Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Az amerikai, a francia, vagy...

Az amerikai, a francia, vagy a japán képregények/mangák a jobbak?

Figyelt kérdés

2022. márc. 7. 19:38
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Egyik sem jobb a másiknál, pusztán csak mert egy bizonyos nemzettől származik.
2022. márc. 7. 19:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Vannak nagyon értékes nyugati képregények is (pl Watchmen, Maus, etc) de a manga annyival fejlettebb mint médium, hogy utolérhetetlen.

Rajzolásban is a mangák a legkidolgozattabbak (Vagabond, Berserk, One Punch Man)

Vannak komoly témájú, felnőtteknek szóló darabok (Goodnight Punpun, Homonculus, Monster ..) amik olyan magasságokba lőnek mint semmilyen más képregény.

De még az egyszerűbb, fiataloknak szóló mangák is érdekesebb, fantáziadúsabb világot mutatnak be, általában több mondanivalójuk van mint az amerikai szuperhős képregényeknek (Fullmetal Alchemist, Death Note, One Piece)

Sajnos a mainstream vonal egyre csak veszt a minőségéből, az egyre több fanservice és az isekai trope megjelenésével, de az eldugottabb, seinen mangák közt még mindig lehet új gyöngyszemeket találni.

2022. márc. 9. 10:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mind teljesen más. A japán mangákat és az amcsi képregényeket össze se lehet hasonlítani.
2022. márc. 11. 21:12
 4/6 anonim válasza:
A japán szerintem jobb
2022. márc. 12. 14:56
 5/6 anonim ***** válasza:
56%
Egy szót mondok: preferenciák. Kinek mi, nekem pl a keleti mangák viszik a pálmát, de ez mindenkinél változó. Erre nem lehet pontos választ adni szerintem, főleg mert össze sem lehet hasonlítani őket...
2022. márc. 18. 19:35
 6/6 ZorPrime ***** válasza:
Kinek mi. Mindben van jó és vacak is. (Az én kedvencem perpillanat egy európai, a Blacksad, az zseniális ;) )
2023. febr. 1. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!