Mi lehet a baja a fényképezőgépemnek?
Attól tartok, elromlott a gépem. Egy elég komoly, nagyobb gépről van szó. Canon PowerShot S5IS a hivatalos neve. Nemrégen éppen fotózgattam, pont nagy hőség és erős napsütés volt, és egyszer csak, mikor csináltam éppen a soron következő (vakut értelemszerűen nem használtam, fényes nappal volt), mikor exponáltam vele (azaz a kis zöld négyszer megjelent a kijelző a közepén, hogy nyomhatom a gombot), a kijelzőn a kép szinte teljesen besötétedett. Mikor elengedem a gombot, újra kivilágosodik. De ha újra fotózni akarok, a kép besötétedik, és sötét képet csinál.
Mi történhetett vele? Pedig eddig semmi baja nem volt. Nagyon fasza és minőségi képeket lehetett vele készíteni. Talán túl nagy volt a fényerősség? Nincs több ötletem.
Ha vannak itt netán szakavatottak, hozzáértők, vagy egyszerűen csak olyanok, akik szeretnek fotózni és romlott már el a gépük hasonló módon, kérem, hogy ossza meg velem a tapasztalatokat, infókat! Előre is köszönöm!
Ha elviszed egy szervízbe, ott rögtön megmondják.
De valószínűleg a CCD ment tönkre.
Az a képalkotó eszköz a digitális fényképezőgépben. A fény arra esik be, ez alakítja elektromos jelekké, amit elküld a processzornak, ami megalkotja belőle a digitális képet, ami a memóriába kerül, majd rögzítésre kerül a kártyán vagy egy másik tároló memóriában, amire úgy hivatkoznak, hogy a fényképezőgép belső memóriája.
Például előfordulhat az, hogy egyszerre túl sok fényt kap a CCD, pl a napba fordított objektív miatt vagy valami erős lámpától és kiég. Ezután már nem képes normálisan működni, nem érzékeli a fényt, sötét képek készülnek.
Ki lehet cserélni, gyakorlatilag nagyon hasonlít egy chiphez, de nem olcsó. Akár a fényképezőgép árának a fele is lehet, típustól függően.
De nem biztos, hogy ez a baja, csak tipp. De azért elég valószínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!