Mit csináljak, hogy ne érezzem magam feleslegesnek?
Szeretnék csinálni valamit. Sajnso menhelyre és öregek otthanába nem engednek szüleim. Nincs igazán hobbim. Fotózni szeretek, de nem csak simán a természetet. De modelleim meg nincsenek, barátaim nem vállalják...
Teljesen haszontalannak érzem magam...
16/L
Üdv!
Én is küzködtem/küzködöm néha ezzel az érzéssel, de ezzel nem vagyunk egyedül. Sokan szokták így érezni magukat, sokszor minden ok nélkül, sokszor a lustaság illetve az akaraterő hiánya a ludas az én esetemben legalábbis így volt. Ahogy szokták mondani mindenkinek van egy célja, még ha nem is tudja még, hogy mi az. Megvan benned is a szikra, de nemtudod mivel változtathatnád lángoló tűzörvénnyé.
És most a költői prédikációt félretéve:
A lényeg, hogy még fiatal vagy, meg fogod találni, hogy miben leled örömödet. Említetted, hogy szeretsz fényképezni, ezen a szálon elindulhatsz, fejlesztheted magadat. Ha a barátaid nem is hagyják, hogy lefényképezd őket, kezdetben fényképezz tájakat, állatokat, mindenféle dolgot ami számodra fontos és érdekes. Esetleg próbáld fejleszteni magadat fényképekkel kapcsolatos dolgokkal -én például megtanultam a Photoshop kezelést haladó szinten, ez segített elterelni az ilyennemű problémáimat kezdetben és ez egy viszonylag hamar teljesíthető cél :).
Tehát ha értéktelennek tartod magad, fejleszd magad, tanulj meg olyan dolgokat amik érdekelnek, olyan dolgokat, amit mások nemigen tudnak köreidben :)
Meglepően nagy örömöt és önbizalomnövelést lehet elérni például azzal, ha elkezdesz rendszeresen mozogni.
Nagyon jó módszer -sőt, talán a legjobb- ha közeli célokat tűzöl ki az életedben és meglátod meg lesz az eredménye. :)
Zárásképp: Ne érezd magad haszontalannak, mert nem vagy az az ilyen negatív gondolatok csak rossz kedvet eredményezhetnek, márpedig a világon annyi minden van aminek örülhetünk. Sok szerencsét céljaid megtalálásában. :)
Remélem segíthettem, és nem voltam túl bonyolult. ;)
19/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!