Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Milyen fából a legérdemesebb...

Milyen fából a legérdemesebb íjpuskát csinálni?

Figyelt kérdés
A tus része meg a ravasz kész van. (nem profi íjpuskát hanem csak egy kis házit szeretnék min. 50m-es távolságra tudjak vele lőni)

2013. febr. 24. 14:07
 1/1 anonim válasza:

valami keményebb fa kell, de ez attol függ hogy pl hol tartanád minek, minek kéne megfelelnie, és mien engedélyeid vannak rá,

alapbol ha nem akarod felület kezelni mégis tartósra akarod akácot ajánlanám mert nehezen törik és jól birja az időt (de a vízet nem fogja birni)

fenyőbol is lehet de akkor ahogy én tanultam egy időre,1-2 nap, ZÁRT EDÉNYBE HOGY NE SZÁRADJON MEG lakkal lehet pácolni attol erősebb lessz , vízálló ha olyan a lakk ,

utólag pedig a kemény fák , bükk ,kőris ha tudod hogy fojton kopni fog akkor ajánlom a gyertyánt magyarország legkeményebb fáját azt kevésbé kell pácolni de azért ajánlott és a kötelező 15 -20 év müködést általában szokta hozni de ez a tartási körülményektöl száraz helyen,gyerekektöl elzárva, vízálló páccal/lakkal kezeled és a szálirányt nagyon figyeld mert ha a szál nem hosszában egyenesen(ha függőlegesen akkor puszta kézzel elég gyorsan eltöröd ha viszont nagyjábol vizszintes az anyag száliránya de nem egyenes tehát a szál félkörívesen fut akkor dob ki a pic.sába ha az vízt kap akár mien úton módón lessz egy félkörívben elhajlott íjpuskád és rosszabb esedekbe kissebb szeletek kitörhetnek belőle (lakk nem segít abba is van víz és elfog tölle hajolni)) egyébb kérdésl irj egy privát üzenetet asztalos vizsgám van szóval tudom minek hogy kéne viselkednie ^^ sok sikert

2014. júl. 29. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!