Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Hogy lehet időt szakítani...

Hogy lehet időt szakítani bármire is napi 10óra munkával?

Figyelt kérdés
Nektek hogy jut idő bármire is rengeteg munka mellett?
nov. 2. 09:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

"24 órából áll a nap. 10-et dolgozol, 8-at alszol. Balog 6 óra szabadidő marad"

+1-1 óra ingázás munkába meg vissza. Aki ennyit dolgozik, az általában az alváson próbálja meg behozni a kiesett időt és sokszor a 7 óra sincs meg, miközben koffeinnel próbálják életben tartani magukat, az meg az egészségükre megy.

A "szabad"időbe pedig bele kell férnie az otthoni kötelességeknek is. Mosás, főzés, mosogatás, takarítás, bevásárlás.

nov. 2. 14:20
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, az egészséges alvás az 6 óra egy felnőttnek és ezt sokszor alátámasztották már tudományosan is. Én erre rászámoltam még bő 2 órát. Több órás ingázást én nem olvastam sehol. De akkor meg is van a probléma oka és a megoldás: munkahelyet kell váltani.
nov. 2. 14:25
 13/16 anonim ***** válasza:
76%

"az egészséges alvás az 6 óra egy felnőttnek és ezt sokszor alátámasztották már tudományosan is."

Én épp az ellenkezőjét szoktam olvasni, plusz a személyes tapasztalatom is az, hogy ha nem alszom le rendszeresen a 7:30-8 órát, olyan vagyok, mint a mosott szar és a nyugalmi pulzusom 10-zel magasabb, mint egyébkén. Pedig épp elég felnőtt vagyok már.

"Több órás ingázást én nem olvastam sehol."

Nem is kell, mert ha valaki nem állandó home office-ban van, MINDENKI ingázik a munkahelyére és ~60 perc ajtótól ajtóig teljesen átlagos. Én közel lakok a munkahelyemhez, nekem ez egy 25 perces séta, de ez is napi 50 perc, ami nem szabadidő és nem számít bele a munkába sem.

"De akkor meg is van a probléma oka és a megoldás: munkahelyet kell váltani."

Zseniális. Ha pedig nincs megfelelő munkahely egy sarokra a lakhelyedtől, akkor meg költözz el, csak legyen miből. Ha meg egyik sem megoldható, akkor nyerd meg a lottót és nem lesz gongog semmire. Egyéb hülye ötlet?

nov. 2. 14:44
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom hol olvastad ezt, de ez a tudományos álláspont nem ez. Egyszer próbáld ki nyugodtan, hogy a megszokottnál még 1-2 órával többet alszol. Nem hogy frissebb leszel, hanem még fáradtabb. Az optimum 6 óra. Esetleg valamilyen rejtett egészségügyi problémád van, ami a fáradtságot okozza.

> "MINDENKI ingázik a munkahelyére és ~60 perc ajtótól ajtóig teljesen átlagos."

Nagyvárosban élek. Maximum 20 perc a ajtótól ajtóig. De ha neked a napi ingázás nem fér bele, akkor neked is azt mondom, hogy válts munkahelyet közelebbire. Én érdekes módon vállalkozóként 12 órát dolgozok naponta és mégis van időm mindenre. A tudatos időbeosztás csodákat tud művelni!

> "Zseniális. Ha pedig nincs megfelelő munkahely egy sarokra a lakhelyedtől, akkor meg költözz el, csak legyen miből. Ha meg egyik sem megoldható, akkor nyerd meg a lottót és nem lesz gongog semmire. Egyéb hülye ötlet?"

Kifogás, kifogás, kifogás. Ha nem fogadod el a megoldást, akkor ne panaszkodj, hogy nincs időd.

nov. 2. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:
22%
Szerencsés, akinek csak 10 óra van lekötve a napjából...
nov. 2. 18:55
 16/16 anonim ***** válasza:
Max úgy, ha közel laksz és kész kaját veszel. 2-4 óra szabadidő kihozható így is. Edzés, focimeccs, baráti tali, vásárlás, gaming, hobbi. 1-2 belefér/nap ezek közül
nov. 6. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!