Első youtube videó ötletek?
Kedves kérdező.
Nekem is művészeti YouTube csatornám van és szerintem érdemes nagyon hasonló témájú videókat készíteni. Pl. hogy rajzolod le ezt meg azt. Vagy Ungdani-t is érdemes megnézni, ő csak vlogokat készít.
De én is még nagyon amatőr cipőben járok a 221 feliratkozómmal 😅
Szerintem először mutatkozz be mond el mi a terved a csatornáddal.
Videó ötletek.
-Hogyan kezdj el rajzolni?
-Time-lapse rajz videók.
Szerintem a rajzos videók nem 2 perc alatt készülnek ezért az én személyes tippem az hogy előbb csinálj előre 10-12 videót és fix időpontokban rakj ki egyet-egyet
7-es valszeg így fogom csinálni igen.
Az hogy hogyan akarom a csatornát futtatni, az meg van, valszeg hetente lesznek videók;timelapse rajz videók amik bemutatják hogyan készülnek a műveim. De hát igazából a bemutatkozó videó a probléma :D
Ne agyalj rajta ennyire sokat. Ha akarsz bemutatkozást csinálni, akkor csinálj. Ha nem akarsz bemutatkozást csinálni, vagy egyéb okból nehézséget jelent megcsinálni, akkor ne csináld.
Úgyse szövegelni akarsz a videókban, hanem a művészetedet bemutatni. Így nem fog annyira hiányozni a bemutatkozás. Akik nézni fogják a csatornádat, azok a rajzolós videók miatt fogják nézni. Egy csak rajzolós videókat posztoló csatornáról nem hiányzik nagyon egy bemutatkozás.
Ráadásul, ha megígérsz valamilyen gyakoriságot, aztán nem tudod tartani, annak sincs sok értelme.
Azzal is számolj, hogy eleinte valószínűleg nem lesz őrült sok követője a csatornádnak, pláne nem idegenek. A legtöbb néződ azok közül fog kikerülni, akiknek te magad ajánlod a csatornádat, hogy itt megnézhetik, hogy miket csinálsz - de ők már ismernek téged.
Ha te kimondottan szeretnél szerepelni, akkor meg lehet, hogy érdemes volna úgy megcsinálni a videókat, hogy nem csak a rajzolást mutatják be, hanem vlog szerűen az elején megmutatod, milyen képet készítettél, röviden elmondod, mi ez, hogyan készült, aztán akár a hozzávalókat, előkészületeket részletesebben bemutatva megmutatod, hogyan készül el.
Ha az a cél (miért ne lenne?) hogy minél többen megismerjék és kövessék a csatornádat, akkor akár annak is lehetne értelme, hogy minden egyes videód elején van egy rövid, pár mondatos bemutatkozás (mindig ugyanaz?) hogy ki vagy, miért csinálod, kövessenek.
Egy valóban növekvő, ténylegesen mindig új nézőket vonzó csatornánál ennek abszolút lehet létjogosultsága, hiszen valószínűleg (főleg eleinte) többen nem ismernek a nézők közül, mint igen. Bár ez valószínűleg inkább a folyamatos növekedésre optimalizált, inkább oktató jellegű videóknál érdemes, amiket úgy tervezel meg, hogy kereséssel találják meg az emberek. Az általad írtak szerint a te csatornád nem annyira ilyennek tűnik. Ha mindig ugyanaz a párszáz ember néz és csak lassan nő a csatorna közönsége, akkor őket nem biztos, hogy érdemes mindig untatni egy bemutatkozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!