Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A Mardekár feltehetőleg...

A Mardekár feltehetőleg melyik másik házzal szimpatizálhatott leginkább? (Harry Potter)

Figyelt kérdés
Griffendél kilőve... De vajon a Hugrabug vagy a Hollóhát volt az, amelyikkel sokkal jobban szót érthetett a Mardekár?

2014. márc. 6. 14:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A sötét varázslatok kivédése nem közös tantárgy, és Harryék gyógynövénytanon a hugrabugosokkal vannak együtt. Egyébként azért tűnik a hugrabug és a hollóhát unalmasnak és eseménytelennek, mivel semmit nem tudunk róluk. És nem azért mert be vannak zárkózva a klubhelyiségükbe vagy a könyvtárba és folyton tanulnak. Hanem mert az írónő nem fordított figyelmet arra, hogy nagyobb betekintést kapjunk erről a két házról.

A Tűz serlegéről meg annyit, hogy ahhoz a megmérettetéshez jobban kellett (szerintem) a bátorság, vakmerőség, mint a becsületesség és a szorgalom. Ezekkel nem igazán lehet sárkányok ellen harcolni...

2014. márc. 6. 19:55
 12/20 anonim ***** válasza:
78%

Ez egy idézet a 6. könyvből SVK óra már Pitonnal

"Az egész csoport Harry felé fordult, aki lázasan igyekezett felidézni, mit magyarázott

neki Dumbledore azon az éjszakán, amikor látogatást tettek Lumpslucknál.

– Öhm... hát... – szólalt meg tétován – a kísértetek átlátszóak...

– Zseniális! – vágott közbe Piton. – Nem hiába jársz immár hatodik éve varázslóképző iskolába, Potter. A kísértetek átlátszóak...

Pansy Parkinson fejhangon felvihogott, és mások is kuncogtak. Harry nyelt egyet, és higgadtan folytatta:"

Pansy Parkinson vihogott ő mardekáros Malfoy jó barátnője, tehát mégis csak ott vannak SVK-n.

ITT EGY MÁSIK

"– Az ellenfél nem hallja, milyen varázslatot hajtunk végre – hadarta Hermione–, így nem áll módjában felkészülni rá.

– Bemagolt idézet a Varázslástan alapfokon VI-ból – kommentálta a választ gúnyosan

Piton (Malfoy hálásan vihogott a sarokban) –, de a lényeg valóban ez."

Itt pedig Malfoy van ott, azért idézek a 6. könyvből mert most pont ezt olvasom meglehet hogy elsőtől ötödikig csak az osztály volt ott már ne m emlékszem.

De arra emlékszem, hogy a bájitaltan a legendás lények gondozása együtt van.

2014. márc. 7. 09:11
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
A 6. kötettől kezdve már a megszerzett RBF-ektől (és a tanárok követeléseitől) függ, hogy ki milyen órára járhat. 6.-tól már lényegesen kevesebb órájuk van (Ron még ujjong is a sok lyukasóra láttán), mert nem járnak már olyanokra, amiből nem érték el a megfelelő szintet, vagy nem akarnak belőle RAVASZ-ra menni. Szóval elképzelhető, hogy egy tárgyra kb. 10 fő fog járni a teljes évfolyamról így semmi értelme a négy házat külön külön tanítani. Ezért lehet, hogy itt már nincs bontás, minden házból együtt járnak az adott órára. Viszont az előző öt kötetben a sötét varázslatok kivédése óra "osztatlan" volt. Vagy talán tudsz hozni ezekből a kötetekből is idézetet arra vonatkozólag, hogy együtt lettek volna ezen az órán a mardekárosokkal?
2014. márc. 7. 10:07
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem tudok más könyvből példát hozni.
2014. márc. 7. 18:55
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Az 5-ös érdekes dolgot ír, ezen még eddig nem gondolkodtam, pedig meg sem tudom számolni, hányszor olvastam a köteteket. Viszont nem véletlen, hogy így ábrázolta ezt az író; hiszen a történet kulcsszereplői Griffendélesek: és Rowling nem tudott volna megfelelően reflektálni az alakjukra illetve a cselekvéseik ok-okozatiságára, ha összevegyíti mind a 4 ház népét és a regény is háztömbnyi lett volna, ha arról sztorizik az író, hogy a Hugrabugos X átment egy kicsit bandázni a Hollóhátasokhoz. (és ez amúgy nem is érdekelt volna senkit) Rowling hihetetlen tudatosan állította össze mind a 7 kötet szerkezetét, ez is megerősíti azt, amit írtam. Egyébként a kérdésre felelve semelyikkel sem. A Mardekár annyira élesen elhatárolódott az aranyvérmániája és a mugli/félvér varázsló gyűlöletével, hogy az tökéletes ellenpólusa volt a többi ház moráljának.
2014. márc. 28. 23:25
 16/20 anonim ***** válasza:

