Milyen vízipipát vegyek?
Azért az Aladin messze van a gyönyörűtől, a kerámiája nem túl bizalomgerjesztő, a szívócső rohad, és az üvegen itt-ott kopik a minta. DE! Szerintem is Aladint vegyél, ha már rászántad magad ( [link] feltételezve, hogy azért a vízipipát, mint olyat tudod kezelni (mosás, tömés, etc.). Nekem Aladin Arabica-m van, nézzük sorba, mire jutottam másfél év használat (heti 2-6 tömés) után:
+
- rozsdamentes acél test (elvileg), kicsit vízkövesedik, de ledörzsölhető, egyébként semmi gondja könnyen mosható, szétszedhető
- a szívóka és a túlfolyó teljesen kompatibilisek, próbaképp kicseréltem vagy fél éve, azóta rágyógyult, vissza nem megy:D - > a pipa igény szerint (6-8 fő) kétcsövessé alakítható
- a túlfolyó labdája műanyag -> nem rohad be, nem rozsdásodik
- jó töméssel jó füstje van, könnyen belőhető a helyes vízszint (van egy törés az üvegen, egy centivel a középvonala alá kell tölteni)
- bírja a hordozással járó strapát (igaz kerámia zokniban volt)
- jár hozzá minden szükséges alkatrész (szénfogó, tisztító, ami viszont szerintem nem a legjobb darab)
- amennyiben az új csővel (nekem nagyon hosszú nyele van, ezért nehezebb elrakni, de nagyon kényelmes, és mutatós, leginkább a Nammor csövekhez hasonlít) tudsz kezdeni valamit, a 60+cm-es méret is még szállítható
--
-sok járulékos költség (ld. lentebb)
- csövet cserélni kell, mert nem mosható és a fa részeknél berohad
- kerámiát nem igazán erőltettem, szerintem nagyon kicsi a pipa méretéhez képest, inkább lecseréltem a régire
- a szívóka tömítése egy idő után kézzel már nem szedhető ki, nagyon belegyógyul (bár én mosáshoz se vettem ki, és bicskával pl. simán alá lehet nyúlni)
- valahol befolyik a víz a testbe, mosás után lötyög a víz bent
- a széntálca belső széle, és a test alsó vége kicsit sorjás, előbbivel többször elvágtam a kezem, szerencsére idővel elkopott annyira, hogy már nem gond (és én is megtanultam megfelelő mozdulatokkal elmosni)
- az üveg hajlamos valami penész, vagy nem tudommilyen bevonatot képezni magán belülről, ezt domestosos áztatás kiviszi (fél-negyedévente), ha nincs kimosva, akkor pipázás után a mosásnál dohányszerű darabkák úsznak ki belőle, a pipa ízére nincs hatással
- (ez általánosságban) ha rögtön mosod el a kerámiát kb. fél éévig bírja a mi tempónkban, valószínűleg hajszálrepedések
Összességében, még ha a fentiekből nem is úgy tűnik, én teljes mértékben elégedett vagyok, amióta megvannak az új alkatrészek, csak tömítést kell vennem időnként, illetve mosni az eszközt, és kiválóan működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!