Állatkarakterekkel mennyire tudnak manapság azonosulni a felnőttek? Lehet ilyen történetekre kereslet?
Dolgozom egy saját karaktereket felvonultató történeten, melynek szereplői antropomorf állatok. Emberek egyáltalán nem szerepelnek a cselekményben. Az állatok kizárólagos szerepeltetése tudatos döntés részemről, amely a történet és a jellemrajzok szempontjából egyaránt jelentőséggel bír.
Ennek ellenére nem gyerekmesének szánom, elsősorban a felnőtt korosztályt céloznám meg, tinédzserkortól felfelé.
A műfaj dráma, kaland, nyomokban bűnügyi/krimi, illetve lélektani elemekkel. Egyelőre szándékosan nem osztok meg ennél több infót a cselekményről, valamint karakterekről, mert ha már ez a felállás önmagában bukta, akkor nem égetem magam feleslegesen a nyilvánosság előtt, hanem meghagyom inkább hobbinak az egészet.
Kérdés, hogy manapság mennyire lehet erre igény? Egyébként főleg képregény, esetleg webcomic formátumban gondolkodom, legalábbis önálló kivitelezésben ebben van talán a legnagyobb ráció.
Az animációs film, illetve sorozat lenne a legoptimálisabb, legalábbis az én lelki szemeim előtt egyértelműen mozgóképként jelenik meg a cselekmény, de az solo-projektként elindítva kvázi esélytelen. Egyedül legjobb esetben is csak animatikot, teszt-jeleneteket, esetleg több év alatt egy rövidebb pilot epizódot tudnék összehozni.
Rémlik az, amikor a nyuszilány karja véletlenül a farkas szájába kerül? Még mintha valami olyasmiről is beszéltek, hogy azért mert hogy préda állat, vagy tudja már a franc.
Na, olyan a valóságban nincs. A nyulak rúgnak, karmolnak, menekülnek.
Én vevő lennék rá, szerintem azért jók az antropomorf állat karakterek mert nagyon jól lehet velük érzelmeket kifejezni.
Az előttem lévőnek aki beastarst szidja, hát valamit nagyon félreértelmezhettél. "Na, olyan a valóságban nincs. A nyulak rúgnak, karmolnak, menekülnek." És a valóságban járnak iskolába, viselnek ruhákat, stb stb? A beastars nem a valódi állatokról szól, hanem a mi társadalmunknak mutat görbetükröt több szempontból is, de ezt nem itt fogom kifejteni.
12
Tudod, nem mindenki akar mindenhova mindenféle belemagyarázásokat, metaforákat és párhuzamokat belelátni, és nem repdes az örömtől, ha logikátlanul van felépítve egy egész világ vagy történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!