Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A Mardekár feltehetőleg...

A Mardekár feltehetőleg melyik másik házzal szimpatizálhatott leginkább? (Harry Potter)

Figyelt kérdés
Griffendél kilőve... De vajon a Hugrabug vagy a Hollóhát volt az, amelyikkel sokkal jobban szót érthetett a Mardekár?

2014. márc. 6. 14:52
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
76%
Lehet, hogy egyik sem.
2014. márc. 6. 15:16
 2/20 A kérdező kommentje:
de valamelyikkel biztosan jobb volt a viszonya, mint a Griffendéllel...
2014. márc. 6. 15:23
 3/20 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem úgy igazából egyikkel se. A mardekárosok ugyanúgy bántak a többi ház diákjaival mint a griffendélesekkel. Főleg mivel gondolom a mardekárban volt az összes aranyvérmániás aranyvérű, a többi házban meg vegyes volt a felhozatal. Na meg a többi ház is kb. ugyanúgy szimpatizált velük, lásd mikor valamelyik griffendél-mardekár kviddics meccsen a másik két ház is a griffendélnek szurkolt.
2014. márc. 6. 15:26
 4/20 A kérdező kommentje:
de mit gondolsz, a csata utáni években mi lehetett a helyzet? enyhülhetett a helyzet ilyen szempontból?
2014. márc. 6. 15:34
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Hogy őszinte legyek, nekem igazából az soha nem tetszett, hogy a négy ház és diákjai úgy el vannak szeparálva egymástól. Az se tudták, hol a másik ház bejárata, nem lehetett átjárni egymáshoz dumálni, szinte csak az órákon, az étkezések során és a könyvtárban találkoztak. Szerintem ez alapból nem volt jó megoldás, mert ez még inkább eltávolította egymástól a diákokat, holott inkább össze kellett volna hozni őket. Ezt leginkább szerintem a mardekár szenvedhette meg, még ha ezt ők egyébként nem így gondolnák. Talán ha nem csak egymás között utálkoztak volna a többiekre, hanem mondjuk "direkt" össze lettek volna terelve a diákokkal, akkor talán ők se csinálták volna azt, hogy ennyire csak magukkal klikkesednek.

Nekem ez az ami nem tetszik a Roxfortban.

Igazából szerintem a csata után azt kellett volna bevezetni, hogy lazítani azon, hogy ennyire elkülönüljenek a diákok egymástól és jobban munkálkodni azon, hogy a különböző házak diákjai igenis barátkozzanak egymással, töltsenek több időt együtt.

Mert igazából annyiban nem különböznek egymástól a diákok, sok hasonlóság van bennük attól, hogy bizonyos eltérő képességek jobban kiemelkednek. De ezek a képességek mindenkiben ott vannak és mindenkiből kihozhatóak. Lásd, a griffendéles féregfark simán átállt Voldemortékhoz, Harry is majdnem Mardekáros lett és az se sokon múlt, hogy Hermione a Hollóhátba kerüljön.

2014. márc. 6. 15:45
 6/20 anonim ***** válasza:
78%

Mardekár jóba volt Griffendélbe, benne volt az egyik Teszlek Süveg dalban, már nem tudom melyik könyvben.

Akkor romlott meg a barátság amikor a többiek azt mondták, hogy ők nem akarják hogy csak aranyvérűeket vegyenek fel a suliba.

Erre Mardekár elment és maga után hagyta a Titkok Kamráját.

Hugrabug meg Hollóhát pedig megint csak jóban voltak, hisz mindkettő nő volt, szóval ebből is lehet következtetni, hogy akkor Mardekár meg Griffendél is jóba lehettek, mivel csak ők voltak férfiak.

2014. márc. 6. 17:37
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó nem jól értelmeztem a kérdést, azt hittem hogy azt kérdezed, hogy az alapító tag Mardekár Malazár jóba volt-e valakivel.

De ha az a kérdés, hogy a HP alatt a Mardekárosok kivel szimpatizáltak, hát az más.

-Ugye a Griffendél és a Mardekár nagy ellenségek mint házak, mivel pontok terén is velük van a legnagyobb küzdelem általában, és kviddicsben is, és ez nem csak a Draco-Harry viszony miatt.

-Szerintem a Hugrabugot különösebben nem szereti senki, már mint nincs velük semmi baj, de úgy elvannak tűnve olyan visszahúzódónak tűnik.(persze nem biztos hogy ez másnak ugyanígy tűnik.) Egyébként Cedric Diggoryn kívül senki nagyobb mértékű szerepló nem fordult meg a 6 iskolás év alatt. Harry a Hugrabug kivételével mindegyik klubhelyiségben járt, ebből is látszik hogy különösebben nem volt fontos. Mikor 3.-ban legyőzte a hugrabug a griffendélt kviddicsben az akkor is azért volt, mert Harry rosszul lett a dementoroktól és akkor is mondták hogy ez milyen dicsőség a Hugrabugnak.

