Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Ha nem kedveled az író személy...

Ha nem kedveled az író személyiségét, attól még elolvasod a műveit?

Figyelt kérdés
Mostanság divat, hogy az alkotó személyiségéhez kötik a történetei olvasását, ez főleg Wattpeden van. Ha pl valakinek nem szimpi a szerző, akkor el sem olvassa. Te is kizárólag ez alapján olvasol?

2023. márc. 18. 15:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ hogy milyen könyv. Például régen szerettem Csernus könyveit, de egy ideje már hitelét vesztette a szememben ezért a könyveit sem olvasom el, mert miért fogadnék el életvezetési tanácsot attól akit nem tartok hitelesnek?

Általában az ilyen önsegítő könyveket, pszichológiai könyveket nagyon megválogatom és utánanézek hogy az író valóban rendelkezik e pszichológus diplomával vagy csak ilyen 'coach'.

Szórakoztató irodalomnál már viszont nekem aztán tökmindegy hogy milyen az író, azért olvasom a könyvet hogy kikapcsolódjak.

2023. márc. 18. 16:39
 2/6 anonim ***** válasza:
6%
Kicsi koromban nagyon szerettem a Harry Pottert, J.K. Rowling a kedvenc írónőm volt. Máig nagyon szeretem a Harry Pottert, annak ellenére, hogy J.K.Rowling mondott amit mondott(nem értek vele egyet).Szívesen elolvasom az új könyveit.
2023. márc. 18. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:
43%
Imádom. Most tényleg kitetted ezt a kérdést, mert azt mondtam, hogy a korábbi sértegetésed és lealacsonyításod miatt nem olvasnék bele a történeteidbe? Nem a személyiségeddel van a gond, hanem a mások felé tanúsított viselkedéseddel. Tanácsot és kritikát kértél, megkaptad, majd mindenkinek beszóltál, és dobáltad, hogy mi nem értünk az íráshoz, bezzeg te... Ezek után szerinted mégis melyik érintett szeretne olvasni tőled?
2023. márc. 18. 17:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem rólam van szó, hanem általánosságban. Amennyiben szövegértelmezési gondjaid vannak, illetve nem tudsz normálisan hozzászólni a témához, ne tedd 🙂
2023. márc. 18. 17:53
 5/6 anonim ***** válasza:
45%
Ha jó az író, akkor a művei alapján ítélem meg, pl Lovecraft. Wattpedes moslékot meg nem olvasok.
2023. márc. 19. 13:31
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Van az a szint, amikor már nem tudok elvonatkoztatni a szerzőtől. Például volt egy pasas, aki küldözgette nekem a WP-s idézeteit, és hangoztatta, hogy így is vélekedik, és szentül hisz a leírtakban. A történetei tele voltak nőgyűlölő gondolatokkal, és a női karaktereik szörnyűbbnél szörnyűbb sorson mentek keresztül. Én magam is nő vagyok.

Nyilván nem fogom elolvasni egy ilyen ember munkáját. Nem is értem, mire számított tőlem. Valószínűleg negatív figyelemre, mert hát az is figyelem.

2023. márc. 19. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!