A Mardekár feltehetőleg melyik másik házzal szimpatizálhatott leginkább? (Harry Potter)
A sötét varázslatok kivédése nem közös tantárgy, és Harryék gyógynövénytanon a hugrabugosokkal vannak együtt. Egyébként azért tűnik a hugrabug és a hollóhát unalmasnak és eseménytelennek, mivel semmit nem tudunk róluk. És nem azért mert be vannak zárkózva a klubhelyiségükbe vagy a könyvtárba és folyton tanulnak. Hanem mert az írónő nem fordított figyelmet arra, hogy nagyobb betekintést kapjunk erről a két házról.
A Tűz serlegéről meg annyit, hogy ahhoz a megmérettetéshez jobban kellett (szerintem) a bátorság, vakmerőség, mint a becsületesség és a szorgalom. Ezekkel nem igazán lehet sárkányok ellen harcolni...
Ez egy idézet a 6. könyvből SVK óra már Pitonnal
"Az egész csoport Harry felé fordult, aki lázasan igyekezett felidézni, mit magyarázott
neki Dumbledore azon az éjszakán, amikor látogatást tettek Lumpslucknál.
– Öhm... hát... – szólalt meg tétován – a kísértetek átlátszóak...
– Zseniális! – vágott közbe Piton. – Nem hiába jársz immár hatodik éve varázslóképző iskolába, Potter. A kísértetek átlátszóak...
Pansy Parkinson fejhangon felvihogott, és mások is kuncogtak. Harry nyelt egyet, és higgadtan folytatta:"
Pansy Parkinson vihogott ő mardekáros Malfoy jó barátnője, tehát mégis csak ott vannak SVK-n.
ITT EGY MÁSIK
"– Az ellenfél nem hallja, milyen varázslatot hajtunk végre – hadarta Hermione–, így nem áll módjában felkészülni rá.
– Bemagolt idézet a Varázslástan alapfokon VI-ból – kommentálta a választ gúnyosan
Piton (Malfoy hálásan vihogott a sarokban) –, de a lényeg valóban ez."
Itt pedig Malfoy van ott, azért idézek a 6. könyvből mert most pont ezt olvasom meglehet hogy elsőtől ötödikig csak az osztály volt ott már ne m emlékszem.
De arra emlékszem, hogy a bájitaltan a legendás lények gondozása együtt van.
Anno 1000 éve Griffendél Godrik és Mardekár Malazár nagyon jó barátok voltak, biztosan a házaik is szimpatizáltak egymással. Szerintem a két barát összeveszése után a házuk közti jó viszony is megszűnt.
Igazából szerintem egyik házzal sem ápolnak jó kapcsolatot, kviddicsben is mindig annak a csapatnak szurkolnak, amelyik a Griffendél ellen játszik.
Gondolom a tusa idején is csak azért drukkoltak Cedricnek, mert ezzel felidegesítették Harryt.
Szerintem a Hollóháttal.A mardekárosok akármilyen sok szemét, begyöpösödött agyú aranyvérmániás jár(t) oda, nagyon okosak, ezt el kell ismerni.És máris megvan a közös nevezõ.Szerintem ha a történelem nem szól közbe, õk nagyon jó barátok lehettek volna.
A Griffendéllel is érdekes a helyzet.Szerintem ez a két ház sokkal jobban hasonlít, mint amennyire hajlandóak ezt beismerni.A
Griffendél sem szent, onnan is került ki jópár halálfaló, és ha belegondolunk, Harry apja és Sirius sem volt sokkal különb a mardekárosoknál diákkorában, hiszen rontásokat küldtek mindenkire, Pitont pedig már akkor kiutálták, amikor még tényleg nem ártott nekik semmit.Valamint azt sem tudjuk meg soha, hogy Griffendél Godrik tényleg lopta-e a koboldoktól a kardot vagy sem.
Tény, hogy a Mardekárnak sok van a rovásán, de oda is járnak normális emberek (pl.Andromeda Black, és ha belegondolunk, Malfoyban is volt emberség, csupán a szülei tették olyanná, amilyen).Szóval szerintem õk azért nincsenek jóban, mert nem hajlandóak beismerni, hogy mennyire hasonlóak, és persze köti õket a történelem, minden mardekáros és griffendéles kisgyerekbe beleverik otthon meg az iskolában, hogy utálja a másikat a háza miatt.
Ami a Hugrabugot illeti, szerintem õk azért nem szeretik egymást, mert a legtöbb hugrabugos csendes, nem sok vizet zavar, amit a mardekárosok valószínûleg a gyávaságként értelmeznek.A Hugrabug pedig köztudottan a sportszerûség híve, ami valljuk be, nem igazán jellemzõ a Mardekárra, ezért az ellenszenv visszafelé is megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!