Pénzbeváltós árveréses TikTok videót hogyan találom meg?
Volt benne egy csaj, aki ezresekért kért a pasitól egy tízezrest, de csak 9 ezret adott neki, így amikor megszámolta a pasi, kért még egy ezrest tőle.
A csaj közben meggondolta magát, és adott neki egy tízezrest egy húszasért cserébe.
A vége az lett, hogy azt mondta, ilyen könnyen még nem keresett tízezret. :-)
Mielőtt rájöttem volna hogy hol az árverés, véletlenül ellalpoztam.
Valaki tudná hivatkozni, aki már látta?
A nő ad 10 ezret, cserébe kap 10 ezret - nincs különbözet, ez része a megzavarásnak, ahogy az ezer forintos különbség is. Majd a férfi 10 ezresét és a saját 10 ezresét elcseréli a férfi 20 ezreséért. 10+10 tényleg 20, de a csalás abban van, hogy a nőnek csak 10 ezer forintja volt, és 20-at kapott cserébe.
Ugyanez videón:
https://www.youtube.com/watch?v=1Uaw88H0AmE
Másik szemszögből:
Ha adnak 10 ezret és kapsz 10 ezret, akkor a kezedben van a másik ember 10 ezer forintja, ezt akként is fogod fel. De az ugyanaz, mintha a zsebedből kivettél volna 10 ezer forintot és tartod a markodban. Majd a csaló előhúz a zsebéből még 10 ezer forintot, és a kezedbe nyomja. A kezedben van a saját 10 ezer forintod, és az ő 10 ezer forintja. Majd megkérnek, hogy ezt a 2x10-et válts át inkább 20-ra. Ekkor kiadsz 20 ezer forintot, és zsebre teszed a saját 10 ezredet, és a csaló 10 ezrét. Az eredmény ugyanaz: 10 ezer forintot kaptál és 20-at adtál, tehát 10 ezret kicsaltak tőled.
20 másodperctől aki beszél, de Friderikuszt idézi nekem.. :D
Hogy ne angolul kelljen gondolkodni, közben megtaláltam a TikTok előzményeket, benne a videóval: [link]
Szégyen, hogy mennyien nem értik..
Nem a számolással van a baj, hanem hogy sürgetnek, oda-vissza cserélgetik előtted a bankjegyeket, fel-le váltogatnak, elrakja-előveszi és a végén az áldozat csak annyit fog fel hirtelen belőle, hogy a kezében annyi van, amennyit mondanak.
Pénzváltókat, kasszásokat szoktak ezzel átverni, nem is csak random utcai embereket. Hanem olyanokat, akiknek nagy a rutinjuk benne, és biztos hogy tudnak számolni, mert ezt csinálják egész nap. Mégis működik a dolog, de nagyjából mindenkit legalább egyszer életében át lehet verni valamivel, mielőtt még bizalmatlanabb és óvatosabb lesz az emberekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!