Titeket zavarna, ha a regényben/történetben csak középtájt jelenne meg a főgonosz? Illetve az zavarna titeket, ha a főszereplő totál antiszoc. Lenne?
Nem. A késleltetés egy nagyon jó dolog a történetekben. Gondolj csak a Tartuffe-re, a dráma közepéig csak beszélnek róla.
És attól még lehet egy jó könyv, ha a főszereplő antiszociális. Csupán nem igen érintkezik másokkal, de attól még lehet ugyanolyan erős, szép, stb., legfeljebb nem barátoktól tud meg bizonyos dolgokat, hanem máshonnan. :)
Egyik sem probléma,antiszociális szereplőkből sok található szerte az irodalomban,a főgonosz megjelenése pedig attól függ hogy milyen jól tálalod.Az engem például nagyon lehangolna ha egyszer csak a büdös semmiből felbukkanna egy totálisan ismeretlen karakter és szinte beordítaná "ÉN VAGYOK A FŐGONOSZ" szóval azért jó ha van egy előkészítés,ami szinte láthatatlanul belesimul a szövegbe(vihar előtti csend)mert egy nagy jelentőséggel bíró karakter megjelenésének súlya kell hogy legyen a szövegben.Persze sok kivétel van,például ha nem vetítjük előre az olvasónak a karakter létezésének fontosságát.
Izé,írófakt,vége.
Engem sem zavarna, direkt érdekes lenne.
Arra azonban vigyázz, hogy ne keverd össze az aszociális és az antiszociális fogalmakat, mert az antiszociális sokszor maga a főgonosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!