1:3,22 vagy 1:3,66 a jobb nyerési esély?
Az elsővel.
Minél kisebb a ":" utáni szám, annál nagyobb az esélyed. :)
dee akkor miért van az hogy a kaparós sorsjegyeken a drágábbakon van ezekszerint a kisebb nyerési esély?
szuper bankó 1:3,66 (500ft)
black jack 1:3,22 (200ft)
Ez pontosan így van.
Pl. 1:1 nyerési esély azt jelentené, h minden egyes szelvény nyer. Na, ez aztán nem lenne kifizetődő a szelvény kibocsájtójának.
1:2 azt jelenti, h minden második nyer. Persze ez is csak a nagy számokra igaz. Pl. ha veszel 10-et, nem feltétlen kell 5× nyerned, de az is előfordulhat, h 7× nyersz a 10-ből. Azonban ha sok ezer szelvényt veszel, akkor az esély tart az 1:2-höz. :)
Szia! Köszi,hogy írtál. Igen,már beazonosítottam/leesett,hogy akkor a sorsjegyeknél általánosságban az mondható el,hogy minden 3. nyer.
Hogy is kell azt pontosan kiszámolni,hogy ahhoz minimum hány sorsjegyet kell vásárolni,hogy biztos legyen benne nyerő? Valami olyasmi rémlik,hogy "3n!" (faktoriális) nem? Vagy 3×3+1? Valami ilyesmi... Köszi!:)
Nem, nem. Ne keverd a dolgokat. A kérdésedre az a válasz, h ismerni kellene, mennyi sorsjegyet bocsájtottak ki.
Pl.:
Kibocsájtott sorsjegyek száma: 10000 (ennél sokkal többet szoktak, de pl-nak jó lesz)
Nyerési esély: 1:3
Ha tuti biztosra akarsz menni (100%), akkor meg kell vegyed a sorjegyek 2/3 részét, hiszen szerencsétlen esetben előfordulhat, h mind az összes nyeretlen elsőre Hozzád került. Na, ezt aztán anyagi okokból nyilván senki nem vállalja be. Ezután viszont a maradék mind nyerő lesz! :)
Azonban az életszerű az, h veszel sok szelvényt - 5, 10, 50, 100, stb - (kinek mi a sok) és jó eséllyel minden 3. nyerő lesz, ahogy minél nagyobb számosságú szelvény birtokába kerülsz.
Már tudom is a választ azt hiszem,de attól muszály rákérdeznem:),hogy adott sorozatból (általában 5 millió darabot gyártanak le) nem lehet megtudni valahonnan vagy akárkitől,hogy mennyi ment el,tehát mennyit vettek már meg és esetleg abban mennyi nyerő volt?
Kicsit off: Milyen összegig fizetik ki a Lottózókban,vagy a Postán a nyereményt. Jó lenne nagyot szakítani!:)
Első kérdésedre nem tudom a válasz.
Az "off"-ra viszont menj föl
és itt megtalálod az 5-ös LOTTO játék szabályainál. Régen 40eFt volt. Manapság lehet, h megemelték. Közben megnéztem:
[link] nyeremenyigenyles
200eFt fölött igényelni kell. Ráadásul még az is több kategóriába tartozik. Érdemes elolvasni.
Sok szerencsét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!