Ha nem kedveled az író személyiségét, attól még elolvasod a műveit?
Attól függ hogy milyen könyv. Például régen szerettem Csernus könyveit, de egy ideje már hitelét vesztette a szememben ezért a könyveit sem olvasom el, mert miért fogadnék el életvezetési tanácsot attól akit nem tartok hitelesnek?
Általában az ilyen önsegítő könyveket, pszichológiai könyveket nagyon megválogatom és utánanézek hogy az író valóban rendelkezik e pszichológus diplomával vagy csak ilyen 'coach'.
Szórakoztató irodalomnál már viszont nekem aztán tökmindegy hogy milyen az író, azért olvasom a könyvet hogy kikapcsolódjak.
Van az a szint, amikor már nem tudok elvonatkoztatni a szerzőtől. Például volt egy pasas, aki küldözgette nekem a WP-s idézeteit, és hangoztatta, hogy így is vélekedik, és szentül hisz a leírtakban. A történetei tele voltak nőgyűlölő gondolatokkal, és a női karaktereik szörnyűbbnél szörnyűbb sorson mentek keresztül. Én magam is nő vagyok.
Nyilván nem fogom elolvasni egy ilyen ember munkáját. Nem is értem, mire számított tőlem. Valószínűleg negatív figyelemre, mert hát az is figyelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!