Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Ki mit tud a Fullmetal Alchemi...

Ki mit tud a Fullmetal Alchemist című animéről?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, ki mennyit tud az animében szereplő alkímiáról, mert nagyon érdekel, én is azt kutatom. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy elméletileg csak kitaláció, de akkor is nagyon érdekel.
2011. jún. 9. 15:13
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
Az animében is a hadsereg kevert, ők robbantottál a az Ishvali háborút, aztán ott volt az 5-ös labor is, Bradley, a führer.
2011. jún. 11. 16:29
 22/52 anonim válasza:

Tényleg :D Ott a pont. Bocs a normál FMA-t régen láttam. (lehet meg kéne nézni újra XD)

A testvériséget amúgy láttad? Ott még durvább az összeesküvés elmélet. :)

2011. jún. 11. 16:33
 23/52 A kérdező kommentje:

Tegnap este néztem az utolsó előtti részt...

Hát nekem nem tetszett annyira, sztem sokkal kidolgozottabb az anime. Meg vallásos ember lévén, nem tetszett, hogy belerakták Istent, mint Istennek nevezett lényt.

Mondjuk voltak jó részei is, de nem volt annyira igényes, mint az első "verzió". Azt nem értettem, amikor az az országos kör vagy mi elvette az emberek lelkét -átkapcsoltam egy másik csatornára, s mire visszakapcsoltam- valami olyasmit magyaráztak, hogy kitörtek belőle, vagy nem tudom...

2011. jún. 11. 16:41
 24/52 anonim válasza:

Igen ott visszacsinálták valahogyan. (na az a rész nekem is magas volt) A végkifejlet nekem sem jött be ott annyira. (pont ez az istenes rész miatt pl) Bár amikor Ed feláldozza magában a kaput/ezáltal az alkimista képességeit az a jelenet nagyon tetszett. ("Eddig is egy szánalmas ember voltam :))

Viszont a karaktereket, meg magát a sztorit pár helyen sokkal kidolgozottabbnak találtam. és bírtam az új karaktereket. (Selim, Xing császára mint Greed, Mira) Edék is nagyobb jellemfejlődésen mennek át szerintem.

De szerintem nyáron megnézem újra az eredetit akkor mondok véleményt. (azt úgy 4 éve láttam)

De az egész az egyik kedvenc animéim közé tartozik. Még tányérszem effektus is elviselhető mennyiségben van benne :P

2011. jún. 11. 16:48
 25/52 A kérdező kommentje:

Amúgy engem meglepett Mira, azhittem, csak Alex van, meg a húga, aki az animéban is benne volt, de valamelyik részben, talán amikor összeverekednek az Armstrong kúriáért, lehet látni még plusz két bajszos lányt is (amilyeneknek Havoc képzelte Armstrong húgát az animében), amikor a család többi tagja elment üdülni vagy valami. :DDD

Meg még azt nem értem, hogy akkor az ember Hohenheim, aki a Bradörhúúdban volt, akkor az most megtestesült bölcsek köve vagy nem? Azt sem nagyon értettem, én inkább Fullmetal Alchemist: A Bölcsek kövének nyomában-párt vagyok. xDD

2011. jún. 11. 16:55
 26/52 anonim válasza:

Hohenheim ember volt Xerxesben élt. Ahol létrehozták az első homonculust. (Hohenheim véréből) Mikor a kis lény elpusztította az ottani lakosokat megkímélte őt. (gondolom mivel csak tőle kapta az életét) És az általa elkészített bölcsek köve felét Hohenheim kapta meg. Gondolom a testéhez kötötte, és így lett halhatatlan. (persze mélyen megvetette ezt a testet)

Én valahogy így értelmeztem. :D

Szerintem mindkettőben van mit szeretni, és mindenki megtalálja a neki való dolgokat :D

2011. jún. 11. 17:01
 27/52 A kérdező kommentje:

Hmmm... most már értem, naggyából. :D

Amúgy Amesztriszes térképet nem tudsz valahol?

Mármint olyat amin nem csak az 5 város látható, hanem valami részleteset, mert eddig hiába kerestem olyan városokat a többin, mint pl.: Aquroya, azt se találtam. Legalább vízrajz, vagy domborzat lett volna valamelyken... :S

2011. jún. 11. 17:07
 28/52 anonim válasza:

Animében feltűnik valahol azt hiszem mikor Kimblee nézegeti :) Vagy mikor Huges háta mögött van (mielőtt meghal)

Mihez kell. Fanfic?

2011. jún. 11. 17:09
 29/52 A kérdező kommentje:
Nem, csak érdekelt, de amúgy tényleg írok egyet, és most jut eszembe, hogy még névtelen a helyszín... egy kis falu neve kéne hozzá...
2011. jún. 11. 17:14
 30/52 anonim válasza:

Resembool (ami amúgy egészen olyan mint Regensburg XD) meg Rush Valley után lehetne mondjuk...Mosel, Genzo :D vagy nem tudom névadásban szar vagyok.

Ha írsz fanficet ha gondolod szívesen elolvasom. (én mondjuk nem szoktam fanficezni, de szeretem mások sztorijait olvasni) kessi@citromail.hu

2011. jún. 11. 17:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!