Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A mangákat, képregényeket...

A mangákat, képregényeket hogyan csinálják?

Figyelt kérdés
Először megírják a történetet aztán rajzolják vagy fordítva, vagy valahogy másképp? És alapból ilyen kis dobozokba rajzolják vagy rendesen és csak utána kerül oda? Lehet hülye kérdések de érdekel hogy megy ez, én is szeretnék alkotni egy saját mangát:D
2009. jún. 29. 13:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Ugye tudod,hogy ahhoz,hogy saját mangát alkoss,nagyon jó kézügyességűnek kell lenned?Nem elég az elhatározás,mert mind grafikai mind történeti szempontból 100%osnak kell lennie.

Egyébként hogy csinálják.Hát nagyjából úgy ahogy mindenki.Megrajzolgatják külön külön,a kocka részekbe,aztán ps-al és ezzel azzal feljavítják,majd ugye a szöveg.Nagyon hosszú és fáradságos ez.Vannak könyvek rá,de csak úgy fellángolásból nemérdemes belevágni-Én már próbáltam,de nem ment,pedig azt mondják szépen rajzolok...

Viszont ismerek egy lányt,akinek a nővére szlovák mangaka,vagyis van egy mangája és felajánlották neki,hogy kiadják,ez azért kecsegtető:)

2009. jún. 29. 15:28
 2/4 A kérdező kommentje:

Én csak szórakozásból szeretném csinálni, nem feltétlenül kell hogy kiadják, elég ha neten olvassák majd az emberek:D

Most találtam tutorialt, hát nem lehet könnyű, de szerintem menni fog, írásban jó vagyok, fantáziám van elég, rajzra még gyúrok és minden oké lesz:)

2009. jún. 30. 15:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Először is. Nem muszáj mangával kezdeni rajzolhatsz fanartot is.

Másodszor. Leírod egy forgatókönyvbe a cuccokat. Utána csinálsz egy oldalvázlatot, ahol ugy nagyjából megvannak a dolgok. Utána ezt kezded kidolgozni (itt még nem feltétlenül kell véglegesnek lennie a kockák elrendezésének.). Utána komolyabban kihúzod, majd végül a kontúrozás. És legutoljára beviszed photoshopba, és árnyékolod/tónusozod/díszited,stb. Ugyanezt elvégezheted a mangastudióval is. Ha érdekel itt olvashatsz, illeve kérdezhetsz is: www.songafanart.hu

2009. okt. 16. 21:47
 4/4 anonim válasza:

1/3-nak.

A mangáját adták ki, vagy a mangáját animébe?csak ez érdekelne nagyon, mert azért ez elég nagy dolog, és lenyűgöző lenne, ha tényleg animét akartak volna belőle csinálni, annak ellenére hogy nem is japán:D

2020. jún. 25. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!