Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Vajon van esélyem bejutni...

Vajon van esélyem bejutni magániskolába Magyarországon cigányként?

Figyelt kérdés

Gondolom ezek az iskolák kb. pofára vesznek fel embereket. Bár simán tudom fizetni a tandíjat és elég felkészült vagyok a felvételi tárgyakból tartok tőle, hogy ez nem lesz elég...

Még mielőtt a szélsőjobbos fröcsögők csoportosulnának ide: nem az ő véleményükre vagyok kíváncsi.

2013. júl. 3. 10:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Simán..

ha van elég pénzed, akkor nem lesz gond. Pénzzel "mindent" el lehet intézni.

Amúgy a cigányok miért gondolják, hogy hátrányban vannak. Sokszor tapasztaltam, hogy nagyon sok segítséget, előnyt kapnak.?

2013. júl. 3. 10:56
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még előnyöd is lesz belőle, így a sulid megmutathatja, hogy mennyire befogadó... Egyébként mikor jöttök már rá, hogy az ilyen romákkal, mint te vagy, az ég adta világon senkinek nincs baja? Sőt, az értelmiségi romákra mindenki (én is) felnéz.
2013. júl. 3. 10:58
 3/12 anonim ***** válasza:

Miért ne juthatnál be?

Szomorú, hogy már ennyire elharapódzott a c.gánygyűlölet, hogy egy fiatalnak ilyen kérdést kell feltennie saját hazájában.

Nem hiszem, hogy pofára megy. Ha felkészültnek érzed magad, és pénzed is van, a többi nem lehet akadály.

Vannak még szép számmal, akik máshogy gondolkodnak, mint a jobbikosok.

2013. júl. 3. 10:59
 4/12 anonim ***** válasza:

Utolsó, miért nem írtad ki, hogy cigány?

Látod, hogy mindenki azt mondja, próbáld meg!

2013. júl. 3. 11:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Ne kötekedj már, romát írtam, mert az jött a kezemre, majd legközelebb cigányt írok.
2013. júl. 3. 11:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja, nem is nekem írtad :'D
2013. júl. 3. 11:05
 7/12 anonim ***** válasza:

Azért, mert egyszer hasonló kérdésre válaszoltam, és ott kiírtam, hogy cigány, /jó, megpróbálom/ és az admintól kaptam egy felszólítást, hogy ettől fogva a hozzászólásaimat külön figyelni fogják.

Írtam nekik email-t, és kaptam választ, hogy tévedés volt.

Máig sem értem, hogy ez miért volt.

Jó megpróbálom, nem ellenszenv miatt nem írtam ki.

2013. júl. 3. 11:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Pedig elkezdtem keresni, hogy hol volt a roma szó DDD

Semmi gond :D

2013. júl. 3. 11:07
 9/12 anonim ***** válasza:

miután idén a magyar nyelv és irodalom érettségiben nyíltan volt cigányozás a feladatban, ne legyen már kimoderálva. :)

egyébként, kedves kérdező, BÁRMILYEN iskolába esélyed van bejutni. sőt, van, ahol még előnyben is részesülsz. mi szeretnél lenni? orvos, jogász, meteorológus, vegyész, mérnök? bármi lehetsz. csak akarod kell, és kész. hidd el, sehol nem fognak veled kivételezni, ha tanulsz.

egyébként miért szeretnél magánsuliba menni?

2013. júl. 3. 11:14
 10/12 A kérdező kommentje:

Amiatt gondolom, hogy probléma lehet, amit nap mint nap tapasztalok itthon. Utánam jönnek az üzletekben a biztonsági őrök, az előző munkahelyemen is éreztették velem elég erősen, hogy "hol a helyem". A legtöbbször leginkább megtűrnek, ezért döntöttem úgy, inkább egy külföldi fenntartású intézménybe jelentkezem. Amellett nagyobb esélyem lehet majd más országban folytatni később. Közgazdaságot szeretnék tanulni.

(Személy szerint nekem teljesen mindegy, hogy cigánynak vagy romának neveznek. A lényeg a hangsúlyon van. Bár a legjobb az lenne, ha nem ez lenne a legfőbb tulajdonságom, ami szerint beazonosítanak)

2013. júl. 3. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!