Anno 1000 éve Griffendél Godrik és Mardekár Malazár nagyon jó barátok voltak, biztosan a házaik is szimpatizáltak egymással. Szerintem a két barát összeveszése után a házuk közti jó viszony is megszűnt.

Igazából szerintem egyik házzal sem ápolnak jó kapcsolatot, kviddicsben is mindig annak a csapatnak szurkolnak, amelyik a Griffendél ellen játszik.

Gondolom a tusa idején is csak azért drukkoltak Cedricnek, mert ezzel felidegesítették Harryt.

2014. márc. 29. 10:44
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Van olyan érzésem, hogy a Hollóhát lehetett az, amit a Mardekár leginkább elviselt.
2014. márc. 30. 23:46
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy házat muszáj lenne kiemelni, akkor szerintem is a Hollóhát lenne az, de velük sem voltak szerintem túl jóban.
2014. ápr. 1. 17:52
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Hollóháttal.A mardekárosok akármilyen sok szemét, begyöpösödött agyú aranyvérmániás jár(t) oda, nagyon okosak, ezt el kell ismerni.És máris megvan a közös nevezõ.Szerintem ha a történelem nem szól közbe, õk nagyon jó barátok lehettek volna.

A Griffendéllel is érdekes a helyzet.Szerintem ez a két ház sokkal jobban hasonlít, mint amennyire hajlandóak ezt beismerni.A

Griffendél sem szent, onnan is került ki jópár halálfaló, és ha belegondolunk, Harry apja és Sirius sem volt sokkal különb a mardekárosoknál diákkorában, hiszen rontásokat küldtek mindenkire, Pitont pedig már akkor kiutálták, amikor még tényleg nem ártott nekik semmit.Valamint azt sem tudjuk meg soha, hogy Griffendél Godrik tényleg lopta-e a koboldoktól a kardot vagy sem.

Tény, hogy a Mardekárnak sok van a rovásán, de oda is járnak normális emberek (pl.Andromeda Black, és ha belegondolunk, Malfoyban is volt emberség, csupán a szülei tették olyanná, amilyen).Szóval szerintem õk azért nincsenek jóban, mert nem hajlandóak beismerni, hogy mennyire hasonlóak, és persze köti õket a történelem, minden mardekáros és griffendéles kisgyerekbe beleverik otthon meg az iskolában, hogy utálja a másikat a háza miatt.

Ami a Hugrabugot illeti, szerintem õk azért nem szeretik egymást, mert a legtöbb hugrabugos csendes, nem sok vizet zavar, amit a mardekárosok valószínûleg a gyávaságként értelmeznek.A Hugrabug pedig köztudottan a sportszerûség híve, ami valljuk be, nem igazán jellemzõ a Mardekárra, ezért az ellenszenv visszafelé is megvan.

2015. ápr. 20. 23:06
 20/20 anonim válasza:
24%
A legjobban a Hugrabuggal jönnek ki, nekem ellenben három barátomból kettő Hollóhátas és egy Hugrabugos. Vele néha úgy elvagyunk magunkban, nevetünk, összeesküvés elméleteket gyártunk, hasonlók. Az egyik Hollóháti gyakorlatilag a lelkitársammá vált az elmúlt félévben (ő most kezdi az ötödik évét, míg én a negyediket). Persze, van egy Griffendéles barát-féleségem is, néha egész jól megvagyunk, de a múlkor csak azért robbantotta fel az üstöm bájitaltanon, mert ismételtem, amit mondani szokott. Most nem olyan rózsás a hangulat köztünk, hogy úgy mondjam, de egész jófej.
2017. szept. 29. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!