Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Az Éhezők Viadala c. filmmel...

Az Éhezők Viadala c. filmmel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Miért? Többi lent!

Figyelt kérdés

Nem vagyok tisztában pár dologgal a filmmel kapcsolatban. Tegnap láttam csak a 2. részét a Futótüzet, és nem értettem nagyon. Pár kérdésem van. A 13. körzet elpusztult? A Kapitólium pusztította el? Miért? A 12. körzetet is elpusztította a Kapitólium? A Snow elnők halottan akarta látni Katnisst, és ezért változtatta meg a 75. viadal (3. nagy mészárlás) szabályzatát? Ha nem változtatja meg a szabályzatot akkor ugyanúgy csak szimplán húztak volna neveket? A 2. rész végén azt mondják, hogy kitört a forradalom. Tényleg kitört? Minden körzet fellázadt a diktátor Snow elnök és a Kapitólium ellen? Miért pont a 12. körzetet pusztíttatta el Snow elnök/Kapitólium? Miért érdemel verést az/halált aki a kezével az ég felé mutat (mutató, középső és gyűrűs ujj, a kis és hüvelyk ujj becsukva marad)?

Előre is köszönöm!

2014. okt. 5. 10:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A 13. körzet nem pusztult el, csak megállapodott a kapitóliummal, hogyha halottnak tetteti magát, akkor a kapitólium is békén hagyja az ott élő embereket. Ott tört ki az első lázadás, ugyebár 75 éve, de szerintem ezeket a dolgokat majd bővebben elmondják a film harmadik részében. A 12. körzetet is elpusztította, mivel a lázadás ott is megkezdődött és Katniss onnan származik. Igen, Snow elnök azért találta ki a 75. viadalra azt a szabályt, hogy a bajnokok vesznek részt a viadalon, mert meg akarta ölni Katnisst (de ugyebár minden 25. viadal nagy mészárlás, amúgy is valami különlegesség lett volna benne, pl.:mint a 50-ken, amikor kétszer annyi fiút és lányt húztak), bár ezek a szabályok már előre megvannak írva a nagy mészárlásokra, Snow elnök most változtatta meg először saját érdekei miatt. A forradalom tényleg kitört, de az egész 2. részben erről beszélnek egyébként, a 8. körzetből indult és onnan terjedt egyre tovább. Verést/halált érdemel az aki feltartja a kezét, de csak az elején, amikor a felkelések még csak készülődtek és azért, mert a 12. körzetben ez egy amolyan tiszteletet kifejező mozdulat, ugyebár Katniss gyakran használta és ő "trükközött" a bogyókkal, vagyis ez a kézmozdulat is a lázadásokhoz köthető, a verésekkel próbálták meg ezt megelőzni. Így kicsit pontosabb mint az első normális válaszolóé, a könyvben érthetőbb minden, az olvasása előtt nekem is sok dolog értelmetlennek tűnt.
2014. okt. 27. 12:35
 12/13 anonim ***** válasza:
És egyébként nem értem mért kell kiakadni, ezek normális kérdések voltak.
2014. okt. 27. 12:39
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy válaszoltál! Sokat segítettél! :)
2014. okt. 27. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!