Mire való a Tumblr? Mit lehet ott csinálni? Mi a lényege?
Szia!
nem értek teljesen egyet az előttem szólóval...igaz, van olyan is, aki 'csak úgy' letölti, de az a tumblr világában hamar el fog bukni....
A tumblr gyakorlatilag egy miniblog, amin saját gondolataidat, érzéseidet, képeidet, gifeidet (mozgóképek) oszthatod meg vagy esetleg reblogolhatsz másoktól. Vannak darkos, fekete-fehér blogok, amik depisek és szomorúak, ezek általában divat és szerelem témában működnek.
Vannak viszont fandom, boho, hipster, grunge, vintage, kawaii, stb. blogok, amik kissé pozitívabban látják a világot és színes képeket raknak ki legtöbbször. Itt nem annyira a követők, inkább az egyéniség számít.
Ha mégis belevágnál és annyira fontosnak tartanád a követőket, akkor azt tanácsolom, hogy mindenképp csak 2-3 témában posztolj/rebloggolj, mert akkor fognak észrevenni.:) ja és használj bátran népszerű hashtageket:)
nekem hipster blogom van, ha gondolod, lesd meg:) [link]
ja és remélem kedvet kaptál hozzá, sok sikert!:)))
Ha nem értesz egyet a hozzászólásommal, nem vagy tisztában a digitális környezetszennyezés fogalmával :)
A tumblr-t nem nevezném rendes blognak. Egy rakás ember feltölt a saját oldalára egy rakás képet, gifet, és valójában semmi haszna, értelme nincs. (Nem azt mondom, hogy a gazdájának nem lehet fontos, de ha felülről, globálisan nézzük a dolgot, akkor tényleg nincs értelmet).
De ennek a sok, értelmetlen kis "blognak" nagyon sok szerverre van szüksége, tehát végső soron pedig fokozza az üvegházhatást.
A facebook lájkoknak, meg az idióta megosztásoknak sincs semmi effektív értelme, azonban ugyanez vonatkozik rájuk is.
Nem rosszindulatból tépem a számat, meg nem a második válaszolót akarom megbántani, csak elmondtam, amit gondolok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!