Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Milyen medencét vegyek otthonra?

Milyen medencét vegyek otthonra?

Figyelt kérdés

Miylen medencét vegyek?

Gondolkozom hogy merev falut,fémvázast vagy felfujhatot vegyek .

Hat mar lassan ugye vége a szezonnak ezert sokan adjak el nem kívánt medencéjüket és én mar jővőre szeretnem venni. de nem tudom eldönteni hogy melyiket vegyem és miért ? Mire kell oda figyelnem illetve kérdeznem a vevőtöl ha veszek.

Véleményeket tapasztalatokat előre is köszönöm.

#medence #csővázas #felfujható
2014. szept. 2. 19:00
 1/4 anonim ***** válasza:

A felfújható alatt ugye felfújható peremű medencére gondolsz? Na ilyet használtan csak akkor szabad venni, ha 5 forintnál többet nem kérnek érte.

De úgy általában nem sok értelme van használtan venni ilyesmit.

Tehát mennyit szánsz rá? Mekkora helyed van? Szeretnél úszni is benne? Szeretnéd téliesíteni, vagy hajlandó vagy minden szezon végén elpakolni? Van fagymentes hely, ahová el tudod rakni? Esetleg szeretnéd süllyesztve telepíteni? Hány köbméterig vagy hajlandó elmenni? Kör alakú legyen, vagy ovális? Stb. stb.

2014. szept. 8. 20:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Tehát mennyit szánsz rá? Mekkora helyed van- a hely nem kérdés mert falun lakom nagy portával :) Szeretnél úszni is benne -ah elég ha áztatom magam de azért lepjen el a víz ? Szeretnéd téliesíteni, vagy hajlandó vagy minden szezon végén elpakolni is-is de elpakolom az a biztos Van fagymentes hely, ahová el tudod rakni-igen Esetleg szeretnéd süllyesztve telepíteni-az nem szeretnem Hány köbméterig vagy hajlandó elmenni ? kúti viz van tehat nem gond ez. Kör alakú legyen, vagy ovális inkabb kör? látam a jofogáson hirdetnek eggyet

[link]

szerinteted ennyit megér ? meg ez a fajta jó ?

2014. szept. 9. 16:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez a hirdetés már nem látható, nincs fönn ezen a linken, amit adtál.

A fémvázas medencét egyébként nagyon tudom ajánlani, a három mobil típus közül ez a legjobb szerintem. A felfújható peremessel és a csővázassal ellentétben ezt már nem szokták szétszedni, hanem feltöltött állapotban téliesítik, majd az új szezon kezdetekor a fagytestek kivétele és megfelelő kezelés után egyből használatba veszik. Hátránya, hogy télen is foglalja a helyet, de ha elég nagy az udvar akkor nem zavar. Ha lesüllyesztve építed be akkor sokkal jobban néz ki, dísze a kertnek, kényelmesebb a használata, de ennek is van hátránya: földmunka költségekkel jár, nehezebben melegszik fel a víz, kisállatok, gyerekek könnyebben esnek bele. Ezeket neked kell átgondolni, nem ismerem a körülményeidet.

Ha használtan veszel ilyen medencét, vigyázz, mert szinte biztos, hogy a fólia cserére szorul és az mérettől és vastagságtól függően akár 100 ezer forint is lehet (csak a fólia!) És akkor egy 120 ezres medence árat így kell kalkulálni. Hogy kell még fólia is. Plusz a gépészet: adják hozzá? Ha nem akkor egy megfelelően méretezett homokszűrő kötelező, anélkül 5m3-nél nagyobb medence öntököszúrás. Az is 80 ezer körül kezdődik (Shott). Intex vagy Bestway homokszűrőket nem szabad megvenni, lásd az 5m3-nél nagyobb medence esetét.

Én itthon kb 25m3 vizet kezelek több mint 10 éve, tapasztalatból beszélek, nem a neten olvastam meséket. Nekem nagyon bevált, hogy bekötöttem a rendszerbe egy UV-C szűrőt (36W) ami egy germicid lámpa, sokkal könnyebb a víz kezelése, 10-ed annyi klór kell, hogy ne algásodjon be.

