Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Mi a különbség a 3D, és az...

Mi a különbség a 3D, és az IMAX 3D vetítés között?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Néztem az ALLEE honlapját, és ott 4féle Harry Potter (7. epizód, 2. rész) van. Van "sima", feliratos, 3D és IMAX 3D. Na, mi a különbség a két három dimenziós vetítés között?

Köszi előre is!

2011. júl. 8. 07:53
 1/5 anonim válasza:
100%

Szia kedves Kérdező!

Az ALLEE honlapján még nem jártam, de ha jegyet szeretnél foglalni egy vetítésre, akkor szinte már lekésted, nekem nagyon nhehéz volt szabad helyet találnom.

A lényeg, ami a tényleges válasz:

A Harry Potter 7. II. szinkronos és feliratos verzióban fut az Allee - CC* moziban.

A különbség a 2D és a 3D közt véleményem szerint számodra teljességben egyértelmű, a film élő térbeli hatásban jelenik meg egy két, lencsénként eltérően polarizált szemüveg segítségével. Ezt később megmagyarázom.

Tehát a különbség 3D és IMAX3D között:

A 3D vörös-cián technológiával dolgozik. Ebben az esetben a vászon nem eltérő a 2D-s filmektől. A filmet egyetlen kamerával rögzítik, melyen 2 opjektív található, egy egyik egy piros a másik egy "kék" réteget hoz létre, melyet egyetlen szalagra rögzít - felváltva. Ebből egyértelmű, hogy a filmet simán, egyetlen vetítőgépezettel hozzák létre, vetítik váaszonra. Ekkor kapunk egy szemüveget - és most jön ennek magyarázata - a sima 3D esetében ennek egyik lencséje piros, a másik cián, tehát "kék". A kb. 30 kép/mpvel vetítődő film alatt nem vesszük ésre hogy kék-pirok képeket látunk, főleg ha a szemüveget viseljük. Így a filből néhány dolog kiemelkedi, olyan mintha kivágnák, és eléd tennék.

AZ IMAX 3D esetében a filmet szintk 2 objektívvel rögzítik, csak esetünkben két - külön - szallagra, melyet két - külön - vetítőszerkezettel varázsolnak a vászonra. A szerkezetek előtt 1-1 "transzformátor" áll, és a vászonra érkezve - mely egyedülálló metál festékkel van bevonva a fényesebb és élesebb képért, emellett "hajlítva van" a mégjobb térbeli élményért - tehát a vászonra érkezve alakul ki egy olyan kép, melyet az ott kapott szemüveggel tudunk megtekinteni. Itt a szemüveg már nem a színeken hanem különféle polaorizáción alapul, így színtévesztők, színvakok számára is élvezhető a 3D élmény, amely a sima 3Dhez képest jobb élményt nyújt, minden tárgy 3d-ben élvezhető, nem csak az amit ők erre a célra terveztek... A vászon jukacsos, ez természetesen nem észrevehető. Ennek az a célra, hogy a jobb akkusztika érdekében hangszórók vannak a vászon mögött, így a hangzás javul. Ez a módszer természetesen drágább is, szemüveget kapsz, plusz pénzt nem kell rá költened..

Tehát a végeredmény IMAX3D 1 - 0 3D, az IMAX3D élvezhetőbb, nagyobb a vászon, így csak azt látod, a mozi elrendezése 25%os, így egy magasabb ember feje sem lóg be a képbe. A legjobb hely pedig a 8. sor fölött van, középen. Remélem segítettem. Miska Molnár. A helyesírási hibákért, elgépelésért elnézést kérek, álmos vagyok...

*Cinema City

2011. júl. 8. 20:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia! Köszönöm válaszodat, így sikerült megértenem. Július 20-ra néztem 22:30-ra. Mikor írtam a kérdést, még üres volt :D

Kösz még egyszer. Jó filmnézést (majd)! :)

2011. júl. 9. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:

A válaszolonak grat! Én is pont a potter ketyerélyi 7/2.-re megyek IMAX 3d-be és jo tudni hogy 8-as sor közepére kell ülni. Esetleg ugyanettől a válszolótól megkérdezhetném hogy ez minden moziban igy van-e (mármint a 8-as sor.), és ha nem akkor a Cinema cityben igy van?

Bocs ha hülyeséget kérdeztem.

2011. júl. 11. 13:11
 4/5 anonim válasza:
Bocsi, h később írok. Nem, nem minden moziban oda kell ülni. De jelzem, hogy a legjobb helyek a középső üléseken, a középső soron, vagy a felett vannak:)
2011. aug. 14. 19:35
 5/5 anonim válasza:

Gyoooh....

Ezt olvasni 2022 ben elég furi. Tényleg valaki nem tudja, hogy középen a legjobb ülni? xD

Direkt az elsősor első székére veszi valaki a jegyet mert az az első szék? Biztos a legjobb.

2022. nov. 24. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!