Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A Micimackóban Tigris hajlékta...

A Micimackóban Tigris hajléktalan volt?

Figyelt kérdés

2022. júl. 8. 22:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
44%
2022. júl. 8. 23:45
 2/12 Hintalow ***** válasza:
100%

Az eredeti könyvben (ès az animációs filmben is asszem)

Kangáèkkal èlt.

Az animációs sorozatban pedig csináltak neki egy házat egy fán, ès onnantól abban lakott.

2022. júl. 9. 17:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudtam Füles volt hajléktalan.
2022. júl. 9. 18:14
 4/12 A kérdező kommentje:

2

Igen, az animációs sorozatban volt egy háza a fán. Ez látható pl. az első évad 17. epizódjának első részében (A vadállatok királya), ott koronázzák meg, viszont ugyanennek az epizódnak a második részének (Patkányok vacsoravendégségben) végén Tigris azért kezd el zokogni, merthogy mindenét elvitték, nem maradt semmije, erre Micimackó: "De hiszen nem is volt soha semmid, Tigris". :D

Szóval lehet az nem is az ő háza, csak befurakodott oda.

3

Fülesnek volt háza, bár elég kezdetleges volt, de volt. Mondjuk emlékeim szerint folyton szétbarmolták neki.

[link]

[link]

2022. júl. 9. 19:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen volt Fülesnek háza, bár ha onnan nézzük, hogy nem mondható rendes háznak, mint a többieké, csak fadarabokból összerakott valami, ahol aludni tud.

Szóval ha innen nézzük a dolgokat akkor olyan, mint ha hajléktalan lett volna.

2022. júl. 9. 21:54
 6/12 A kérdező kommentje:

5

Végül is igazat kell, hogy adjak neked.

Tigrissel kapcsolatban még eszembe jutott az is, hogy a sorozat Vak szerencse c. részében mielőtt önkéntes száműzetésbe vonul hét évre, összecsomagol magának - többek között Nyuszi varrógépét, ágyát és mosogatókagylóját pakolja be magának. :) Ez megerősíti Micimackó állítását, miszerint Tigrisnek valójában nincs semmije (ezért csak más holmiját tudja összepakolni).

2022. júl. 9. 23:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Van neki háza, ami ugye ahogy írtad a fán van. Viszont a berendezés nagyon szegényes, jóformán alig van benne valami. Azt hiszem a "Tigris cipője" című epizódban (talán még másik epizódokban is) látható, hogy nincs rendes ágya sem, hanem egy kihúzott komódfiókban alszik. Szerintem igazából az a szimbolikája ennek, hogy Tigris egy nagyon szabad lélek, mindig úton van, mindig benne van valamiben, nem az otthon kényelme és komfortja adja meg számára az örömöt, a tárgyi dolgok nem fontosak számára.

Szegény Füles nem tudom miért lakik olyan házban viszont... :/ Jó párszor újra kellett neki építenie már, de azért néha segítettek is neki benne :) Talán egyébként számára sem annyira fontos a ház és az ingóságok. Ha megnézed a "A szamár napja" című részt, ott is igazán az látható, hogy ő boldog a kis magányában és azzal amije van.

2022. júl. 14. 14:47
 8/12 Hintalow ***** válasza:
100%
Amúgy most kicsit utananèztem, mert biztos voltam benne, hogy a sorozatban volt egy rèsz amikor megèpìtettèk a házát ès onnantól volt neki, de nem, úgy nèz k, az csak úgy "lett" neki, nincs taglalva, hogy hogyan 😀
2022. júl. 15. 16:51
 9/12 anonim ***** válasza:
50%
Az angol Wikipédián ez van: "In The New Adventures of Winnie the Pooh and subsequent cartoons, Tigger lives in a large treehouse."
2022. júl. 15. 18:49
 10/12 NTBS ***** válasza:
25%
Szerintem nem.
2023. márc. 10. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!