Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Lenézendő az, aki szerint nem...

Lenézendő az, aki szerint nem jó piálni/részegnek lenni és drogozni/betépve lenni?

Figyelt kérdés

Mindenki ismeri a témát, valaki felemeli a hangját az ellen, hogy alkohollal, illetve kábítószerekkel emelje valaki a saját hangulatát, és ekkor sokan mások olyan jelzőkkel látják el, hogy "élettelen" vagy "besavanyodott", arra utalva, hogy az illető nem tudja, mit is jelent felszabadultan teljes életet élni. Különösen igaz ez, ha a vita az interneten alakul ki, anonim módon.

Hogy lehet az ilyen emberekkel logikusan vitába szállni, anélkül, hogy ad hominem támadások hangzanának el?

2013. febr. 27. 17:06
 1/8 anonim válasza:

én saját tapasztalatot tudok mondani.....

én az a fajta voltam aki nem próbált meg szembeszállni, pedig nem akartam sem dohányozni, sem inni, sem drogozni.

de behódoltam h ne nézzenek le.....aztán jobban csináltam mint azok akik 14évesen rávettek.....sőt később már meg is címkéztek....

szval ennek már több éve vége....

és a másik oldalon vagyok...azok között...akik abbahagyták..

hazudik aki azt mondja h bepiálva lenni nem "happy érzés"....de...ott a de.....

nem volt oan éjszaka amikor ne éreztem volna belül azt h ez nem jó, a lelkiismeretem folyton beszólt:).....szólt...

h hagyjam abba...valahogy az ember érzi h ez ideig -óráig feldob...talán megvígasztal(szerelmi bánat kamaszkorban)....de utána benyújtja a számlát....

már aznap hajnalban rossz volt félig részegen-félig józanul hazamenni...

az ember szennyesnek érzi magát...lelkileg-fizikailag egyaránt...

szval én lehet h nem azt a választ adom amire kíváncsi vagy.....

de abban viszont meg tudlak erősíteni h ne próbálj ki semmit, mert hosszú távon csak leépülés....

szerintem jól gondolkozol...és tarts ki ez mellett....

minden jót....

ui: sosem voltam felszabadult....csk inkább rab...nem azt tettem amit akartam...vittek a lábaim...ha nem akartam is azt tettem....

ez nem szabadság....

2013. febr. 27. 17:48
 2/8 an00nym ***** válasza:

semmiképpen sem lenézendő

az alkohol drog, hogy nem lehet ezt megérteni?

én sok mindent kipróbáltam, de mindig tudtam hogy mit és hogy miért, nincs vele semmi gond a hangsúly a MÉRTÉKen van és a hozzáértésen

"Hogy lehet az ilyen emberekkel logikusan vitába szállni, anélkül, hogy ad hominem támadások hangzanának el?"

- tudni kell vitatkozni, nem belekötni kell a vitapartnerbe hanem az állításait cáfolni és a saját álláspontod megvédeni, ennek az alapja a logika és a már említett hozzáértés az adott témában

-senkinek nincs joga megítélni egy másik embert az alapján hogy mit juttat a szervezetébe és milyen célból, egyként is baromságnak tartom egy vitában a tudomány fölé helyezni a személyes érzelmeket

-"olyan jelzőkkel látják el, hogy stb." ők kezdték az ad hominem támadásokat, egyszerű, rákérdezel miért gondolják ezt úgy hogy nem is ismernek?

nem érdekelnek a tudatmodósítók, oké, de a saját logikád alapján nem kéne elítélned őket és a használóikat sem ennyi infó alapján :)

2013. febr. 27. 18:15
 3/8 AccountManagerkovács ***** válasza:
100%

Nem lenézendő, de nem tudsz velük vitázni.

A magyar embereknek nagyon nagy része iszik, sőt alkoholista is rengeteg van köztük, úgyhogy ők nem tudják elképzelni a világot enélkül. 13 éves kortól felfelé a mai gyerekek legalább 60%-ban azzal szórakoznak, hogy valamivel kábítják magukat (pia, könnyűdrogok) és nekik ez a szórakozás, nem tudnak mást elképzelni.

Úgyhogy legjobb ha ebben az esetben meg se szólalsz, mert úgyis kisebbségben leszel. Én se iszom, nem cigizem, nem drogozom és mégsem érzem magam halottnak.

2013. febr. 27. 18:20
 4/8 loupsolitaire ***** válasza:

Dehogy lenézendő. Más kérdés, hogy általában lenézik.

Régen sokat vitatkoztam haverokkal erről. Persze lényegében meddő viták voltak, nem lehet nekik az "egészség" fogalmával érvelni, mást meg mit tudsz felhozni?

Aztán rájöttem, hogy fölösleges is ezen vitatkozni. Ha ők így érzik jól magukat, nincs jogom beleszólni, amíg rám/környezetemre nincs hatással a dolog. Ennek ellenére még mindig megteszem, hátha az elültetett mag kisarjad. :)

2013. febr. 27. 19:26
 5/8 A kérdező kommentje:

Szvsz a legnagyobb probléma, hogy van egy olyan képzeletbeli fogalom, hogy "tökösség", meg egy olyan elrugaszkodott ötlet, hogy "élni az életet", és a legtöbb embernél (amúgy teljesen átlagos, produktív, kedves, jófej, céltudatos stb. embereknél is) ennek alapvető része legalább a rendszeres berúgás, de akár a droghasználat is.

És talán a másik probléma, hogy vannak olyanok, akiknek a "buli" szó a racionalitás teljes kikapcsolását jelenti.

(Probléma nem mint nekem, hanem nekik, a környezetüknek és a társadalomnak is. De adott esetben lehet nekem is probléma.)

És kösz az eddigi meglátásokért.

2013. febr. 27. 20:00
 6/8 A kérdező kommentje:
2013. febr. 27. 20:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Tény hogy a droghasználók (az alkohol is drog!) nagy része eléggé... buta. De hát az emberek nagyrésze is az úgy általánosságban. Szóval a menőzős barmok akik folyékonyan káromkodva piálnak, cigiznek, na azok idegesítőek, de ez nem a drogokon múlik elsősorban sztem. Én kipróbáltam már pár drogfélét, de mindig is mértékletesen, kultúráltan tettem. ( na jó, azért volt egy-két kemény alkoholos eset, de ritkán sztem ez is belefér). Hozzáállás kérdése a dolog. Akik úgy ahogy van elítélik a drogokat azok általában csak keveset tudnak a dologról és kapásból egy szélsőséges drogfüggő képe ugrik be nekik a téma hallátán. Ez egy pöppet idegesítő tud lenni a magamfalytának, de azért nem tartom lenézendőnek.
2013. febr. 27. 23:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Lehet az ismerőseiddel van a baj, nem azt mondom, hogy normális dolog, de a fiúk között gyakran előjön, hogy "na mi van ne légy már beszari" dolog, de ha értelmes emberek vesznek körül, akkor csak maximum viccből mondják és ha nem mész velük, nem fognak állandóan basztatni.

A drog részéről a dolognak, pedig, aki ismer engem (mmint a valóságban :P), tudja, hogy nekem mi a véleményem róla, én kerek perec megmondtam, a haveromnak aki füvezni hívott, hogy engem nem izgat a téma, köztudott az ismerőseim között, hogy leszarom ki mit szív, iszik, lő stb. amíg normálisan viselkedik. Nem mondom, hogy nem szóltak be nekem soha, hogy milyen izé vagyok mert nem akarok betépni és nem akarom megérezni az "igazi" életet, de az alapján amit meséltek róla, nem is akarom :D

2013. febr. 28. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!