Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Állatkarakterekkel mennyire...

Állatkarakterekkel mennyire tudnak manapság azonosulni a felnőttek? Lehet ilyen történetekre kereslet?

Figyelt kérdés

Dolgozom egy saját karaktereket felvonultató történeten, melynek szereplői antropomorf állatok. Emberek egyáltalán nem szerepelnek a cselekményben. Az állatok kizárólagos szerepeltetése tudatos döntés részemről, amely a történet és a jellemrajzok szempontjából egyaránt jelentőséggel bír.

Ennek ellenére nem gyerekmesének szánom, elsősorban a felnőtt korosztályt céloznám meg, tinédzserkortól felfelé.

A műfaj dráma, kaland, nyomokban bűnügyi/krimi, illetve lélektani elemekkel. Egyelőre szándékosan nem osztok meg ennél több infót a cselekményről, valamint karakterekről, mert ha már ez a felállás önmagában bukta, akkor nem égetem magam feleslegesen a nyilvánosság előtt, hanem meghagyom inkább hobbinak az egészet.

Kérdés, hogy manapság mennyire lehet erre igény? Egyébként főleg képregény, esetleg webcomic formátumban gondolkodom, legalábbis önálló kivitelezésben ebben van talán a legnagyobb ráció.

Az animációs film, illetve sorozat lenne a legoptimálisabb, legalábbis az én lelki szemeim előtt egyértelműen mozgóképként jelenik meg a cselekmény, de az solo-projektként elindítva kvázi esélytelen. Egyedül legjobb esetben is csak animatikot, teszt-jeleneteket, esetleg több év alatt egy rövidebb pilot epizódot tudnék összehozni.

szept. 19. 17:20
A kérdező szavazást indított:
Kedvelem az állatkaraktereket, úgyhogy én vevő lennék rá.
Ez így ebben a felállásban felejtős. Ha mindenképpen állatszereplőkben gondolkodsz, írj inkább gyerekmesét.
Attól függ, miről szól és hogy van megírva, kivitelezve.
Túl kevés az infó ahhoz, hogy bármit is meg lehessen állapítani.
11 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%
Ha tényleg van szerepe is annak hogy állatok, és nincs benne annyi bődületes hülyeség, mint pl a Beastars animében, nekem szerintem tetszene. :)
szept. 19. 17:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az az anime jutott eszembe, tök sokan szeretik, szóval szerintem lenne rá kereslet, ha jó a sztori:)
szept. 19. 17:49
 3/13 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy a 70-es 80-as és 90-es években tudom több, nem gyerekközönségnek szánt állatos animációs film, illetve történet is napvilágot látott (lásd Watership Down, Felidae, The Plague Dogs, Rock & Rule, Fritz the Cat, Macskafogó, Kérem a következőt!, stb.), de manapság már csak elvétve látni hasonlókat. A legtöbb “modern” állatos animáció kimondottan gyerekekre van lebutítva, de a legjobb esetben is inkább családi film kategória.

A legmodernebb, általam is ismert példák a Beastars, illetve talán még a Bojack Horseman, bár ez utóbbinál nincs túl sok érdemi jelentősége egyes szereplők állati mivoltának, ráadásul legalább ennyi ember is szerepel a történetben, tehát nem nevezném kimondottan “állatos” sorozatnak.

szept. 19. 17:49
 4/13 A kérdező kommentje:
Bocsi, az első két hozzászólást nem láttam a komment írása előtt. :’)
szept. 19. 17:50
 5/13 A kérdező kommentje:

Igen, nagy jelentősége van annak, hogy a karakterek állatok, ahogy annak is, hogy ki melyik fajba, fajcsoportba tartozik. Próbálom vegyíteni az állati és az emberi tulajdonságokat.

