Cigányként mehetek melegbárba?
Lehet rasszistának nevezni a magyarokat, de állítom, az emberek legnagyobb részének nem a bőröd színével van a baja, kedves kérdező, hanem azokkal a cigányok nagy részére sajnos jellemző magatartásformákkal, amelyekre az általad hallott történetek forrásai esetleg nem tértek ki - hangoskodás, agresszív viselkedés, más vendégek zaklatása. Az ilyesmit egy vendéglátóhely sem látja szívesen. A biztonságiak is kockázatot vállalnak, amikor valakit, főleg egy társaságot, beengednek, mivel ha balhésnak bizonyulnak, akkor nekik kell őket kitessékelniük, ami nem mindig veszélytelen.
Sajnos az emberek ilyen helyzetben könnyen hagyatkoznak előítéletekre. Nem szép dolog, és természetesen nem is akarom implikálni, hogy Te is ilyen vagy, kedves kérdező, csak arra akarok rámutatni, hogy szerintem ahogy viselkedsz, az többet számít, mint az, hogy cigány vagy-e vagy sem. Egyébként a felkapott pesti melegbárok etnikailag amúgy is elég diverzek, főleg így turistaszezonban.
Érdemesebb saját magadnak megtapasztalnod, milyen a helyzet, mint mások esetleg részrehajló elbeszéléseire hagyatkoznod. Ha nem engednek be valahova, keress másik helyet (és jelentsd az esetet az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak).
Személy szerint engem nem zavarna egy cigány, ha tud viselkedni (ha cuki, még ismerkednék is vele :)), viszont egy magyar, holland vagy amerikai is zavarna, ha nem tud.
Attól függ. Az Alterbe nem biztos, hogy beengednek, kivéve ha teljesen látszik rólad, hogy a normálisabb fajta vagy, nem cigányosan beszélsz, viselkedsz, stb. Vagy ha társasággal mész...
Az Under viszont dugig van cigányokkal, ott nem lesz gondod :P
Beléd kötni nem fog sehol senki, ha normálisan viselkedsz.
A melegek mindig a toleranciáért harcolnak, azonban nem vagyok benne biztos, hogy saját maguk valójában azoke, több meleg-blogban olvastam cigányellenes szövegeket/megjegyzéseket is. Nem tartom rasszistának a magyarokat, nem általánosítok, bár annyi szent, hogy mostanság éléggé megerősödtek a szélsőséges nézetek a magyar társadalom köreiben.
A válaszokat köszönöm hasznos volt mind. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!