-A Hollóháttal inkább megtalálhatta a közös hangot, hiszen a Mardekár egyik tulajdonsága a ravaszság a Hollóhátnak okosság szerintem a kettőnek van egy pici köze egymáshoz, mondjuk persze van aki az aranyvérűsége miatt kerül a Mardekárhoz és egyáltalán nem ravasz. De ált. ravaszok és okosok és ugye ott van még egy másik hollüháti jellemző is hogy szomjazzák a tusát hát sok Mardekáros is ilyen a sötét varászlatok kivédésével.

Lehet hogy hülyeség de nekem így tűnik a könyvből.

2014. márc. 6. 17:54
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

az 5-ös höz anyit hozzáfűznék, hogy az tényleg igaz hogy bizonytalan a beosztás ezt Dumbledore is mondta.

De nekem pont így tetszik, hogy a 4 külön ház van és hogy elvannak osztva egymástól.

2014. márc. 6. 17:57
 9/20 anonim ***** válasza:
80%

De miért kellene ennyire elszeparálni őket egymástól? :) Mert egyébként nincs semmilyen "klub foglalkozás" vagy valami, ami az adott házhoz kapcsolódna. A griffendélesek se barkácsolnak szakköri feladatnék griffendél godrik kardokat, aminek nem lenne szabad továbbadni a titkos elkészíti módját és a hollóhátasok se gyártanak diadémot tucatszám... :)

Tehát igazából csak mindenki ül a sajátjai között és ennyi. Semmi hagyományőrzés vagy valami, amiért olyan fontos lenne, hogy senki nem járhat át a másik házba a barátaihoz. A teszlek süveg elsőben mond egy nevet nekik és onnantól kezdve csak a saját házukbeliekkel foglalkoznak. Nem beszélve arról, hogy milyen előítéletek támaszt akár alaptalanul is. A mardekárnak alapból rossz a híre, és igazából néha nem tudom eldönteni, hogy tényleg jogosan, vagy az oda került diákok alakulnak később át olyanokká, mint amilyennek alapból felételezik őket, csak mert mardekáros.

És az, hogy egy hugrabuggos lett a Roxford bajnoka? (Harryt most ne számítsuk ide). A semmilyen, teszetosza ház, és mégis Cedrik bizonyult méltónak rá és nem a griffendéles Angelina?

Tehát szerintem nagyobb jelentőség van tulajdonítva ennek a "ki melyik házban van" dolognak,mint amit megérdemelne. Oké, elhiszem, amikor még a négy alapító oktatott, ők a saját választottjaiknál nyilván igyekeztek jobban kihozni az erősségeiket, de most már nincs ilyen házakra szabott tehetség gondozás, mindenki ugyanazt tanulja és ugyanúgy.

2014. márc. 6. 18:19
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

A Tűz Serleg az arra méltónak adta oda a címet, a Hugrabugosokról és Cedricről is tudjuk, hogy szorgalmas, becsületes, jó tanuló volt. Ez nagyobb érték annál mint hogy valaki bátor. (legalábbis szerintem)

Amikor a hugrabug végre nyert a kviddicsben (akkor is csak Harry miatt) cedric kérte a meccs újrajátszását. Nagyon igazságos gyerek volt.

Szerintem azért lesznek a Mardekárosok amik, mert egy részt olyan neveltetést kapnak otthon ( aranyvér mániás szülők) pl Draconál is láthatjuk, hogy már elsőben is nagyképű volt.

pl. ott van sirius anyja az sem volt semmi, de Siriust akkor sem tudták ráerőltetni, hogy aranyvér mániás legyen, mert benne nem volt meg az ami egy Mardekároshoz kell és azzal, mert a Griffendél tulajdonságai jellemezték megtört egy évszázados családi hagyományt.

Harry is majdnem Mardekáros lett de mért is? Harry egy horcrux volt már akkor is, voldemort lélek darabja nagyon is jellemezte a Mardekár vonalat gondolom azért volt nehéz eldönteni. (amúgy Harry családfáján szerepel Voldemort, nem egy ágról de azért rokonságban vannak)

De mikor Harryben elpusztul a horcrux akkor ezek a tulajdonságok teljesen megszűntek.

Más részt pedig minden Mardekárosban van valami közös.

Akkor aztán tényleg ellennének zárva egymástól, ha az órákon csak az osztály lenne tehát Harryéknél csak a griffendélesek, de gondolom arra az író is rájött, hogy abba nem sok érdekesség lenne mivel pl a bájitaltan vagy a legendás lények gondozása ugyanígy a svk is mindig a Mardekárosokkal van. Így izgalmas semmi különös dolog nem történne ha mondjuk a Hugrabuggal lennének vagy a Hollóháttal órán. Persze lehet volt ilyen óra nem tudom pontosan, de ahogy észrevettem az író általában mindig az írja le amikor ott vannak a Mardekárosok. Meg gondolom a Hugrabug meg a Hollóhát jól elvannak eltanulgatnak, míg a másik kettő az izgalmat, kalandokat keresik.

2014. márc. 6. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!