Mi a különbség a 3D, és az IMAX 3D vetítés között?
Sziasztok!
Néztem az ALLEE honlapját, és ott 4féle Harry Potter (7. epizód, 2. rész) van. Van "sima", feliratos, 3D és IMAX 3D. Na, mi a különbség a két három dimenziós vetítés között?
Köszi előre is!
Szia kedves Kérdező!
Az ALLEE honlapján még nem jártam, de ha jegyet szeretnél foglalni egy vetítésre, akkor szinte már lekésted, nekem nagyon nhehéz volt szabad helyet találnom.
A lényeg, ami a tényleges válasz:
A Harry Potter 7. II. szinkronos és feliratos verzióban fut az Allee - CC* moziban.
A különbség a 2D és a 3D közt véleményem szerint számodra teljességben egyértelmű, a film élő térbeli hatásban jelenik meg egy két, lencsénként eltérően polarizált szemüveg segítségével. Ezt később megmagyarázom.
Tehát a különbség 3D és IMAX3D között:
A 3D vörös-cián technológiával dolgozik. Ebben az esetben a vászon nem eltérő a 2D-s filmektől. A filmet egyetlen kamerával rögzítik, melyen 2 opjektív található, egy egyik egy piros a másik egy "kék" réteget hoz létre, melyet egyetlen szalagra rögzít - felváltva. Ebből egyértelmű, hogy a filmet simán, egyetlen vetítőgépezettel hozzák létre, vetítik váaszonra. Ekkor kapunk egy szemüveget - és most jön ennek magyarázata - a sima 3D esetében ennek egyik lencséje piros, a másik cián, tehát "kék". A kb. 30 kép/mpvel vetítődő film alatt nem vesszük ésre hogy kék-pirok képeket látunk, főleg ha a szemüveget viseljük. Így a filből néhány dolog kiemelkedi, olyan mintha kivágnák, és eléd tennék.
AZ IMAX 3D esetében a filmet szintk 2 objektívvel rögzítik, csak esetünkben két - külön - szallagra, melyet két - külön - vetítőszerkezettel varázsolnak a vászonra. A szerkezetek előtt 1-1 "transzformátor" áll, és a vászonra érkezve - mely egyedülálló metál festékkel van bevonva a fényesebb és élesebb képért, emellett "hajlítva van" a mégjobb térbeli élményért - tehát a vászonra érkezve alakul ki egy olyan kép, melyet az ott kapott szemüveggel tudunk megtekinteni. Itt a szemüveg már nem a színeken hanem különféle polaorizáción alapul, így színtévesztők, színvakok számára is élvezhető a 3D élmény, amely a sima 3Dhez képest jobb élményt nyújt, minden tárgy 3d-ben élvezhető, nem csak az amit ők erre a célra terveztek... A vászon jukacsos, ez természetesen nem észrevehető. Ennek az a célra, hogy a jobb akkusztika érdekében hangszórók vannak a vászon mögött, így a hangzás javul. Ez a módszer természetesen drágább is, szemüveget kapsz, plusz pénzt nem kell rá költened..
Tehát a végeredmény IMAX3D 1 - 0 3D, az IMAX3D élvezhetőbb, nagyobb a vászon, így csak azt látod, a mozi elrendezése 25%os, így egy magasabb ember feje sem lóg be a képbe. A legjobb hely pedig a 8. sor fölött van, középen. Remélem segítettem. Miska Molnár. A helyesírási hibákért, elgépelésért elnézést kérek, álmos vagyok...
*Cinema City
Szia! Köszönöm válaszodat, így sikerült megértenem. Július 20-ra néztem 22:30-ra. Mikor írtam a kérdést, még üres volt :D
Kösz még egyszer. Jó filmnézést (majd)! :)
A válaszolonak grat! Én is pont a potter ketyerélyi 7/2.-re megyek IMAX 3d-be és jo tudni hogy 8-as sor közepére kell ülni. Esetleg ugyanettől a válszolótól megkérdezhetném hogy ez minden moziban igy van-e (mármint a 8-as sor.), és ha nem akkor a Cinema cityben igy van?
Bocs ha hülyeséget kérdeztem.
Gyoooh....
Ezt olvasni 2022 ben elég furi. Tényleg valaki nem tudja, hogy középen a legjobb ülni? xD
Direkt az elsősor első székére veszi valaki a jegyet mert az az első szék? Biztos a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!