PS3-t vennék? (többi lent)
ps3-ra akarok befektetni, 62 K ért. nyáron dolgoztam igy összejött 80 ezer. bőven kijönne és a szüleim azt mondták hogy az én pénzem és azt veszek rajta amit akarok. most mégis közöltem a tervem velük és nem engedik h megvegyem pedig sok érvet felhoztam a konzol mellett. ol olcsóbban kijönne mint egy gép...stb.
csak értelmes válaszokat pls.
És játékot miből veszel hozzá? 10 rugó alatt semmi használhatót nem kapsz. PC-re meg tizedannyiért, vagy ingyen, ha van hozzá képed.
És amikor nem játszol, akkor mire jó? Eleve a konzol mire jó?
Lehet, hogy olcsóbb, mint egy pc, de éppen kifutóban van, mert jön a PS4.
Ha elromlik kuka, míg PC-ben csak kicseréled, ami elromlott.
Vannak még érveim a konzolok mellett, de most hirtelen csak ennyi.
Első válaszoló, 100%-ig lejön a kommentedből, hogy elvakult PC fanboy vagy, aki a pokolba kívánja a konzolokat. De akkor kezdődjék a cáfolás.
Bár való igaz, hogy a konzolos játékok drágábbak, mint a PC-sek, viszont a konzolosokat szépen tovább lehet adni, pár hónapon belük akár csak 1-2 ezer forintos veszteséggel. Példának okért megveszed a konzolos CoD-ot 15 ezer forintért, 2 hónapon belül el tudod adni 12-13 ezer forintért. Megveszed a PC-s CoD-ot 11 ezer Ft-ért, amit a Steam account miatt az életben nem fogsz tudni eladni. Akkor most összességében melyik is a drágább?
A konzol csak játékra való, azt a mindenségit! És ebben most valahol probléma lapul? A PC-ről meg annyit, hogy pont nem játékra találták ki. Más tészta, hogy azt is lehet rajta, de mégsem az igazi rajta. Ennek bizonyítására meg azt a példát mondom, hogy hiába vannak a mai telefonokban nagyon jó kamerák, soha nem fogják visszaadni azt a minőséget, mint amit az igazi kamerák adnak, pont azért, mert azoknak ez a fő funkciója és nem csupán másodlagos kitöltő szerep. Arról nem is beszélve, hogy a technika rohamos fejlődése miatt egyre kevesebb igény van a PC-re. Az egyszerű átlagfelhasználónak ma már egy tablet vagy okostelefon teljes mértékben kielégíti azon vágyait, amit 5-10 évvel ezelőtt még csak PC-n lehetett csinálni. A neten nyugodtan utána lehet nézni, hogy a PC-s eladások évről évre mennyire rohamosan csökkenek. Meg, ami a játékokat illeti, konzolon sok exkluzív játék van, a multiplatform címek nem elenyésző részét meg nagyon rossz optimalizálással adják ki PC-re, pontosan azért mert csak visszafogottan érdemes rá fejleszteni, mert PC-s játékot majdnem, hogy a kutya sem vesz néhány kivétellel.
A PS4 valóban itt a nyakunkon, ellenben PS3-ra rengeteg játék kijött, amiknek a nagy többségével nem lehet majd PS4-en játszani, mivel nem olvassa be a PS3 lemezt. Jövőre lesz mód rá, hogy PS4-en PS3 játékokat streamen keresztül lehessen játszani, de ez nem sok játékot fog érinteni.
Az tényleg jobb, ha a 60 ezres konzol helyett elromlik mondjuk egy 60 ezres VGA? A VGA-t ugyebár nem kell kidobni és nem kell venni helyette egy másikat, az csak úgy magától hipp-hopp kicserélődik.
Én még emlékszem a tévéből a Tibi bácsira, ahogy nyomatta a Máriót.
Nézd meg ezt a videót, és megértesz:
http://www.youtube.com/watch?v=1wF-XbmnVGc
Valóban van bennem némi elvakultság, az ilyen egyfunkciós set-top-boxokkal szemben.
"Bár való igaz, hogy a konzolos játékok drágábbak, mint a PC-sek, viszont a konzolosokat szépen tovább lehet adni, pár hónapon belük akár csak 1-2 ezer forintos veszteséggel."
Abból a veszteségből én pont három játékot veszek a Steam-en. CoD? Azt eszik, vagy isszák? WASD+egér nélkül FPS? Ne vicceljünk már.
"konzolon sok exkluzív játék van"
A Last of us miatt én is anyáztam egy sort, de kiheverem. Viszont van-e reájuk Papers, please? Na, ugye.
"tablet, okostelefon"
Rossz példák, mert nyílt platformú, nagyon sok célra alkalmas eszközök. Ami fényképez, GPS, és megy rajta az Angry Birds, az egy sokoldalú, hasznos eszköz. A PS3 tud Blu-ray-t lejátszani. Az azért jó pont.
"rossz pécé portok"
Vannak.
De most pontosan az a gond, hogy a kifutó konzolgenerációra kell "optimalizálni" a játékokat, amik pécéken hasítanak. A PS4/XboX One talán javít majd az összképen. Addig marad a 30 képkocka másodpercenként, a pécén full HD-ben 60-nal hasító játék halvány árnyéka a "célhardveren".
Én nem értem a kérdést...
Most mit is akarsz?
Oké hogy elmondtál egy story-t de mit akarsz mi csináljunk? Mondjuk mi még érveket a konzol mellett? Vagy menjünk el győzzük meg a szüleidet?
-------------------------------
Ha mégis megveszed a konzolt és nem flashelteted [hogy rárakott játékot vigye] és nem lesz pénzed új játékokra max cserélgeted stb...
Ne vegyél konzolt...hanem inkább pc-t
Én ezt akkor játszottam el mikor ps3 kijött volt annyi pénz hogy megvegyem a konzolt de később játékokra már nem tellett... cserélgettem a játékaim de m1 volt mire cseréltem előbb utobb rájuk untam és bántam hogy "miért erre cseréltem el" miért nem arra...
[mondjuk ma már másabb a világ mint 5-6 éve több game stb...]
Gondold át...
Esetleg egy jobb proci + vidi kari [ha csak nem olyan rossz a géped hogy mindent cserélni kéne]
Látom az új kérdésedből hogy végül megvetted. Grat hozzá :D
Az elsőnek írom hogy én a játékokat 2-3 ezerért szerzem be PS3-ra. Jó, nem a legújabb Collectors editiont, de van egy csomó játék ami már fillérekért beszerezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!