Hogyan fogjátok ünnepelni a HALLOWEENT? (október 31. )
Az utóbbi években a halloween ünneplése ismét visszatért...Az utóbbi években Magyarországon egyre több helyen ünneplik meg.
Fogtok tököt vásárolni?
Készítetek töklámpást?
Jelmezbe öltöztetitek a gyerekeket?
Vesztek édességet a gyerekeknek?
Becsöngettek a szomszédokhoz és mondjátok, hogy Cukrot vagy csínyt?
Halloween-kor megnézed a karácsonyi lidércnyomás című filmet? http://www.youtube.com/watch?v=UZCa2iznJok
Rendeztek jelmezbált vagy Halloween bulit?
Az udvart, a házat túlvilági hangulatúvá varázsoljátok?
Vízzel teli vödörből szájjal szedtek majd ki almát?(játék)
A Halottak napja és a Halloween "ünneplése" köszönőviszonyban sincsenek egymással. Abszolút nem ugyanarról van szó. Az európai Halottak napja egy megemlékezés a halottakról. A Halloween pedig a szellemek kiűzésének az ünnepe. A halálon nekünk nincs mit ünnepelni. Sőt, még a töklámpa sem tartozik itt hozzá, csak a gyertyagyújtás. Beöltözni sem szoktunk. Tehát a Hallowen nem visszatért, hanem a Halloween nem más, mint egy újabb amerikai szokás majmolása.
PS: te az amerikai függetlenség napját is ünnepled, ugye? A magyar "függetlenség napjának" meg még a dátumát sem tudod?
Nemrég próbáltam végig nézni csak úgy a karácsonyi lidércnyomást..Ritka szar animációs film,végig se tudtam nézni..Az állandó nyivákolástól kivert a víz...
Én is inkább a régi megszokott dolgot részesítem előnyben,és nem gazdagítom az üzletemberek vagyonát,hogy hallowenezzek..Nekem vannak kedves halottaim akikhez mint minden évben kimegyek halottak napján,és a család, mécses gyújtva össze jönnek,beszélgetnek..
Csak megjegyzem,hogy amióta Angliában élek(jó pár éve) eleinte meglepett,hogy itt kint sem nagyon hagyományőrzők.Itt kint is nagyon sok angol rájött,hogy ez nem más mint üzleti fogás..Sokan nem is tartják meg,ugyanolyan nap ez is mint a többi.A külföldiek zöme nem tartja meg,így elég kevesen készülnek a hallowenre..Néha pár gyerek beöltözik,és kopogtat,de nagyon már ez sem élvezet nekik,mert a külföldiek nem nyitnak ajtót..Ahogy én sem..Nem fogok egy csomó édességre kidobni a pénzt,hogy utána szétosztogassam idegen kölyköknek..Ma már nem ezt a világot éljük,.Le lehet pontozni,de 10-15 fontért 3 napig eszek,és ezért megdolgoztam..Itt kint inkább a fiatalok (akik még nem fogták fel,hogy biznisz az egész) csinál partit..
Szóval én nem hallowenezek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!