Legális, ha a graffitit a vasút melletti betonkerítésre festem?
első: látszik lány vagyok :D nemtudtam h az fal.... de azért köszi :)
második: elolvastam a szabályokat és nem említette...nem ingatlan, nem templom, útfelület, stb....több helyen is olvastam h oda elvileg szabad de azért megkérdeztem itt is.
A második vagyok.
Csodálkozom, hogy elkerülhette a figyelmed a szabályok értelmezése, kérdezd meg a MÁV illetékeseit, hogy mit szólnak hozzá.
hááát, nemtudom :/ a szabályokba nem írták bele csak ennyit: [link]
meglepit szeretnék vele okozni azért kéne :)
Elvileg minden, ami köztér, és nincs legállá nyilvánítva, az illegál.
Gyakorlatilag, a jóérzésedre, lelkiismeretedre van bízva. Én magántulajdonra (amiért valaki, közember-kisember pénzt adott ki), nem csinálnám. Ugyanez a helyzet a műemlékekkel, hidakkal, szobrokkal - ez jóérzésű embernek meg se kéne fordulnia a fejében, tisztelni kéne azokat a dolgokat, amikkel valaki ennyit dolgozott, és "dekor" célja van. Meg könyörgöm, amiben érzel valami "fenségeset", arra ne... Ismétlem önmagam, JÓÉRZÉS és LELKIISMERET kell ahhoz, hogy tudj mérlegelni.
Vasúti fal, lerobbant lakatlan ház tűzfala, esetleg felüljáró oldala, ami nagyrészt szürke és ocsmány, ilyenekben gondolkozz. Vannak olyan főutak, ahol zajvédő falat építettek falnak, hogy a mögötte lakótelepen élni is tudjanak, na az is tökéletes. Gondolom az is szempont, hogy relatíve sok ember lássa, na ezek arra pont jók az átmenő forgalom miatt, mégsem sértenek konkrét embereket, meg amúgyis csúnya felületek.
Remélem okos leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!