A mangákat, képregényeket hogyan csinálják?
Ugye tudod,hogy ahhoz,hogy saját mangát alkoss,nagyon jó kézügyességűnek kell lenned?Nem elég az elhatározás,mert mind grafikai mind történeti szempontból 100%osnak kell lennie.
Egyébként hogy csinálják.Hát nagyjából úgy ahogy mindenki.Megrajzolgatják külön külön,a kocka részekbe,aztán ps-al és ezzel azzal feljavítják,majd ugye a szöveg.Nagyon hosszú és fáradságos ez.Vannak könyvek rá,de csak úgy fellángolásból nemérdemes belevágni-Én már próbáltam,de nem ment,pedig azt mondják szépen rajzolok...
Viszont ismerek egy lányt,akinek a nővére szlovák mangaka,vagyis van egy mangája és felajánlották neki,hogy kiadják,ez azért kecsegtető:)
Én csak szórakozásból szeretném csinálni, nem feltétlenül kell hogy kiadják, elég ha neten olvassák majd az emberek:D
Most találtam tutorialt, hát nem lehet könnyű, de szerintem menni fog, írásban jó vagyok, fantáziám van elég, rajzra még gyúrok és minden oké lesz:)
Először is. Nem muszáj mangával kezdeni rajzolhatsz fanartot is.
Másodszor. Leírod egy forgatókönyvbe a cuccokat. Utána csinálsz egy oldalvázlatot, ahol ugy nagyjából megvannak a dolgok. Utána ezt kezded kidolgozni (itt még nem feltétlenül kell véglegesnek lennie a kockák elrendezésének.). Utána komolyabban kihúzod, majd végül a kontúrozás. És legutoljára beviszed photoshopba, és árnyékolod/tónusozod/díszited,stb. Ugyanezt elvégezheted a mangastudióval is. Ha érdekel itt olvashatsz, illeve kérdezhetsz is: www.songafanart.hu
1/3-nak.
A mangáját adták ki, vagy a mangáját animébe?csak ez érdekelne nagyon, mert azért ez elég nagy dolog, és lenyűgöző lenne, ha tényleg animét akartak volna belőle csinálni, annak ellenére hogy nem is japán:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!