A világépítés az, amivel vért izzadok. Mert noha van egy elképzelésem, gyakorlatban nehéz olyan működőképes, vagy legalábbis hihetőnek ható világot teremteni, ahol egyszerre élnek medve és egér méretű állatok. A Zootopiát nem nagyon akarom másolni, de itt elég jól áthidalták ez a problémát, ráadásul a legtöbb korábban felsorolt történetben a karakterdizájnból adódóan nincsenek ekkora méretkülönbségek. Talán még a Macskafogóban, bár ott egy az egyben emberi környezetet látunk, én meg szeretném vegyíteni az urbanizált környezetet és a természetet. Nem egyszerű feladat. :’)

A másik nehézség, amit a legtöbb állatos sztori (a már említett Beastarst leszámítva) elegánsan kikerül, hogy mit egyenek a ragadozók. Erre mondjuk van egy elképzelésem, bár nem tudom mennyire állja meg a helyét gyakorlatban.

Igyekszem kikerülni a “hülyeségeket” meg a logikai bakikat, viszont ha egyedül dolgozik az ember, akkor óhatatlanul is becsúszhat egy-két hiba vagy újragondolást igénylő elem.

Egyébként, milyen hülyeségekre gondoltál? :D Én már rég láttam a Beastarst. Alapvetően élveztem, bár egy-két dolgot emlékeim szerint nekem is nehezen vett be a gyomrom, de már nem emlékszem, hogy konkrétan melyek voltak azok.

szept. 19. 18:05
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

9 nap múlva felnőtt leszek a hagyományos ertelemben és nem érzem úgy, hogy meggondolnám magam addigra vagy valaha is.

Továbbra is szeretem a meséket ha jó a törtenet

szept. 19. 19:28
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

A Beastars az egyik legförtelmesebb anime, amit eddig valaha láttam, most megint eszembe juttattad #1-es, pedig már olyan nagyon sikeresen kiment a fejemből a létezése:D

Kérdező, én nagyon szeretem a meséket és az állatkaraktereket, valószínűleg tetszene:)

szept. 19. 19:36
 8/13 A kérdező kommentje:

De ez nem kimondottan "mese". :D Mármint olyan értelemben, hogy nem gyerekeknek való.

Azért is írtam, mert ugyebár fontos lenne belőni egy esetleges célközönséget. Én a magam részéről határozottan felnőtteknek szóló történetben gondolkodom, nem olyasmiben, ami elé nyugodt szívvel leültetném a kisgyerekemet (feltéve, ha lenne), még ha manapság ennek nem is annyira van keletje. Ha egy szűk rétegnek tetszene csak, én azt sem bánnám, elvégre nem szeretek "beállni a sorba", sosem voltam nagy trendkövető. Nem írnám át romantikus fantasyvá, pusztán azért, mert manapság erre bukik a nép. Ugyanakkor fel szeretném valamennyire mérni, hogy létezik-e egyáltalán ez a bizonyos piaci rés.

Viszont, ha egyöntetűen azt visszajelzést kapnám több embertől, esetleg hozzáértőktől, hogy lenne a sztoriban potenciál, de jobban működne, ha családbaráttá tenném, akkor esetleg fontolóra venném az átírást.

szept. 19. 19:42
 9/13 A kérdező kommentje:

Egyébiránt nem egy vérgőzös, búskomor melodrámában gondolkodom, mert tervezek bele kimondottan aranyos, már-már feel-good momentumokat is - például a főhős gyerekkori barátjával, húgával való kapcsolata -, ugyanakkor a vértől és az erőszak ábrázolásától sem riadok vissza.

Azt tapasztalom, hogy a kettőt NAGYON nehéz jól, illetve hitelesen, harmonikusan vegyíteni. Én azonban megpróbálkozom a lehetetlenre, ugyanis voltaképp ez az arc poeticám: szeretnék egy olyan világot alkotni, ami hiteles és őszinte, a legkevésbé sem finomkodik, ugyanakkor nem csak a rútat, hanem egyúttal a szép és lélekmelengető pillanatokat is szeretném megmutatni.

szept. 19. 19:56
 10/13 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy a felnőtt besorolást nem csak a vér-erőszak kombó miatt, hanem a témája miatt is indokoltnak érzem. Eleve, zömében felnőtt, harminc év körüli karakterek, felnőtt problémáiról, útkereséséről, jellemfejlődéséről lenne szó.
szept. 19. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!