Az Éhezők Viadala c. filmmel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Miért? Többi lent!
Nem vagyok tisztában pár dologgal a filmmel kapcsolatban. Tegnap láttam csak a 2. részét a Futótüzet, és nem értettem nagyon. Pár kérdésem van. A 13. körzet elpusztult? A Kapitólium pusztította el? Miért? A 12. körzetet is elpusztította a Kapitólium? A Snow elnők halottan akarta látni Katnisst, és ezért változtatta meg a 75. viadal (3. nagy mészárlás) szabályzatát? Ha nem változtatja meg a szabályzatot akkor ugyanúgy csak szimplán húztak volna neveket? A 2. rész végén azt mondják, hogy kitört a forradalom. Tényleg kitört? Minden körzet fellázadt a diktátor Snow elnök és a Kapitólium ellen? Miért pont a 12. körzetet pusztíttatta el Snow elnök/Kapitólium? Miért érdemel verést az/halált aki a kezével az ég felé mutat (mutató, középső és gyűrűs ujj, a kis és hüvelyk ujj becsukva marad)?
Előre is köszönöm!
Szeretnék rendes választ a kérdéseimre! Nem érdekelnek a kioktatások, vélemények. Ez az oldal arra van, hogy a feltett kérdésekre az emberek válaszoljanak. Te ezt nem tudtad megtenni, kérlek ne írj ide többet!
Olyan válaszolót keresek, aki hajlandó választ adni a kérdéseimre!
A 13. körzet elpusztult? Nem. Ha jól emlékszem a könyvben csak a föld felszínéről tüntették el, amúgy még megvan.
A Kapitólium pusztította el? Miért? A lázadásuk miatt
A 12. körzetet is elpusztította a Kapitólium? Igen, nincs 12. körzet, ugyancsak a lázadások miatt.
A Snow elnők halottan akarta látni Katnisst, és ezért változtatta meg a 75. viadal (3. nagy mészárlás) szabályzatát? Nem tudom, hogy ez direkt volt-e, de a szabályok mindenképpen különlegesek.
Ha nem változtatja meg a szabályzatot akkor ugyanúgy csak szimplán húztak volna neveket? Szerintem akkor is lett volna valami különlegesség, mert a 25. és az 50. is ilyen volt.
A 2. rész végén azt mondják, hogy kitört a forradalom. Tényleg kitört? Minden körzet fellázadt a diktátor Snow elnök és a Kapitólium ellen? Miért pont a 12. körzetet pusztíttatta el Snow elnök/Kapitólium? Hogy minden körzetben kitört-e nem tudom, de igen, a 3. rész a lázadásokról és a harcokról fog szólni. Abban már nincs viadal vagy ahhoz hasonlók.
Miért érdemel verést az/halált aki a kezével az ég felé mutat (mutató, középső és gyűrűs ujj, a kis és hüvelyk ujj becsukva marad)? Ezt mutatta Katniss, amikor virágokat rakott Rue holttestére. Tudta, hogy a TVben meg kell mutatniuk a holttestet, és így a virágokat is látni fogják körülötte. A jelet a 11. körzetnek mutatta. Minden halál és pusztítás a lázadások elszítása miatt van.
Hát, én azt próbáltam az értésedre adni, hogy lényegében feleslegesen nézted meg a filmet, ha nem érted a kulcspontokat. De nem baj, véleményem szerint vagy túl fiatal vagy még hozzá, vagy hátrányos helyzetű. Leírhattam volna valóban a válaszokat, de felesleges lett volna, mert úgy sem tudnád feldolgozni.
Amúgy egyes válaszoló voltam.
Szia!
Szerintem olvasd el a könyvet, és akkor te magad jössz rá a válaszokra, és/vagy talán újabb dolgokra is rájössz, amit esetleg eddig nem tudtál a film alapján :)
Hiszen a könyvet meg lehet fogni, fellapozni, de a filmet akár hányszor nézheted újra, akkor sem jössz rá a megoldásra, hisz egyszerűen nincs benne.
Szép napot! :)
Látom az IQ-d neked is nagyon alacsony. A kérdést már 20 nappal ezelőtt tettem fel, gondolom ezt nem láttad! És elismétlem mint mindig!
EZT AZ OLDALT AZÉRT TALÁLTÁK KI, HOGY AKIK NEM TUDNAK VALAMIT AZOK MEGKÉRDEZHESSÉK, ÉS VÁRJÁK A KÉRDÉSEIKRE A VÁLASZT. NEM ÉRTEM MIÉRT ILYEN OKTATÓ ÉS OKOSKODÓ A JAVA RÉSZE A REGISZTRÁLT TAGOKNAK.
További Szép Napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!