Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy ne érezzem...

Mit csináljak, hogy ne érezzem magam feleslegesnek?

Figyelt kérdés

Szeretnék csinálni valamit. Sajnso menhelyre és öregek otthanába nem engednek szüleim. Nincs igazán hobbim. Fotózni szeretek, de nem csak simán a természetet. De modelleim meg nincsenek, barátaim nem vállalják...

Teljesen haszontalannak érzem magam...

16/L

2012. márc. 20. 19:56
 1/1 Selo válasza:

Üdv!

Én is küzködtem/küzködöm néha ezzel az érzéssel, de ezzel nem vagyunk egyedül. Sokan szokták így érezni magukat, sokszor minden ok nélkül, sokszor a lustaság illetve az akaraterő hiánya a ludas az én esetemben legalábbis így volt. Ahogy szokták mondani mindenkinek van egy célja, még ha nem is tudja még, hogy mi az. Megvan benned is a szikra, de nemtudod mivel változtathatnád lángoló tűzörvénnyé.

És most a költői prédikációt félretéve:

A lényeg, hogy még fiatal vagy, meg fogod találni, hogy miben leled örömödet. Említetted, hogy szeretsz fényképezni, ezen a szálon elindulhatsz, fejlesztheted magadat. Ha a barátaid nem is hagyják, hogy lefényképezd őket, kezdetben fényképezz tájakat, állatokat, mindenféle dolgot ami számodra fontos és érdekes. Esetleg próbáld fejleszteni magadat fényképekkel kapcsolatos dolgokkal -én például megtanultam a Photoshop kezelést haladó szinten, ez segített elterelni az ilyennemű problémáimat kezdetben és ez egy viszonylag hamar teljesíthető cél :).

Tehát ha értéktelennek tartod magad, fejleszd magad, tanulj meg olyan dolgokat amik érdekelnek, olyan dolgokat, amit mások nemigen tudnak köreidben :)

Meglepően nagy örömöt és önbizalomnövelést lehet elérni például azzal, ha elkezdesz rendszeresen mozogni.

Nagyon jó módszer -sőt, talán a legjobb- ha közeli célokat tűzöl ki az életedben és meglátod meg lesz az eredménye. :)

Zárásképp: Ne érezd magad haszontalannak, mert nem vagy az az ilyen negatív gondolatok csak rossz kedvet eredményezhetnek, márpedig a világon annyi minden van aminek örülhetünk. Sok szerencsét céljaid megtalálásában. :)

Remélem segíthettem, és nem voltam túl bonyolult. ;)

19/f

2012. márc. 20. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!