Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Fiatalok! Amikor még nem volt...

Fiatalok! Amikor még nem volt internet, mivel ütöttétek el az időt, amikor unatkoztatok?

Figyelt kérdés

Annyi fiataltól hallom, hogy hát unatkozunk, ezért netezünk. Gondolom, a net elterjedése előtt is unatkoztak. Akkor mit csináltak? Én 25 éves vagyok, és mindössze 21 éves koromtól van bevezetve hozzánk a net, nekünk sokáig nem volt. Időnként netterembe jártunk, ha nagyon meg kellett nézni vmit, az egyetemen meg volt net, de ott is csak a munkánkat végeztük rajta, fórumozni, játszani eszünkben sem volt.

Én végigolvastam a gyerekkoromat, evés közben, wc-n, mindenhol olvastam. Kamaszkoromban sem szégyelltem társasjátékozni, tévéztem is, valamint verseket is írtam, ezek megfogalmazására sokszor napok is rámentek. Szerettem pamutból különféle képeket csinálni, nagy részük még most is megvan, kisebb-nagyobb faliképek, egy egész kis gyűjtemény. Próbálkoztam rajzzal is, de rájöttem, hogy nincs hozzá tehetségem, így attól elment a kedvem, de pár képet csakazértis kicsikartam magamból. Így örökítettem meg egy kicsit bénácska ceruzarajzon a legkedvesebb cicámat, és örülök neki, hogy akkor nem hagytam abba, mert azóta már nem él a cica, és amikor a rajzra nézek, mindig eszembe jut, hogy milyen jól éreztük magunkat együtt, csak mi ketten, amikor ő modellt ült nekem.

És nem a gyerekkoromról beszélek már, hanem a kamaszéveimről, egészen 20 éves koromig.

Sokszor zenét hallgattam, de csak kazettán, az első cd-m 22 évesen lett, az első mp3-om 23 évesen. Ahogy anyukám fogalmaz viccesen: 4 éve betört hozzánk a technika. :-))

Viszont ahogy betört, úgy el is rabolta rengeteg szabadidőmet, ezért nem tartom már jó ötletnek a szabadidő teljes kihasználására az internetet. Valamennyi hasznos belőle, de nem teljes mértékben.

S azok a fiatalok, akik azt mondják, hogy unalomból a neten olvasgatnak, ők is olvasnak, csak nem papír alapú könyvet, újságot, magyarul az olvasásigényük ma is megvan, csak más formát ölt, és ha nem is lehet egyértelműen azt mondani, hogy káros, mert mértéktartóan egyáltalán nem az, de amikor már a szabadidejük mellett elveszi a kreativitásukat és a maradandó élmények megszerzéséhez való lehetőségeket, akkor már egyértelműen azt mondom, hogy az, káros.

Szóval ki mit csinált az internet felbukkanása előtt? Ha nekem eszembe jut, még írok, mert igencsak gazdag gyerek- és kamaszkorom volt, aminek nagyon örülök, így van mire visszaemlékezni.

25/L

2011. jún. 21. 02:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%

Olvastam, leginkább. A rekordom azt hiszem egy hát alatt 8 könyv volt. Meg néha tévéztem, kimentem sétálni. Társasozás elmaradt jórészt, mert nem volt kivel. Anyám örökmozgó típus, neki leülni egy asztalhoz játszani rémálom. Apámnak meg kedve nem volt soha, korombeli gyerekek meg nem voltak a környéken. Illetve a kert hátuljában "kísérleteztem" (értsd: összeöntöttem nagy vödrökben mindenfélét és megnéztem robban-e és mivel itt vagyok ezt leírni, ezért kitalálható, hogy nem robbant) és barkácsoltam (sosem sült ki belőle semmi). Aztán 12 évesen lett itthon számítógép, onnantól az időm jó részét ilyen-olyan stratégiai játékok töltötték ki. 18 voltam mikor net lett itthon, onnantól meg főleg azon lógok. A könyvolvasás is visszaesett 1-2 havonta egy kötetre.

f/22

2011. jún. 21. 03:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérlek szépen én egészen 26-27 éves koromig nem neteztem. (1998-99 körül lett internet) Most 39 vagyok.

Szóval volt élet az internet előtt is. Vannak hobbijaim, ezekhez megannyi szakirodalom, képeskönyv, van mit lapozgatni, olvasgatni. Mindig is szerettem maketteket készíteni, futni, biciklizni, TV-t nézni, haverokkal találkozni stb. Tehát az internet egy nagyon jó kiegészítő, de nem uralja az életemet. Ugyan naponta sok-sok órát "lógok a neten", de ha valamiért nem jutok hozzá (vonalszakadás, áramszünet, géphiba, nyaralás) akkor egyáltalán nem hiányzik.

