Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Lehet airsoft fegyverem 18 év...

Lehet airsoft fegyverem 18 év alatt?

Figyelt kérdés
Csak egy pisztolyra gondoltam, persze nem olyanra, amit pár ezerért megkapok a játékboltból. Tudom, hogy engedély az kell hozzá, de az 18 év alatt is lehet?
2014. máj. 4. 15:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Megvásárolni csak 18 éves kortól lehet, de 16 fölött szülői engedéllyel és kísérővel vehetsz. (Mert akkor értelem szerint nem te veszed meg, hanem a felnőtt kísérő adja a személyit.)
2014. máj. 4. 17:56
 2/2 anonim válasza:
Nem engedélyköteles, MKH kártya kell hozzá, de az nem a tiéd, hanem a fegyverhez tartozik, és igazolja, hogy kisenergiájú légfegyver. Én 16 évesen vettem az első airsoftom, egy MK1 karabély volt és egy épp ott lévő idegent kértem meg, hogy megvegye, de a legegyszerűbb, ha alapból kísérővel mész. Ha nincs melletted felnőtt, ne legyen nálad, mert az úgy nem egészen szabályos. Első fegyvernek ha pisztolyt akarsz, érdemesebb jó minőséget venni, olyanból viszont az egyszerűbbet. (pl green-gas vagy CO2 rendszerűt, és inkább nonblowback-est) mert azok kevesebb hozzáértést, kevesebb törődést igényelnek.
2014. máj. 8. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!