Mit ajánlotok gyújtósnak ami sokáig ég?
Hamarosan pár oszt. társammal a Pilisbe megyünk cserkészkedni és majd tüzet is gyújtunk mert táborozni fogunk és ha majd esne az eső, a tűz nagyon jó lesz nekünk egy kis ideig! :)
Milyen gyújtóst lehet szerezni a természetben ami akár percekig is ég?
Én nem táged hibáztatlak. Viszont érdekes, hogy az embereket a legalapvetőbb dolgokra is tanítani kell. Kíváncsi vagyok hányan tudnának az itt böngésző korosztályomból (15-20) egy rendes tüzet meggyújtani, szalonnát ropogósra sütni.
Lassan tábortűzgyújtó tréningeket, Iphone-appokat kell gyártani...
A hatékony gyújtós esős idő esetén nem a természetben található. Javaslom, hogy előre gyűjtsetek és tegyetek vízhatlan helyre vékony, száraz gallyakat, annyit amennyi elég ahhoz, hogy a vizesebb fa is begyulladjon. Jó ha van nálatok száraz papír is. A puhafa ( nyár, nyír, fenyő, fűz stb.) könnyen és gyorsan ég. Ezt érdemes az aljára tenni és gyújtósnak használni. A kemény fa (cser, tölgy, bükk, gyertyán, kőris, akác stb.) nehezebben gyullad meg, de tovább ég.
Remélem tudtam segíteni.
Pepe
Kedves válaszolók! :)
1 és 2 válaszoló válaszára:Amiket írtatok azt én is tudom, de konkrétan olyan gyújtósra gondoltam ami híres arról, hogy sokáig ég!
Többi válaszoló válaszára: köszönöm a hasznos tippeket!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!