Ennek az esküvői táncnak valaki meg tudná nekem mondani a nevét?
Tegnap egy lakodalomban az egyik személy elkezdett egy olyan körtáncot járni, amiben először egyet kellet jobbra lépni, majd egyet balra, majd páros lábban kettőtt ugrani előre, végül kettőt hátra.
Egy-egy ilyen kör után becsatlakozhatott a következő személy az előtte álló vállát megfogva. Volt hozzá egy különös görögös vagy szlávos zene is.
Én még életemben nem láttam ezt a táncot esküvőn, de jó buli volt, így máskor is szívesen csinálnám. Csak sajnos tegnap voltam olyan illuminált állapotban, hogy a zenészt elfelejtettem megkérdezni, mi a zene amit játszik, a srác aki táncot vezette pedig a nevét nem, csak a táncot tudta korábbról.
Na de hátha itt valaki igen. Hálás lennék.
#1 Ez a zene nagyon hasonlít arra, ami volt, csak ahhoz nem volt egyáltalán szöveg, és picit vidámabb hangzású. Vagy magasabb fekvésű.
#2 Lehet hogy annak valami modernebb változata. Annyira nem hasonlít, de a körtánc jelleg, meg a zene stílusa megvan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!