Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Miért kérik el kétszer is a...

Miért kérik el kétszer is a diákot a mozikkban?

Figyelt kérdés
A helyben vásárolt jegyek esetében, ugye a pénztárnál fizetéskor logikus módon elkérik, de a termekbe befele menet miért kell, amikor üdítő stb. van az ember kezében elég kényelmetlen.

2022. márc. 6. 16:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem emlékszem hogy tőlem elkérték volna,bár nem vagyok már diák.Moziban is régen voltam. Én a jegykezelőnek nem adtam oda soha,hónom alatt 2 zacskó popcornal.
2022. márc. 6. 16:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Moziban dolgozok jegykezelőként, nekem azt mondták azért, mert a pénztárosok kiadhatnak egy embernek több diákjegyet is, ha pl. egy társaságból egy ember korábban odaér és megveszi mindenkinek, akkor a pénztáros úgy is ki tudja adni a jegyeket, hogy nem látta a többi diákot, csak azét az egy emberét, aki ott volt (vagy akár az övét sem, ha magának nem azt vett). Viszont ugye ilyenkor is ellenőrizni kell valahogy, hogy tényleg van-e diákod, ezért kérik el a jegykezelők is.

Ott dolgozóként is azt mondom, hogy nem a legjobb rendszer, de valamennyire meg tudom érteni, mert az is szar, ha mindenkinek kiadják a diák (vagy bármilyen más kedvezményes) jegyet és a belépésnél derül ki, hogy mégsem jogosult az adott kedvezményre és ezért újra sorba kell állnia különbözetet fizetni; de az sem lenne jó, ha pl. egy nagyobb társaságból mindenkinek ott kellene lennie a jegyvásárlásnál és ott diákot mutatni, különben csak teljes árút adnak, mert úgy vettem észre, hogy elég gyakori, hogy valaki késik. (Akár annyit, hogy mire odaér, már nem is adnak ki jegyet az adott filmre)

Online jegynél pedig értelemszerűen azért kérjük el, mert azt senki nem ellenőrizte még.

Szóval talán az a legjobb módszer, ha a pénztárnál úgyis megmutattad, akkor nem teszed el a táskád mélyére, hanem csak hozzáfogod a diákot a jegyhez és egyben adod oda őket a jegykezelőnek. (Vagy ha esetleg 16 alatt vagy, vegyél junior jegyet, ugyanannyiba kerül, de nem kell diákot mutatni.)

2022. márc. 13. 22:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!