Mi a véleményetek? Melyik jobb? A hűvös völgyi suli vagy a Szent Johanna Gimi?
biztos, hogy a SZJG! A HVS-ról eddig még nem is hallottam, amíg ki nem írták a gyakorikérdésekre, hogy vajon Laura koppintotta-e.
Tehát lehet, hogy egy kicsit hasonlít, de a Szent Johanna akkor is híresebb meg jobban lett megírva.
A Hűvösvölgyi suli Dóri életéről szól, túlnyomó részben pedig inkább a szerelmi életéről. Itt leírja Maros Edit a szüneteket és kevésbé van szó az iskolában töltött időről.
A Szent Johanna gimi pedig magáról az iskoláról szól. Itt inkább az iskolában történteket helyezi előtérbe Leiner Laura.
A Szent Johanna gimit Reni naplóján ismerhetjük meg, míg a Hűvösvölgyi sulit Dóri elmesélése alapján. Vannak összefüggések, de én nem koppintásnak tekintem. Szerintem mindkettő egy remek mű, de nekem az SZJG örök. Mindkét író iromány a kedvenc könyvsorozatai közé tartozik a Twillight-tal kiegészítve. :)
Különben szerintem a HVS-t is olvassátok el, mert a 3. résznek a végén nagy csattanó van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!