MindigTV Extra vagy Austriasat esetleg maradjon a upv direct?
Most jelebgleg upc directem van és azt kell hogy mondjam viszonyalg elégedett vagyok vele. DE hallotam hogy amindigtvextrának állítólag alegszebb a képe az országba ez igaz??? (Az MPEG4 tömörítés miatt)
Most abba a rációba vagyok, hogy maradjon a UPV direct, vagy legyen Austrasat vagy MindigtvExtra????
Az austriasat melett szól hogy csak 4ezer a telepítés, a mindigtv extránál meg mindent meg kell venni! Meg állítolag lesz az Austriasatnál is évvégétől 3 box4
Szerintetek mit válasszak??? ( Ez a 3 játszik csak!)
A mindigTV extra képminőségben bőven elmarad a UPC direkttől, szóval mindigTV extra semmiképp. Az austriasat meg nálad hogy versenyképes ár/csatornaszám arányban a UPC-vel? Az árakat nézted? Bődületes! Kevesebbért fizetnél jóval többet, mint a UPC-nél. Képminőségben sem bajnok. Nem minden az mpeg4 tömörítés. A lényege az, hogy jobb minőséget lehet létrehozni kevesebb bitráta felhasználásával, erre találták ki, de magyarnak ez egyet jelent, azzal, hogy több csatorna fér el egy tp-n (frekvencián), annak akinek van esze, meg azt jelenti, hogy jobb képminőséget tudok biztosítani ugyanannyi csatornánál, mint amit korábban mpeg2-ben "sugároztam". UPC-nél 1 tp-n 11-16 SD csatorna, ezzel szemben az Austriasatnál 1 tp-n 25 SD + 2 HD a másik saját tp-ükön 15 SD + 5 HD, ebből talán érzed, hogy nem vagy velük "beljebb". Ezzel így sz-rt sem érnek, hogy mpeg4 a tömörítés, a felső határig le van terhelve a tp, nyilván a felső határt úgy kell érteni, hogy a felett botrányosan rossz a képminőség. SD csatornák képminősége kb. a UPCD-hez hasonló, HD csatornák hiába fullHD, nagyobb mozgásnál azért érződik, hogy erősen tele van az adott tp.
Én amondó vagyok, hogy maradj a UPC-nél, már csak azért is, mert náluk van a legtöbb, osztásból symulcriptelt, azaz átvett csatorna, magyarul közvetlen azt a csatornát láthatod, amit a többi szolgáltató átvesz, ezek képminősége nyilván a maximum, másoknál sem lesz szebb, sőt ált. rosszabb.
Műholdas szolgáltatók közül a Telekom az, ami a UPCD-nél valamivel jobb képminőséget biztosít, én voltam Telekomnál is, nem számottevő ez a különbség, az SD olyan, amilyen, szóval hozzá kell szokni, vagy le kell szokni róla, s annyival beérni, ami a HD csomagban benne van.
köszönöm,én is voltam a T-nél de oda soha többet!
Digi milyen? Hd-k ott is vannak.
Mondjuk mindignel mást tapasztaltam, a kodolatlanok közül,de maga ért hozzá! Akkor szerintem upc direct marad!
Ez nagyban függ attól is, hogy milyen TV-d van, s tegeződjünk, ha kérhetem.
Amennyiben egy kis LCD tv-n vagy hagyományos TV-n nézed, úgy nyilván jó minőségnek látod a szabadon fogható SD adásokat, amiből ugyan nem sok van, TV2, RTL klub, Euronews s a helyi TV, ha van. TV2 s RTL klub minősége mondjuk nem mérvadó, ugyanis ők kötelezően vannak jelen, szerződés köti őket, ami hamarosan lejár majd. Épp emiatt a lehető legkisebb sávszélességet vásárolták meg, mivel az egyben a legolcsóbb is, (1mbps). A közszolgákat meg nem érdemes nézni ebből a szempontból, hisz azok HD csatornák. Én egy 130-as plazmán már látom a különbséget, ugyan nem volt még extra előfizetésem, de volt már kódolatlan az AXN, az m3 induláskor, a Paramount nemrég (mit mondja, nem volt kiemelkedő képminőség) s most a SlágerTV, sőt asszem a fem3, pro4, RTL2 is régebben. A UPC-t mindig jobbnak láttam, de nyilván ehhez kell egy jó box is. UPC-s boxokat nem ismerem, saját boxot használok direktkártyával, de mivel nálad 3 TV van, így nálad ez nem opció. Amiben lehetséges, hogy jobb a mindigTV, az az RTL 2, RTL+, Muzsika TV, UPC-n néha botrányos, mivel nem saját feladásból van, s aki feladja (ESS) nagy ívben sz-rik rá.
