Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A metalosok miért utálják a...

A metalosok miért utálják a deathcore, hardcore műfajú zenét?

Figyelt kérdés

2013. jún. 9. 17:37
 1/9 19gal_balazs97 ***** válasza:
53%

Mert a deathcore és a hardcore egy pózer műfaj aminek semmi köze az igazi metálhoz, meg a death- és harcore-osok csak divatból meg ha rájuk nézel akkor is elkap a röhögés.

Ez a szar deathcore:

http://www.youtube.com/watch?v=312Sb-2PovA

Ez pedig az igazi metál:

http://www.youtube.com/watch?v=K6_zsJ8KPP0

Én is gyűlölöm a deathcore-t és hardcore-t.

2013. jún. 10. 15:19
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Én meg sz*r metálos vagyok akkor, mert SZERETEM a deathcoret/hardcoret/grindcoret...bár nem a kedvencem, de Chris Motionless pl egy zseni, és a bandája is zseniális, hiába néz ki olcsó Marilyn Manson utánzatnak...A Suicide Silence is egy fantasztikus banda-és szerintem műfajában viszi a pálmát...

Szerintem az Asking Alexandria, Upon this dawning, és a többi erősen homokos kinézetű majomként ugráló, visítozó idióta gázabb...

A kérdésre válaszolva: tényleg a pózer dolog miatt vetik el, meg mert rossz fényt vet az igazi metálra...Gondolhatod milyen hülyén jön ki, hogy kis 12 éves emos kiscsaj közli, hogy ő a naaagy metálos mert Bring me the horizon-t hallgat...O.o

2013. jún. 10. 16:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2013. jún. 15. 17:36
 4/9 anonim ***** válasza:
ENNYI ELSŐNEK EGY ROHADT NAGY PACSI
2014. febr. 10. 17:42
 5/9 dongsquad420 ***** válasza:
#1-es bevágtad a legutáltabb bandámat, és a legkedvencebb bandámat :D
2015. aug. 13. 23:14
 6/9 anonim válasza:
Deathcore = death metal + HC/MC. Death metal fan vagyok, és szerintem a deathcore egy jó műfaj. Vulvodynia, Slaughter to Prevail, Rings of Saturn, Carnifex, Thy Art Is Murder..... EZ AZ IGAZI DEATHCORE :-)sok metal elitistának túl szűk a látóköre ahhoz hogy élvezze a deathcoret, vagy csak simán túl extrém nekik. A metalosok körében "divat" utálni mindent ami -core. (grindcore, metalcore, deathcore, aliencore).
2017. aug. 18. 12:33
 7/9 anonim válasza:

Szinte mindenki aki most ide írt az leszarozta a saját zenei ízlését. Míg egy Metallica, Slayer, Black sabbath és egyéb öreg metál bandák zenéiben összesen található 1-2 lassabb riff amit játszanak egész szám alatt majd a vége/közepe fele egy szóló és ennyi (semmi bajom nincs ezekkel a bandákkal sőt Metallicát, Slayer stb... még szeretem is). A mai Metalcore/Deathcore zenék sokkal összetettebbek mint egy bármilyen másik old metál zene.

Tegyük fel ott van a Slaughter To Prevail Deathcore banda, Alex growlja utánozhatatlan... meg merem kockáztatni hogy pár emberen kívül a világon senki sem nem tudja leutánozni amit csinál a hangszálaival (sérülések nélkül), aztán ott van a dobosuk, na most úgy dobolni mint ő nem hiszem hogy egy Metallica dobosa le tudná őt utánozni (nem egy dobos reagált már a Demolisher című számukra és mindegyik azt mondta hogy ehhez több év gyakorlás kell és nagyon nagy tehetség).

Aztán ott vannak a Metalcore bandák. A legtöbb Metalcore bandának az énekese borzasztóan jól tud énekelni és nem csak hörögni tud. Például ott van a Bury Tomorrow nevű Metalcore banda énekes és egyben ritmus gitárosa is Jason Cameron (tudtommal pár napja döntött úgy hogy más irányba folytatja a karrierjét és kilépett a bandából több mint 10 év után), a csávónak hihetetlen jó hangja van ráadásul gitározás közbe énekel. Ozzy Osbournenak sose volt jó hangja legalábbis annyira nem volt mint Jason hangjához képest, mára már meg szinte éneknek sem lehet nevezni amit csinál Ozzy mégis ikonikus embere a metál műfajnak (én szeretem is). ÉS a mai Metalcorenak van a legtöbb mondani valója egy zenében. A legtöbb Metalcore zene szövege érzelmekből és a tagok vagy más emberek életéből íródnak ami nagyon művész szerintem. Chris Motionless is a saját életéből és érzelmeiből meríti a szövegeket a zenéihez. Aztán a Bury tomorrow Cannibal című albumán lévő zenék a banda frontemberének (Daniel Winter-Bates) életéből és érzelmeiből íródott, ezelőtti albumuk a Balck Flame pedig a rajongóik életéből, tapasztalataikból és érzelmeikből íródott (elmondásuk szerint). A Bring Me The Horizon rényleg elég deep és depis, de nagyon nagy tehetség olyan szövegeket írni mint amiket ők írnak (nem vagyok nagy fan, de van pár zenéjük ami meg fog)

Értem én hogy a legtöbbeknek az idejében még a Metallica volt a fő és a jó meg a többi de nyitni kéne más fele is. Nem véletlen fejlődik a metál zene, nem szabad leragadni egy féle stíluson mert elég hamar ki tud merülni.

A legtöbben azon vannak ki akadva hogy a metalcore/deathcore nem metál. Miért nem? azért mert a gitárok mellett van szinti? Vagy mi? Attól hogy nem tetszik nektek mert túl erős vagy igazából már nem tudom mi baj van vele, attól még nem kell leszarozni

15 éves vagyok nem vagyok se depis meg semmi ilyesmi. Borzasztóan szeretem a metált de más műfajokat is hallgatok. Olyanokat hallgatok akik tehetségesek és nincs szarrá autotuneolva a hangja meg ilyesmik.

2021. okt. 24. 22:48
 8/9 anonim válasza:

7-es vagyok.

Igaz hogy vannak olya Deatchore bandák akik a dobokat géppel csinálják meg és lehetetlen embernek eljátszania, de azokat hagyni is kell a rákba mert nem tehetségesek

2021. okt. 24. 22:55
 9/9 Bandrás74 ***** válasza:
Rossz általánositás.Én mindegyiket kedvelem,de sok a szemét kommersz zene,ezeket én is utálom.Az a baj a metalcore,hardcor műfajjal,hogy a fiatalok nem ismerik az eredeti bandákat,csak a rossz másolatokat és ezeket istenitik.És ezekben semmi core nincs,hozzáállásban,zenében,szövegben,zenekiadók termékei csak,Bring Me...egy kamu tiniknek.All Out War,Morning Again,Length Of Time,Kickback,Jane,Trial,Congress,például ezek igen faszák,de nem sokan ismerik őket pedig kellene.Ezek kilúgozott,kiherélt másai a hibásan metalcore-nak tartott hányadékok.Sok hardcore-punk,grind,crust,death,thrash,crossover zenét is hallgatok már régóta,talán rálátok kicsit arra,hogy mi az igazi és mi nem az.
2022. nov. 5. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!