2011. jún. 21. 06:03
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Falun nőttem fel, sohasem unatkoztam. Nyári szünetekben szinte csak aludni jártam haza, mindig csavarogtam barátaimmal a falu különböző részein. Minden nap késő estig fociztunk lent a pályán, napközben meg sokszor az erdőben bújkáltunk, bunkert csináltunk, háborúztunk meg hasonló dolgokat. Nagyszüleimnél is rengeteg időt töltöttem, volt sok állatjuk, besegítettem az etetésbe stb. Tulajdonképpen 10-12 éves koromig azt se tudtam mi az a számítógép. Az elsőt kb. 17 éves koromban kaptam, internet nekem is csak pár éve van. De most sem köt le igazán, csak azt nézek meg ami érdekel, a hobbimmal kapcsolatos fórumokat olvasgatok. Ma sem érek rá unatkozni.

F/25

2011. jún. 21. 07:10
 4/12 anonim ***** válasza:
mivel volt egy jó pár földünk így kint dolgozgattunk nem jó kedvből de menni kellett. Ha nem kellett menni akkor kint játszottunk, a folyónál voltunk szinte egész nap. A házban nem sok időt töltöttünk.
2011. jún. 21. 07:27
 5/12 anonim ***** válasza:

Az én életembe "nagyon hamar betört a technika". Amióta az eszemet tudom, TV-t néztem (főleg Disney, és bizonyos sorozatok), volt playstation-öm, már óvodában játszottam a géppel (voltak rá nekem való játékok, és a SIMS első sorozatával nagyon sokat szórakoztam), és már általánosban interneteztem. De ez nem jelenti azt, hogy nem csináltam mást. Imádok rajzolni, olvasni, most is falnám a könyveket, ha nem tiltottam volna el magam tőlük a vizsgaidőszak miatt. Nem hiszem, hogy a túl korai technika rontotta volna a gyermekkorom, sőt. Pl: Egy síelős játék miatt tanultam meg síelni.

20/L

2011. jún. 21. 07:56
 6/12 anonim ***** válasza:

Olvastam, tévéztem, volt egy csomó filmünk videón, később dvd-n, barátnőimmel lófráltam, ja és leveleztem is (igen, postai levélre gondolok). 15-19 éves koromig alig voltam otthon, ha nem suliban voltam, akkor egész nap bent a városban a haverokkal, hétvégén esténként koncert. Ja, meg rajzolni is szerettem, meg írogattam a naplómat. Szóval sok mindent csináltam.

Most sem a net miatt nem csinálok ilyen dolgokat (bár azért olvasni most is szoktam, nincs olyan, hogy ne lenne egy megkezdett könyvem), hanem mert már annyi időm nincs, mint akkor volt.

24/L

2011. jún. 21. 08:07
 7/12 anonim válasza:
100%
Nintendoztam.
2011. jún. 21. 08:26
 8/12 anonim ***** válasza:

Olvastam, tanultam, tévéztem, bár unatkoztam is sokat. Amúgy van abban valami, amit mondasz. Tegnap javítottak valamit az utcában és 1 órára elvették az áramot. Se net, se tv, semmmi nem ment. Még a laptop is le volt merülve és a poén kedvéért mind a két telefonom is:)

Először bepánikoltam kicsit, hogy na akkor most mi lesz, de végül tök jól elütöttem az időt. Takarítottam, olvasgattam, tök nyugodt voltam. Máskor állandóan megy a gép, MSN, Facebook, gyakori, valamit mindig nézegetek, olvasgatok. Tegnap azt mondtam, hogy máskor is fogok ilyen techinka-mentes órákat tartani, meglátom, hogy összejön-e.

2011. jún. 21. 08:27
 9/12 anonim ***** válasza:

Leginkább olvastam, vagy bátyámmal ökörködtem. :P Sokszor rajzoltunk együtt képregényféleségeket, vagy néztük meg maratonban dvd-n a Gyűrűk ura-trilógiát :D

Hát igen, azok voltak a szép napok... Aztán 5-6 éve nekünk is lett netünk, ő pedig rákattant a WoWra...

20/L

2011. jún. 21. 08:40
 10/12 anonim ***** válasza:
Video kazetta nézés, biciklizés, haverokkal találkák a parkban, csocsó.Nővérem pl. horgolt, kötött, bélyeget gyűjtött.Kártyázás stb.Én régen festettem hobbiból.
2011. jún. 21. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!