Valaki leírná nekem az ulti játékszabályát érthetően?
Köszi!
Egy dolog maradt amit nem értek: a piros bemondások. Rendben, hogy pl a piros parti azt jelenti, hogy piros az adu, de pl. betlinél nincs is adu. Olyankor mit jelent a piros?
És az hogy lehet, hogy van durchmars színnel (aduval), és nélküle is? Van olyan, hogy a felvevő nem nevez meg adut?
Az elöző vagyok: A durchmarsnál is a hasonló a helyzet, csak a licit nővelésére szolgál a piros.
Pl. egy sima durchmars után valaki nagyobb licitet mond, akkor lehet a következőben piros durchmarsot mondani, a szinnek itt sincs jelentősége (tehát a betlinél és a durchmarsnál a piros szin bemondása megduplázza az eredeti értéket).
Még mindig az elöző vagyok. elősször is az annál két n.
Szóval a durchmarsnál a piros az piros adut jelent.
A szintelen durchmarsnál valóban nincs adu szin, az értéke viszont egyenlő a piros durchmarséval.
Annyi a különbség, hogy az erősorrend a figurás lapok javára fordul (ász, király, felső,alsó, tizes stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!