Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Sok ember miért tartja keveseb...

Sok ember miért tartja kevesebbre a digitális művészetet, mint a tradicionálisat?

Figyelt kérdés

Gyakori mondásuk: nem dolgoznak igazán, kettőt kattintanak és kész az alkotás, ez így nem művészet.

Vannak olyan dolgok amik igenis egyszerűbbé teszik a digitális rajzolást/festést, ctrl+z nincsen papíron, de kitanulni egy programot nehéz, emellett ugyanúgy meg kell tanulni hogyan működnek a színek, formák, a kompozíció stb.

Én mindkét módon szoktam rajzolni, tehát mindkét módszerben vannak tapasztalataim, tehát kijelenthetem, hogy a digitális rajzolás semmivel se könnyebb.

Alkotók és nem alkotók véleményét egyaránt várom, mint ahogy a tradicionális művészet és a digitális művészet pártolóit. És légyszi tisztelettel, nem vagyunk ősemberek.

2022. jún. 4. 09:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
66%

Azok értékelik alul, akiknek nincs igaz tapasztalatuk.

Abban is igaza van egyik kommentelőnek, hogy vicc, amikor pálcikaember szintű egyének okoskodnak.

A másikuknak, abban van igaza, hogy vannak dolgok melyek nehezebbek tradicionális formában alkotáskor,

VISZONT: lehet gépen adott dolgok könnyebbek, ám más dolgok pedig nehezebbek.

Az alkotás forrása mi magunk vagyunk és az alap motoros képességeink szintjei.

Ezek a motoros képességek határozzák meg igazából azt, hogy ki milyen szintről indul az átlagtól eltérően.

Őket nevezzük tehetségnek vagy jegyezzük meg "van hozzá érzéke".

Mivel fejlettebbek ezek a képességek alapon, azokat idővel, munkával, tanulással felfejlesztik magasabb szintre.

Akinek az alkotói motoros képességek halmaza megvan, annak menni fog a szobrászat, grafika, festés stb is.

Az más kérdés, hogy tradicionális vagy/és digitális formában bontakozik ki.

Jómagam mindegyiket imádom, mert megvan a maga szépsége, kihívásai, technikái, előnyei, hátrányai, anyagai, tapintása, fogása... Stb.

S ennek a változatosságnak vagyok a rabja. Sokkal jobban értékelek dolgokat.

Mindegy mi az, még ha maga a mű nem is az én pl szín vagy forma, téma világom... Mégis megtanultam értékelni. Tudom mi munka van bennük.

Szerintem az alkotóknak kellene jobban megérteni a másik alkotó lelkeket, nyitottabbnak lenni ezekben, nem pedig beszűkült egy aspektusból a magukét mondogatni...

Az egyszerűbb emberek felfogásáról nem is beszélve.

Tisztelet a kivételnek vagy/és műkedvelőknek!

Van hova fejlődnie az emberiségnek. :<

A világot is látni kell több nézetből, ahogyan egy beállítást is több oldalról, más perspektívákból, hogy megtaláljuk a legelőnyösebb oldalát, megismerve minden irányból őt és segít az a számtalan rálátás a beállítás megörökítésének kiteljesüléséhez.

Épp ezért kellene alkotóknak jobban érteni s értékelni dolgokat az életben.

Én még olyan szakmákban való alkotást is figyelem, elemzem, adott esetekben faggatom a szakit, melyek nem "művészeti" kategóriának nevezettek.

Pl elektronika, fogorvos, fogtechnikus, órás, asztalos... Stb.

Sok eszközöm, alapanyagom pl a fent említettekből is van.

Mindenből lehet építkezni.

Szóval, kérdező. Megértem a kérdésedet. Anno jómagam is rengeteget elmélkedtem ezen témakörben + akkoriban ástam bele magamat a digitális rajzolásba is.

Míg tapasztaltam milyenek a programok VS hagyományos eszköz és alapanyag használatok, mindig elmélkedtem a dolgon.

Pl mennyivel másabb egy vonal húzás is.

Sokoldalúan lehet használni egy ceruzát, egy ecsetet is, s ez igaz a programok ceruzáira és ecsetjeire szintén.

S ez csak a kezdete volt.

Nyitottabb elméket szeretnék kívánni, azoknak, kik beszorultak 1-1 buborékba vagy nem is ismernek egyet se. :)

30N

2022. okt. 28. 11:46
 12/12 anonim ***** válasza:
66%

Ui.: kérdezőnek.

A digitális rajznál nem minden esetbe van a monitoron külön a tekinteted messze a kezedtől.

Gondolom a kijelző nélküli beviteli eszközökre gondolsz.

Nekem pl nagyon nem jött be, idegesített, így váltottam érintőkijelzőre.

Biztos hozzá lehet szokni, ám ugye választási lehetőség adott.

Ahogy a tradicionális VS digitális alkotás is mindenki számára lehetséges. :3

Kinek mi tetszik, jön be és áll közelebb hozzá és céljaihoz.

2022. okt. 28. 11:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!