Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mit változtat az Objektív?

Rajmi97 kérdése:

Mit változtat az Objektív?

Figyelt kérdés
A fényképezőgépeken elöl az "Objektív"-nek mi a dolga? Mit változtat a képen? ( [link] )
2012. máj. 16. 19:45
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Értem. És hogy tudom megállapítani, hogy az a gép amit kinéztem a Bridge-e? Természetesen olyan szeretnék amin mindent én állítok be, manuálisat. És ha gépet nézek akkor ha van benne akkor mindenképp kel írja hogy van benne manuális fókusz, záridő-előválasztás , rekesz-előválasztás? Lehetséges az, hogy nem írja de van benne? (Te melyik márkát ajánlod?)
2012. máj. 17. 19:34
 12/16 anonim ***** válasza:

A bridge-nél nem szokott az objektív levehető és cserélhető lenni. A kompaktok nagy részénél objektívét egy motor behúzza kikapcsolt állapotban. Méretre nagyobbak mint a kompaktok, általában van markolatuk, keresőjük, 50e forintnál kezdődik az árkategóriájuk, kb. 100e-ig is elmehet.

A teszteknél vagy a leírásoknál szokott lenni olyan sor, hogy manuális vagy kézi fókusz, záridő, rekesz előválasztás vagy kézi záridő, rekesz. Mellette pedig igen/nem vagy pipa jelzéssel hogy van-e.

Az olcsobbat.hu oldalon lehet sok szempont alapján szűkíteni a lehetőségeket, talán abból könnyebb kiindulni, ha a max összeget meghatározod, majd megnézed hogy a lehetőségek között melyik mit tud.

2012. máj. 17. 19:47
 13/16 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen :) Ha eszembe jut még valami amit tudni szeretnék írok :))
2012. máj. 17. 20:00
 14/16 A kérdező kommentje:

Ahol nem írja a Rekeszt abban nincs rekesz? ( ezt találtam : [link] Csak nem manuális a fókusza ezért gondoltam hogy mégse lenne jó. :( Nekem a manuális dolgok fontosak lenének. De azért megnéznéd hogy szakmai szemel is lássák hogy tényleg rossz vagy mégsem?

És mi az a blende? (Azt írja egy-egynél hogy autó blende de mi az?)

2012. máj. 17. 22:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Közben már válaszoltam, aki esetleg olvasná a témát későb: a blende és rekesz itt ugyanaz, ezért a blende-előválasztás megfelel a rekesz-előválasztásnak.

A fókusz is manuális, kézi élességállítás néven írják.

Ennél a gépnél minden lehetőség manuális, amire szükség van:

fókusz, rekesz (blende), zár, érzékenység, fehéregyensúly.

Ezt a felső tárcsán lehet kiválasztani, itt egy P S A M lehetőségeket kell látni:

M: manual - teljesen kézi beállítások

S: shutter (zár) - zár-előválasztás, azaz te kiválasztod a kívánt zársebességet, a többit a gép állítja hozzá

A: rekesz-előválasztás: rekeszt adod meg, a többit a gép állítja

P: program-mód, ez egy kevert beállítás: előre meg tudsz adni beállításokat, ezt a gép elmenti. Amit gyakran használsz, azt nem kell mindig automatikusan egyesével beállítani, hanem P-módra váltva a gép betölti és alkalmazza.

2012. máj. 17. 22:16
 16/16 A kérdező kommentje:
Igen látom, üzenetben fogok írni mostantól vagy nekem mindegy.
2012. máj. 17. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!