánnánk, akkor nem lenne ez probléma.
Ezek szerintem lazán törvényesek még.
Az áldozattal semmit nem kell aláíratni, lehet úgyis, de egyszerűbb, ha csak a szóbeli beleegyezését kéred. Legjobb ha ezt felveszed, mert ha mégis beperelne, akkor könnyen tudod bizonyítani, hogy beleegyezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!