Milyen viszonylag könnye elkészíthető fegyvereket tudtok?
Főleg fa, szög, esetleg egy kis fém felhasználásával.
Főleg erős távolsági fegyverek érdekelnének, mint pl. a nyílpuska, de gyorsabb kéne, az íj meg nem túl pontos.
Figyelj én marhára nem értek ehez de ha ratam múlna akkor egy dologgal próbálkoznék így randomban.
-Szereznék egy vékony csövet.
-mivel házilag is lehet hatékony lőport gyártani (ez elterjedt téma a neten) ezért csinálnék egy pár kis csomagot (mondjuk papirból) benne házi lőporral. Ez a kilövőerőt biztosítja.
-Már csak pár kemény csapágygolyószerű lövedék kell ami épp hogy kisebb mint a cső átmérője.
-ezután még ami nem olyan fontos az az, hogy szigeteld valamivel a csövet hogy a meleg cső ne égesse meg a kezed(szóval nem hülyeség).
-utolsó az elsütőszerkezet. Valami tűzzel kapcsolatos kanócos dolgot használnék, VAGY villanypásztorral elektromosan gyújtanám be a lőport.
Végeredmény: foggalmam sins műxik e de egy puskaként funkcionáló cuccot kapsz. Kis tasakokban betöltöd a robbanóanyagot, majd a csapágygolyót (ha nem elég nagy a nyomás akkor tömítést is tegyél bele mert a nagyobb nyomás amit a robbanás generál a csőben nagyobb tolóerőt ad a golyónak) aztán mondjuk kis villanypásztort mellészerelsz és hozzákötöd egy elsütőhöz a kábelt de a vége ne érjen hozzá a robbanóanyaghoz. Amikor a elsütőt odamozdítod (mint pisztolynál a ravaszt) akkor ér hosszá és berobbantja a lőport, majd kilövi a csapágygolyót.
Most gondolkodtam ilyenen először de remélem segítettem. :)
Géb
hüh, nem is rossz ötlet :)
közben én is gondolkodtam egy jó terven
nagyobb távirányítós autó motorjára egy vékony (pár mm-es) barázdás futószalagot forgatni, a szalagot egy csőbe rakni, és fentről (azt még nemtudom hogyan) forgatásonként 1-2 golyó essen bele a csőbe, és így a futószalag kilöné azt.
Egy viszonylag nehéz csapágygolyó tud ütni ekkora erővel szerintem.
Már csak azt kéne megoldani, mint a régi gépágyúknál, úgy lőtt a katona, hogy egy kart tekert, én azt a technikát használnám fel tötényadagolásra. Ehhez tippek?
Ha nem jön be, marad a lőszeres :D
A forgócsöves géppuskára gondolsz (minigun)?
Mert azt úgy könnyen meg lehet oldani hogy fogsz két fogaskerékként működő korongot. Veszel hozzá egy ékszíjat vagy ami aként funkcionál és csinálsz mondjuk 4-6 csövet.
Rászereled az egyik korongra őket párhuzamosan, és a másik korong forgatásával mindkettő mozog (hála az ékszíjnak) mint az autóban de feszesnek kell lennie az ékszíjnak ezután már csak a töltényadagolót kell hozzászerelni és szerintem jól fog menni.
Arra csak olyant tudok, hogy pl egy pisztolytárat csinálsz mondjuk 8-10 rövid csővel és forgótáras lenne, vagy hevedert csinálsz és azt rácsavarod egy fogaskerékszerű dologra majd azt forgatod és így adagolod a lövedéket. Ehez még kellene egy zárszerkezet ami a fegyver csövébe mozdíta a hevederről a lövedéket. De szerintem ez nem könnyű.
Géb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!