Digi SD-ben változó, valamelyik csatorna nem rosszabb, mint UPC-nél, de valamelyik pedig rosszabb, jobbal nem találkoztam. Régebben, mikor még csak hyundai s humax boxokat használtak, akkor katasztrofális volt a minőség a szar box miatt, s már azért is, mert csak analóg kimenet volt a boxon, mióta behozták a Kaon boxokat, amin van HDMI kimenet, azóta javult a helyzet. HD, minőségben olyan, amilyen, a digisportok minősége kiemelkedő, ez a többi HD adás rovására megy, ugyanakkor nem mondható rosszabbnak HD-ban a digi, mint a UPC. Digiben egy valami nem tetszik nekem, s ezért is jöttem el tőlük, az pedig a hisztériájuk. Úgy bírnak összeveszni különböző csoportokkal, mint nők egy férfin. Összevesztek már a Discovery-vel, a rossz viszony meg is maradt, összevesztek az RTL-el, ott lett békülés, a Viacommal. Szal na... én nem vagyok híve ennek, nekem ne cserélgessék össze-vissza a csatornákat. Most ismét nagy összeborulás lesz majd az RTL-el, úgy néz ki bekerül végre az RTL2, a Film+2, a Sorozat+, az RTL+ a kínálatba. Összeveszés mondjuk szerintem egyelőre az RTL-el nincs kilátásban. Keresi a csatorna a lehetőséget arra, hogy tudja kitermelni az adóra a pénzt, épp ezért próbálja a kábelcsatornáit részben vagy teljesen román szolgáltatóknak is eladni, a magyar piacra apellálva.
Csatornaválaszték a Diginél szegényesebb.
MindigTV-ről még azt tudnod kell, hogy az, A (közszolgálati csatornák) és a C (alapcsomagos csatornák) mux vétele közelíti meg a 100%-ot, a B, a D, s az E muxok változó, hogy tudod-e fogni. Nem tudom hol laksz, lehet, hogy eleve nem tudnál minden csatornát elérni. Az meg, hogy előfizet valaki a családi csomagra, s annak csak egy részét tudja fogni, s ugyanannyit fizet, mint aki a teljes kínálatot eléri, az nonszensz. Annak érdemes családi csomagban gondolkodni, aki tudja fogni a D s a B muxot is, E muxon a tematikus csomagok vannak.
UPCD-nél amúgy 28000 a symbol rate.
Köszi a szakszerű választ!
Van nálunk a mindigextrának mindenje a térkép azt hozta ki!
Valami 100%ot említettél az amennyiben igen jó a lefedetség a másik multipexeken is jönne jó minőségű kép?
Elsősorban ca modullal venném igénybe 1tv-n (panasonic full hd led 80cm)meg 2 katós samsungon ezek is kb 80 cm-ek!
Ezek alapján minőség szerinted?
Várom a válaszod!
Köszi,akkor szerinted lesz biztos csak max plusz pénzért a mindigtv(extrán)?
A mindigtv(extrának)mikor jár le a szerződése?
Köszi az edigi válaszokat is! :D :)
Nem. Pont, hogy megjósolni sem tudom, hogy mi lesz.
Mivel jár le mikor a szerződése? Az RTL-el s a TV2-vel? Azt te magad is tudod, jövőre, ha minden igaz, de mintha egyszer szóban forgott volna, hogy 2020-ig hosszabbítják...
Úgy zárójelben (nem tudom mennyire fér bele az itteni keretekbe) pontosan ugyanez volt a terve a Jobbiknak is, amit most a Fidesz csinál az RTL-el, csak ők a TV2-t is ugyanezzel a módszerrel akarták kiűzni, csak akkor még a prosiebensat1-é volt a TV2, amit később eladtak, így került magyar kézbe, az a kéz, meg khm...
Szóval ennél egy kicsit drasztikusabban bánt volna el a Jobbik a két nagykereskedelmivel, de az eljárás hasonló lett volna, magyarán törvényes keretek között zajlott volna, gyak. tőlük lett "lopva" az ötlet. S ezzel szemben az RTL az első Orbán kormány előtti években elképesztő hadjáratot folytatott az akkori kormány, s főként a Jobbik ellen, pont azért a kijelentésért, hogy ha a Jobbik győz, az egyenlő azzal, hogy ők meg a földdel egyenlők, s hát "szépen szólva" beszopták a bagolycumit. :D
Apszolut belefér,mivel ez is e 2 csatornához tartozik!
Én (zarojelbe jegyzem meg) jobbikos vagyok, az adót tamogatta a Jobbil,amivel nem lett az rtl kedvence DE az első orban_kormany idején 98_2002-ig ajobbik annyira meg nem volt aktiv (legalabbis mostani párti formájában) szóval szerintem az első orban-kormany 2.akart lenni vagy nem? (Ami 2010-14-ig tartott)(mivel ez a harmadik mar)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!