Mi egy normális válasz arra, hogy "mizu"?
A esetek 98%ban erre az a válasz, hogy:
"semmi kül"
s a maradek 2%ban? nem lehet a kerdest ugy ertelmezni, hogy "mcs?" s a valasz is ennek megfelelo legyen. pl
"nezem a tv-t..s veled mivan/s te"?
nem jól tudjátok... pl.: OMG vagyis Oh My God = ó istenem csak röviden a mizu meg mi van veled csak rövdiebben mert lusták vagyunk kiírni teljesen
nm = NincsMit
ennyit erről
A "mizu?" sztem napjaink szlengjének épp olyan üres udvariassági kérdése, mint nagyapáink korában volt a "hogy van?"
Senki nem azért kérdezi, mert valójában választ vár rá, sőt, úgy tudom vannak kultúrák, ahol kifejezetten udvariatlanság erre a kérdésre érdemben válaszolni.
Szóval az udvarias válasz a kérdésre (a kérdező stílusában):
- minden ok.
(pikírtebbek visszakérdezhetnek:
- mizu?
- mi legyen?)
Kevke98: az OMG ugyanolyan rövidítés, mint a mizu... Azt én is (meg szerintem mások is) tudják, mi az OMG (kamasz gyerekeim vannak). Mindegyikkel rövidítesz "lustaságból" egy mondatot. Ennyi...
Próbaképp, mikor a gyerekem hazajött, megkérdeztem tőle: mizu? Mire ő: semmi kül - a 98%-ba benne van ő is :)
Ez aztán a XXI. század beszélgetése!
Csejónak pedig igaza van! Ha valakit tényleg érdekel, hogy "mizu" veled, akkor meg tudja normálisan is kérdezni!
Tudjátok mi jut erről eszembe? Anno a Mézga család Köbükije. Hihetetlen, hogy előbb-utóbb tényleg így fog beszélni az ember?! "Kapcs ford" :)
- Mizu?
- (laza vállrándítás, flegma arc) Semmi. És veled?
- u.a.
Aztán jöhet a kínos csönd.
Lehet, hogy a "mizu", pont ezt a kínos csöndet hivatott elütni, valami kérdésfélével, hátha találunk valami témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!