Na most a legnagyobb gondom a kútvízzel van. Csak lebeszélnélek róla, kivéve, ha nincs csapvíz nálad. Olcsó medencézés nincs. A fenntartása is pénzbe kerül, gondolj csak a vízforgatásra. Egy 400w-os szivattyú megy mondjuk napi 3x4 órán át. Meg lehet oldani kevesebb vegyszerrel is, de valószínűleg így is többe kerül a vegyszer egy szezonra, mint a víz. Amit egyébként ha egyszer feltöltötted nem kell leereszteni 3-4 évig. Csak pótolnod kell a párolgási, kifürdési veszteséget (heti 3-4 %) és a szezon végén kell kicsit lejjebb ereszteni a szkimmer szintje alá. Hidd el nekem, a víz lesz a legkisebb gondod. Kell majd egy csomó apróság: medence takaró, létra, úszó adagoló, hőmérő, lábmosó, medence porszívó, kvarchomok(csak medenceboltból! egyéb homok nem jó), mérőcsíkok, meg a jóisten tudja mi még.

Na most a kútvízzel az a baj, hogy: kétféle kút van, talajvízkút illetve rétegvízkút. Magyarországon a talajvízkút szinte mindenütt szennyezett, ha lakott területen, vagy közelében van. A rétegvízkút tiszta de nagyon hideg vizet ad és nálunk szinte kivétel nélkül túl vasas. Azzal az a baj, hogy amint beklórozod, a klór a vassal reakcióba lép és a víz undorító vöröses-barnás színű lesz. Ezt a problémát meg lehet oldani, de sokszor többe kerül a hozzávaló vegyszer, energia, munkaidő, mintha csapvízzel töltötted volna fel. Ilyenkor ugyanis sokkoló klórozást kell végezni, majd megfelelő mennyiségű flokkoló(pelyhesítő) adagolása után hagyni leülepedni és szűretlenül kiszivattyúzni az üledéket a vízből. Én úgy vagyok vele, hogy csinálja akinek két anyja van, én inkább fürdéssel töltöm azt a pár meleg napot. Nem beszélve arról, hogy utána ugyanúgy vasas vízzel pótolod a hiányzó vizet?

Mindezektől függetlenül a kútvíz ahány hely annyi féle. Lehet vele egy csomó egyéb probléma. Pl. nem tudod beállítani a PH értékét és akkor nem működik a klór, zavarja a bőröd, szemed. Lehetnek benne olyan dolgok, amik nem okoznak gondot locsoláskor, de egy gyermeknél már igen. Ha beviszed beméretni a vized egy laborba, az annyiba kerül, hogy akár csapvízzel is feltölthetted volna a medencét.

Persze van olyan, aki azt mondja, hogy nem kell félni a kútvíztől. Te döntesz kire hallgatsz, még az is lehet, hogy téged elkerülnek ezek a problémák. Ha így lesz, akkor viszont pusztán mákod volt és kérlek másnak ne ajánld a kútvizet, mert az semmit nem jelent, hogy esetleg egy embernél bejött. Ahány kút, annyi féle víz. Azért mert valakinek 6 szelvénnyel sikerült 5-ös találatot elérni a lottón, az nem jelenti azt, hogy mindenkinek lesz 5-öse, vegyen csak nyugodtan 6 szelvényt és várjon.

Ha rám hallgatsz, orbitális szívástól kímélheted meg magad, de mindenkinek joga van a saját kárán tanulni.

Mennyi nálatok egy m3 víz? Ha mondjuk 800 forint, akkor 25m3 20 ezer forint. Ezen nem érdemes spórolni, főleg annak, aki fémvázas medencét vesz. A víz költsége eltörpül a többi mellett. Ha csapvizet használsz UV-C lámpával, homokszűrővel akkor egy kombi tablettát úsztatva az adagolóban nagyjából le is tudod a vegyszerezést egész szezonra.

Ha konkrét medence méretet tudsz mondani, vagy olyan hirdetést ami még fent van, bizonyos dolgokban én is konkrétabb tudok lenni.

(Bocs, de a kútvíztől bepipulok. Rengeteg embernek elmondtam már, aztán meg jönnek vissza, hogy hogy is van az a vastalanítás?Elkölt 300 ezret medencére de 20 ezret sajnál vízre)

2014. szept. 10. 16:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget ! hát a kúti víz nekünk nem igazán a legjobb mert van egy 10h vas tartályunk és locsolásnál vöröses színű lerakodás volt a belső falakon, ebből sem ezt fogom használni,meg tényleg ki tuja mik lehetnek benne. Csapi víz van ,majd azzal fogom ezek után feltölteni vegyszerezni nem akarom meg ahogy tanácsoltad.
2014. szept. 11. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!