A pékségben trükköznek a nyugtával?
Rendszeresen nem adják ide a kis cetlit amit kinyom a gép. Ma ahogy kijött a papír lefelé fordítva lerakta a pénztárgépre a kasszás,én nyúltam oda, hogy elvegyem a nyugtát.
Érdekes módon a 95 forintos pogácsa helyett 265 forintos virslis táska volt beütve és én annyival többet fizettem,amire sosem jövök rá ha nem veszem el a nyugtát. Persze vissza mentem reklamálni azonnal.
Általában nagy a rohanás a pékségben,gyorsan fizetnek az emberek és akárhányszor én ott voltam mindig ezt csinálták,soha nem adják oda a nyugtát ha nem veszi el az ember saját maga..
Ezzel szereznek több bevételt vajon vagy csak véletlen?
Nekem az az érzésem,hogy ki tudja hányszor vertek már át pár száz forintokkal mert figyelmetlen voltam. És hát tudjuk,sok kicsi sokra megy...
Nem értelek. Te csak abból veszed észre, ha átvernek, ha megnézed a nyugtát? Ha tudod, hogy 95 Ft a pogácsa, akkor nem tűnik fel, hogy miért kérnek 265 Ft-ot?
Egyébként simán lehet véletlen. Az is lehet, hogy más blokkját hoztad el. Ahova én járok, ott nagy a pörgés reggel, sokan meg se várják a blokkot, vagy az eladó odateszi, de a vevő nem viszi el. Mondjuk ez minden boltban így van, sokszor van ott több blokk is.
Ilyen kisebb tételeknél általában nem számolom ki fejben, hogy pontosan mennyi végösszeget fogok fizetni, bízom benne, hogy nem vernek át.
De ha 265 forintot fizetek egy pogácsáért 95 helyett,akkor csak át vagyok verve, nemde?
Akkor a tanulság, hogy figyelj. Én mindig tudom, hogy kb. mennyit kell fizetnem. Főleg, mert sokszor ugyanazt veszem, meg sok minden hasonló árban van. Ott kell szólni, ha valami gyanúsan sok.
De simán elüthették. Főleg, mert sok helyen nem az árat ütik be, hanem kódokat. Azt meg könnyű eltéveszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!