Épített már valaki otthonra medencét? Úgy tudom, hogy 1,5 m mélységig, vagy 50 m3-ig nem kell engedély rá. Ez pontosan hogy is van?
Tehát hogy is van a jogszabály? Lehet 2 m mély, csak nem lehet 50 m2-nél nagyobb, vagy lehet 100 m3 is, ha nem mélyebb mint 1,5 m mély? Vagy nem lehet mélyebb, mint 1,5 m és nem lehet nagyobb, mint 50 m3? Mert értelmezés kérdése az egész.
Valamint mire érdemes figyelni építésnél? Ha lehetne, akkor olyan 1,8m lenne, és 2,5x5 m-es. De ha nem lehet 1,5 mélyebb, akkor elég lesz az is.
Gondoltam bele az aljába egy kb 5 cm lejtést, a legvégébe egy lefolyószerűt, hogy egy szivattyút bele lehessen rakni, rá ilyen műanyag rácsot. Még valamit, amire figyelni kéne építésnél?
Amennyire tudom ez önkormányzat függő, de úgy tudom hogy ha bármelyik értéket meghaladja, akár 2 méter mély de nem több 50m3-nél akkor is be kell jelenteni. De erre szerintem kérdezzél rá a helyi önkormányzatnál ott pontosabb választ fogsz kapni.
Én medencém az kis medence 1,3m mély és van olyan jó 35m3
Igaz ezt nem én kezdtem el építeni csak befejeztem a burkolását, de az előző tulaj mondta hogy nem kellett rá engedély. De én is rákérdeztem hivatalos helyen és mindenki mondta hogy nem kell rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!