Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Fiatalok! Amikor még nem volt...

Fiatalok! Amikor még nem volt internet, mivel ütöttétek el az időt, amikor unatkoztatok?

Figyelt kérdés

Annyi fiataltól hallom, hogy hát unatkozunk, ezért netezünk. Gondolom, a net elterjedése előtt is unatkoztak. Akkor mit csináltak? Én 25 éves vagyok, és mindössze 21 éves koromtól van bevezetve hozzánk a net, nekünk sokáig nem volt. Időnként netterembe jártunk, ha nagyon meg kellett nézni vmit, az egyetemen meg volt net, de ott is csak a munkánkat végeztük rajta, fórumozni, játszani eszünkben sem volt.

Én végigolvastam a gyerekkoromat, evés közben, wc-n, mindenhol olvastam. Kamaszkoromban sem szégyelltem társasjátékozni, tévéztem is, valamint verseket is írtam, ezek megfogalmazására sokszor napok is rámentek. Szerettem pamutból különféle képeket csinálni, nagy részük még most is megvan, kisebb-nagyobb faliképek, egy egész kis gyűjtemény. Próbálkoztam rajzzal is, de rájöttem, hogy nincs hozzá tehetségem, így attól elment a kedvem, de pár képet csakazértis kicsikartam magamból. Így örökítettem meg egy kicsit bénácska ceruzarajzon a legkedvesebb cicámat, és örülök neki, hogy akkor nem hagytam abba, mert azóta már nem él a cica, és amikor a rajzra nézek, mindig eszembe jut, hogy milyen jól éreztük magunkat együtt, csak mi ketten, amikor ő modellt ült nekem.

És nem a gyerekkoromról beszélek már, hanem a kamaszéveimről, egészen 20 éves koromig.

Sokszor zenét hallgattam, de csak kazettán, az első cd-m 22 évesen lett, az első mp3-om 23 évesen. Ahogy anyukám fogalmaz viccesen: 4 éve betört hozzánk a technika. :-))

Viszont ahogy betört, úgy el is rabolta rengeteg szabadidőmet, ezért nem tartom már jó ötletnek a szabadidő teljes kihasználására az internetet. Valamennyi hasznos belőle, de nem teljes mértékben.

S azok a fiatalok, akik azt mondják, hogy unalomból a neten olvasgatnak, ők is olvasnak, csak nem papír alapú könyvet, újságot, magyarul az olvasásigényük ma is megvan, csak más formát ölt, és ha nem is lehet egyértelműen azt mondani, hogy káros, mert mértéktartóan egyáltalán nem az, de amikor már a szabadidejük mellett elveszi a kreativitásukat és a maradandó élmények megszerzéséhez való lehetőségeket, akkor már egyértelműen azt mondom, hogy az, káros.

Szóval ki mit csinált az internet felbukkanása előtt? Ha nekem eszembe jut, még írok, mert igencsak gazdag gyerek- és kamaszkorom volt, aminek nagyon örülök, így van mire visszaemlékezni.

25/L

2011. jún. 21. 02:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
én is olvastam, méghozzá rengeteget! még most is azért ha választani kell internet és egy könyv között sokszor választom a könyvet!
2011. jún. 21. 09:26
 12/12 anonim válasza:

Pl. a suliban beszélgettünk órák előtt, nem a laptopját bámulta mindenki... ez nagyon jó volt, ma már láttam, hogy ez is máshogy működik... :(

Férjem amúgy számítógépes játékozott, én pedig bringáztam a barátnőimmel, tesómmal, kutyust sétáltattam órákon át a hegyekben (szomszéd néni kutyusát, mert sajátot nem engedtek), rajzoltam sokat, festettem rengeteget. Tv-t nem néztem. Gazdagabb életem volt... tény.:)

2011. jún. 21. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!